Το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς

  23/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η υπόθεση με το σκάνδαλο της Folli Follie, φτάνει ψηλά, αγγίζοντας την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι ερευνώνται στην υπόθεση ονόματα πολιτικών της αριστεράς, στενότατων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργών του, δείχνει και τι θα ακολουθήσει. Μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με κάποια e – mails στελεχών της εταιρείας, είναι και ο Μάκης Μπαλαούρας. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, και πρόεδρος τότε της επιτροπής της βουλής που θεωρητικά έπρεπε να ελέγχει την άλλοτε αυτοκρατορία των κοσμημάτων. Ο κ. Μπαλαούρας, εκ των στενών φίλων του Αλέξη Τσίπρα, είχε μείνει στην ιστορία όταν άρχισε να φωνάζει αμήχανα και μη ξέροντας τι άλλο να κάνει «φρουρά – φρουρά». Βεβαίως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις το χιούμορ του διαδικτύου «τσακίζει» με κάποιους να λένε «ο Μπαλαούρας δεν φώναζε φρουρά – φρουρά αλλά… Folli Follie».

Το γεγονός ότι όλα αυτά που δημοσιοποιούνται αφορούν κυρίως σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα δώσει και το έναυσμα για εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τα άλλα στελέχη δεν θα δεχθούν να είναι δέσμιοι καταστάσεων που, κατά τα όσα δημοσιοποιούνται, δημιούργησε ένας αριθμός συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού αλλά και κάποιων άλλων στελεχών. Βέβαια, με σκάνδαλα τύπου Folli Follie, μόνο ως ειρωνεία ακούγεται αυτό για τον μικρό αριθμό εμπλεκόμενων ΣΥΡΙΖΑίων σε σκάνδαλα.

Η Νέα Δημοκρατία, που θέλει να κάψει την απλή αναλογική, ίσως μας οδηγήσει σε διπλή κάλπη ακόμα και μέσα στο 2021. Παρότι έχουν διαλύσει τα πάντα και όταν λέμε τα πάντα το εννοούμε, τέτοιες καταστάσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση την ευνοούν. Όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση με τις εκλογές, όποτε και αν τις κάνει η ΝΔ, οι Έλληνες για την Πατρίδα με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη θα είναι πανέτοιμοι για την εκλογική μάχη και στο τέλος θα εισέλθουν δυναμικά στην Βουλή, σύμφωνα και με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης