Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" τίμησαν τους Ήρωες της Κύπρου

  21/07/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κλιμάκιο της Νεολαίας του Κινήματος "Έλληνες Για Την Πατρίδα" στον Πύργο Ηλείας πραγματοποίησε ανοικτή δράση για να τιμηθούν οι Ήρωες της Κύπρου, που έδωσαν τον υπέρ πάντων Αγώνα στις 20 Ιουλίου του 1974. Παράλληλα δόθηκε δυναμική απάντηση στους προδότες: για εμάς η Κύπρος δεν "κείται μακράν" και ο αγώνας που έδωσαν τα αδέρφια μας δεν θα πάει χαμένος.

Προτεραιότητα και υπόσχεση η Ένωσις με την Κύπρο, το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, η κοινή ΑΟΖ και η άμεση απελευθέρωση της βόρειας Κύπρου από τους βάρβαρους με την βοήθεια του Θεού. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" θα αγωνιστούμε για τα δίκαια του Ελληνισμού και οι προδότες θα λογοδοτήσουν. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!

ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

46 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα. Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται!

"Δίπλα μου ήτανε ο Ονήσιλοςβγαλμένος απ’ την ιστορία και το θρύλοολοζώντανος.Αρχιλεβέντης βασιλιάς αυτόςκρατούσε στο χέρι ό,τι του ΄χε απομείνει:ένα καύκαλο―το δικό του κρανίο―γεμάτο μέλισσες.Δέκα χρόνια έστελλε τις μέλισσές του ο Ονήσιλοςνα μας κεντρίσουννα μας ξυπνήσουννα μας φέρουν ένα μήνυμα.Δέκα χιλιάδες μέλισσες έστειλε ο Ονήσιλοςκι όλες ψοφήσανε απάνω στο παχύ μας δέρμαχωρίς τίποτα να νιώσουμε.Κι όταν το ποδοβολητό των βαρβάρωνέφτασε στη Σαλαμίναφρύαξε ο Ονήσιλος.Άλλο δεν άντεξε.Άρπαξε το καύκαλό τουκαι το θρυμμάτισε απάνω στο κεφάλι μου.Κ’ έγυρα νεκρός.Άδοξος, άθλιος,καταραμένος απ’ τον Ονήσιλο"Σαράντα έξι χρόνια πέρασαν από την εισβολή της τουρκίας στην Κύπρο, και όμως, το ποίημα του Παντελή Μηχανικού, ‘’Ονήσιλος’’ (‘’Κατάθεση’’, 1975), που τόσο σαρκαστικά και τραγικά αναφέρεται στην εποχή εκείνη και την αλληλουχία εγκλημάτων που οδήγησε στην τουρκική κατοχή, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.

Κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου, ακούμε από τους πολιτικάντηδες τις κοινότοπες και αυστηρά τυπικές δηλώσεις ‘’θλίψης’’ για την κυπριακή τραγωδία και ‘’καταδίκης’’ της τουρκικής κτηνωδίας, γνωρίζοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται παρά για φληναφήματα, λόγια του αέρα. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, όταν όλη η μεταπολιτευτική ιστορία βρίθει από καρπαζιές που δέχτηκε το ελληνικό κράτος απέναντι στον προαιώνιο εχθρό;

Ο Ελληνισμός ετοιμάζεται να δεχθεί ακόμη ένα γερό χτύπημα κάτω από την μέση, ίσως και θανατηφόρο, με την επικείμενη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο που μαγειρεύουν οι ‘’yes man’’ κυβερνώντες μας. Ο Ερντογάν προκαλεί καθημερινά με τελευταίο παράδειγμα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, απειλεί για γεωτρήσεις μέχρι και νότια της Κρήτης, ο τούρκικος στρατός, ναυτικό και αεροπορία, παραβιάζουν καθημερινά τον Ελληνικό χώρο, και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.

Εκατοντάδες χιλιάδες μέλισσες ασελγούν ακόμη στο κουφάρι μας, και ακόμη τίποτα δεν νιώθουμε. Και μπορεί να προσδοκούμε ανάσταση ζωντανών, αλλά αυτή την στιγμή η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται. Δεν είμαστε μακριά από μια δεύτερη τραγωδία ανάλογη της κυπριακής. Μόνο οι Έλληνες για την Πατρίδα, είναι ικανοί να χαράξουν εθνική πολιτική και να απαντήσουν στο κράτος-τρομοκράτη όπως του αναλογεί, χωρίς μεμψιμοιρίες, επικλήσεις στο ‘’διεθνές δίκαιο’’ και τους ‘’εταίρους’’ μας, χωρίς τεμενάδες και παρακάλια στον σουλτάνο.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης