Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι πολύ χειρότερο από την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, είναι η προσπάθεια που γίνεται από την σημερινή κυβέρνηση να πείσει τον κόσμο ότι η συμφωνία δεν μπορεί να ακυρωθεί. Αυτό, όχι μόνο δημιουργεί μια λανθασμένη εντύπωση τους Έλληνες, αλλά προσθέτει ολοένα και περισσότερα προβλήματα με τους γείτονες. Γιατί, είναι φυσικό, όταν βλέπουν μια υποχωρητική και δουλική κυβέρνηση, να συνεχίζουν να διεκδικούν, να προκαλούν, να αλλάζουν την ιστορία ολόκληρη.
Έτσι, σε μαραθώνιο... μετ` εμποδίων, εξελίσσεται η προσπάθεια των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, να αμυνθούν έναντι των συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δεν εμποδίζει τις επιχειρήσεις των Σκοπίων να διακινούν δήθεν «μακεδονικά» προϊόντα, όπως επισήμανε μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, o Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μανώλης Βλαχογιάννης.
Η δυναμική του διεθνούς σήματος “Macedonia the Great” – υποτίθεται παρά την προοπτική του ως εργαλείο προβολής του διαχωρισμού ανάμεσα στα αυθεντικά μακεδονικά-ελληνικά προϊόντα και σε εκείνα του γειτονικού κρατιδίου – τελεί... σε στάση, στο γραφείο εμπορικών σημάτων της ΕΕ, στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπου εκκρεμούν προσφυγές από επιχειρήσεις τρίτων χωρών, που συνεργάζονται με επιχειρήσεις των Σκοπίων.
«Οι περιπέτειες μπορεί να συνεχιστούν γιατί το σήμα αυτό, έστω και κατοχυρωμένο, μπορεί να προσβληθεί σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης. «Οπότε αυτό που περιμένει τους χρήστες του σήματος αυτού είναι ένας μακρύς πόλεμος! Πρόκειται για τα... απόνερα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Για την ακρίβεια υπάρχει ο ίδιος όρος “Μακεδονικός” με δύο διαφορετικές έννοιες. Περιγράφονται στο άρθρο 7 και στις παραγράφους 2 και 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά όταν δικάζει ένας δικαστής και πρέπει να πάρει μια κρίση για ένα εμπορικό σήμα πρέπει να αναρωτιέται πάντα, αν η αμφισημία αυτή δημιουργεί παραπλάνηση ή σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έτσι όπως διατυπώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα».
Ο ίδιος προσθέτει: «Ακόμη και να συμφωνήσουν οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών, τίποτε δεν δεσμεύει μια επιχείρηση να κάνει χρήση της μιας ή της άλλης ονομασίας και να έχει την αντίστοιχη επίθεση από τον θιγόμενο. Είναι ένα αγκάθι, το οποίο έχει προκύψει επειδή δεν έχουν μελετηθεί σωστά, μάλλον σχεδόν καθόλου, όλες οι επόμενες συνέπειες της κακής αυτής, απαράδεκτης διατύπωσης».
Για μία ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο προδοτικός χαρακτήρας της συμφωνίας αυτής. Και από εκείνους που την υπέγραψαν και από τους σημερινούς κυβερνώντες που την σέβονται και την τιμούν. «Ευχαριστούμε για όσα κάνετε για εμάς», είχε τονίσει ο Ζάεφ στον Μητσοτάκη στην τελευταία τους συνάντηση. Μόνη λύση η καταγγελία της συμφωνίας, η οποία ποδοπατείται συστηματικά από την άλλη πλευρά, η άμεση ακύρωσή της, η προστασία των μακεδονικών προϊόντων, η ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας διεθνώς και η κατάρριψη του μύθου που έχουν χτίσει οι Σκοπιανοί με τις πλάτες του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Όπως είχε τονίσει και ο Ηλίας Κασιδιάρης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ: «Αυτό το προδοτικό σύμφωνο δεν το τιμάς, όπως η Νέα Δημοκρατία, το σκίζεις και το πετάς στα σκουπίδια». Αυτό απαιτούν οι Έλληνες πατριώτες, αυτό προστάζει η έντιμη στάση μας απέναντι στην ελληνική ιστορία, που χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Χ.Μ.