Oι Έλληνες για την Πατρίδα συμπαραστέκονται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό!

  03/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Γιώργου Μανούσου

Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της εστίασης και των γυμναστηρίων, σειρά φαίνεται να παίρνει τώρα και ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός στο σύνολο του. Κατόπιν αυτού :

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οργανώνουν αθλητές και προπονητές από όλα τα αθλήματα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχιστεί το λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν άναψε το «πράσινο φως» για την επαναδραστηριοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ως εκ τούτου με εξαίρεση ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες, ο αθλητισμός στη χώρα παραμένει στον «πάγο». Αθλητές και προπονητές λοιπόν, πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν συγκέντρωση, την προσεχή Παρασκευή για να εκφράσουν την αγωνία τους.

Συγκεκριμένα αθλητές από το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο, δημιούργησαν σελίδα στο Facebook η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Γ.Γ.Α., την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.Μάλιστα στο κάλεσμα, ζητείται από τους αθλητές να φορούν την εμφάνιση του σωματείου τους.

Επίσης, αναφορικά με τις μικρότερες κατηγορίες του ποδοσφαίρου, η Football League εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εμπαιγμός; Αδιαφορία; Έλλειψη γνώσης; Εδώ και πολλές εβδομάδες η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής κατηγορίας Super League 2 – Football League, αναζητεί απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα πεντακοσίων και πλέον οικογενειών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, προπονητών, γυμναστών, φυσικοθεραπευτών που εργάζονται στις είκοσι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League.

Γιατί πλέον γίνεται ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η – για πολλοστή φορά – μη χορήγηση άδειας ούτε καν για την έναρξη ομαδικών προπονήσεων στις ΠΑΕ μέλη της κατηγορίας, δεν στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια. Δεν το ισχυριζόμαστε εμείς. Το πληροφορηθήκαμε εμμέσως πλην σαφώς με τις χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αλλά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν για τη διαχείριση του αθλητισμού στο σύνολο του.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας πληροφορηθήκαμε ότι η μπάλα αποτελεί κύριο φορέα μετάδοσης του κορονοϊού, και αναρωτιόμαστε μόνο η μπάλα της Football League είναι τόσο επικίνδυνη; Γιατί την ίδια ώρα που μαθαίναμε για το συγκεκριμένο κίνδυνο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εξακολουθούσε να δίνει την έγκρισή της για τέλεση όχι μόνο προπονήσεων, αλλά και αγώνων, σε κατηγορίες άλλων ομαδικών αθλημάτων που παίζονται με μπάλα, και μάλιστα σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Θα μπορούσαμε να δεχτούμε οποιαδήποτε άρνηση στο αίτημα επανέναρξης των δραστηριοτήτων της Football League, αν οι είκοσι ομάδες – μέλη μας, δεν είχαν δεσμευτεί εγγράφως για την τήρηση του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται στις κατηγορίες που έχουν επιστρέψει σε κανονική αγωνιστική δράση.

Ωστόσο από τις αρχές του χρόνου και οι είκοσι ομάδες – μέλη μας έχουν αποστείλει υπογεγραμμένο δεσμευτικό έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την τήρηση του αυστηρού πρωτοκόλλου, που θωρακίζει οποιαδήποτε μορφή εξάπλωσης του ιού και οποιαδήποτε μορφή κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Το «γιατί» που μοιάζει βασανιστικό για τα μέλη πεντακοσίων και πλέον οικογενειών, δεν αναζητεί μια απλή απάντηση. ΑΠΑΙΤΕΙ ίση μεταχείριση με όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, όλων των αθλημάτων στα οποία πολύ ορθά έχει δοθεί άδεια τέλεσης προπονήσεων και αγώνων.»

Είναι πασιφανές ότι για άγνωστο λόγο, υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Μπορεί στις χαμηλές κατηγορίες να μην υπάρχουν τα χρήματα και η αίγλη των ανώτερων επαγγελματικών κατηγοριών, υπάρχει όμως ένας ολόκληρος μηχανισμός ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν κάνοντας αυτό που αγαπούν. Την Άθληση.

«Έλληνες για την Πατρίδα» συμπαραστέκονται τόσο στους συλλόγους όσο και στους αθλητές του Ερασιτεχνικού αθλητισμού, αφού για μας αποτελούν ένα από τα πιο υγιή κύτταρα της Ελληνικής κοινωνίας. Στην προμετωπίδα άλλωστε του πολιτικού μας σχεδιασμού είναι κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, να έχει έναν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας ώστε να πάψει η νεολαία μας να αποτελεί την πιο παχύσαρκη στην Ευρώπη.

Ο αθλητισμός πέρα από υγεία, διδάσκει το ευ αγωνίζεσαι, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα και την συνεργασία. Πράγματα που αποτελούν εφόδια τόσο στην προσχολική και παιδική ηλικία όσο και στην ενηλικίωση. Συνεπώς, οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής του θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

*Με πληροφορίες από την dimokratiki.gr


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης