Στο πλευρό των Κυπρίων φοιτητών

  17/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πριν από δύο ημέρες ζήσαμε την απόλυτη εθνική ταπείνωση στην Κύπρο μας με την «φιέστα» του τούρκου προέδρου και τις υπόλοιπες ενέργειες στα Βαρώσια, όπως αυτή με τον σχηματισμό της μισητής ημισελήνου στον ουρανό της Μεγαλονήσου. Λίγες ώρες αργότερα μία φωτογραφία είδε τι φως της δημοσιότητας. Στη φωτογραφία απαθανατίζονται ο σουλτάνος Ερντογάν, ο παράνομος κατοχικός ηγέτης και μαριονέτα του σουλτάνου, Ερσίν Τατάρ και ο διεθνώς καταζητούμενος για το φόνο του εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, Κενάν Ακίν. Όλοι μαζί φαίνεται να απολαμβάνουν το γεύμα τους με φόντο την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου μετά την καταπάτηση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΌΗΕ και την παράνομη είσοδό τους στη περιοχή των Βαρωσίων.

Με άρθρο μας την Κυριακή επισημάναμε πλήρως την ανυπαρξία των κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου αλλά και τις χλιαρές αντιδράσεις σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ωστόσο, όμως, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη οι Κύπριοι φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ προέβησαν σε μια συμβολική διαμαρτυρία με ανάρτηση πανό και μοίρασμα φυλλαδίων, τηρώντας όλα τα μέτρα των απαγορεύσεων. Και το τονίζουμε ξανά: Τηρώντας όλα τα μέτρα των απαγορεύσεων. Εκεί, ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις και δυστυχώς προσήχθησαν όλοι οι συναγωνιστές. Η επίσημη ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής: «Την ώρα που ο Τατάρ με τον Ερντογάν ετοιμάζονται για πικ-νικ στην Αμμόχωστο, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι, παρά τα μέτρα για τον “αόρατο εχθρό”. Μέλη του Κινήματός μας μετέβησαν σε Κατεχάκη και Πλατεία Συντάγματος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να περάσουν τα μηνύματά μας ενόψει της σημερινής ημέρας. Στην Πλατεία Συντάγματος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την παράδοση του “η Κύπρος κείται μακράν”, προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων Δρασιτών, τραβώντας τους στο τμήμα, απλά και μόνο επειδή ήθελαν να βροντοφωνάξουν ότι η πιο ατόφια Ρωμιοσύνη ακόμη ζει. Ότι μια χούφτα μάγκες θα πάρουν τον Ελληνισμό στις πλάτες τους. Το αστείο της όλης υπόθεσης ήταν η αδράνεια και το ξάφνιασμα των υπαλλήλων του φοβικού Κυριάκου, που σπατάλησαν ώρες να αποφασίσουν τι θα πράξουν όσον αφορά τους συναγωνιστές μας. Να ξέρει ο κάθε Μητσοτάκης και ο κάθε Αναστασιάδης ότι ΑΙ ΙΔΕΑΙ ΔΕΝ ΑΠΌΘΝΗΣΚΌΥΝ. Ό εχθρός είναι ένας και είναι ορατός.

Και στην Θεσσαλονίκη

Στην προσαγωγή επτά νεαρών ατόμων, που επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό σε μνημείο, προχώρησαν λίγο πριν τις 16:00 αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό για τα Βαρώσια, στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Συγκεκριμένα, η ομάδα των νεαρών κινούνταν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Όταν προσέγγισε το μνημείο του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Όι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε επτά άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου».

Εχοντας βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στις μεγάλες αντικατοχικές πορείες που διοργανώνει το ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ και σε πολλές ακόμη εκδηλώσεις τους, αλλά και έχοντας νοιώσει στο πετσί μας την άδικη δίωξη και φυλάκιση του επικεφαλής του κινήματός μας, Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας προς τους προσαχθέντες φοιτητές

αλλά και την συμπαράστασή μας στον δίκαιο και έντιμο αγώνα που διεξάγουν για την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Θα κλείσω αυτήν την μικρή αναφορά με το μήνυμα που στείλαμε στους αγωνιστές του ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ μετά τις προσαγωγές από το καθεστώς Μητσοτάκη:Όρκος απαράβατος Ένωσις ή Θάνατος!

Χ.Μ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης