Δολοφονία Κατσίφα: Πλήρης αδιαφορία της Κυβέρνησης ΝΔ

  01/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την απόλυτη απραξία της Κυβέρνησης στο θέμα της διαλεύκανσης της δολοφονίας του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ομολόγησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε πρόσφατο έγγραφό του που απέστειλε στη Βουλή.

Έχει περάσει ενάμιση έτος διακυβέρνησης ΝΔ και οι Αλβανοί ακόμα δεν έχουν δημοσιεύσει ούτε το προκαταρκτικό εισαγγελικό πόρισμα για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι φονιάδες της ομάδος Renea εκτέλεσαν στις 28 Οκτωβρίου 2018 τον ηρωικό συμπατριώτη μας.

Οι σοσιαλιστές του Ράμα, με τις πλάτες αρχικά της κυβέρνησης Τσίπρα και εν συνεχεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν το θράσος να εμπαίζουν τον Βορειοηπειρωτικό αλλά και τον όπου γης Ελληνισμό αφήνοντας στο σκοτάδι την τόσο σημαντική αυτή υπόθεση που θα έπρεπε να καταλήξει με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των μισελλήνων ενόχων. Όταν μιλάμε όμως για Αλβανικό κράτος, είναι αστείο να μιλάμε και για Δικαιοσύνη.

Στο σχετικό έγγραφο που στάλθηκε στη Βουλή στις 24 Νοεμβρίου, ο Δένδιας δεν παραθέτει ούτε μία συγκεκριμένη ενέργεια δική του ή άλλου Υπουργού της Κυβέρνησης που να δείχνει ότι έχουν απαιτήσει ή έστω πιέσει με ουσιαστικό τρόπο την αλβανική πλευρά.

Η γενικόλογη και ασαφής διατύπωση του κειμένου καταδεικνύει την πλήρη παθητικότητα που έχει επιδειχθεί από ελληνικής πλευράς. Ο Δένδιας ισχυρίζεται ότι «επισημαίνεται στην αλβανική πλευρά με κάθε ευκαιρία» ότι «έχουν καθυστερήσει σημαντικά να ολοκληρώσουν την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση αυτή. Σε όλες τις σχετικές επαφές μας, τονίζουμε ότι η διαδικασία διερεύνησης…πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα…η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής συναρτάται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους δικαίου στη γειτονική χώρα, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται ότι «Η διαλεύκανση των συνθηκών βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών…Το Υπουργείο παρακολουθεί στενά το θέμα». Πρόκειται για τις γνωστές τυποποιημένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις που σε απλά ελληνικά σημαίνουν «δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτε».

Εντούτοις, τα στελέχη της ΝΔ όταν συναντώνται με βορειοηπειρώτες έχουν το θράσος να το παίζουν «οι μεγάλοι πατριώτες» που κόπτονται δήθεν για την Βόρειο Ήπειρο.

Η αλήθεια είναι ότι έννοιες όπως «εθνικό ζήτημα» και «ιερά και απαράγραπτα δικαιώματα» είναι άγνωστες στους εκπροσώπους ολόκληρου του πολιτικού συστήματος…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης