Όσοι έχουν αντίθετη άποψη: Στο απόσπασμα!

  29/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή του απόλυτου παραλογισμού. Το να είναι κάποιος σκεπτικιστής ή να έχει διαφορετική άποψη από τα καθεστωτικά αφηγήματα, αυτομάτως τον καθιστά επικίνδυνο για την δημόσια ζωή, ενώ με χαρακτηριστική ευκολία του δίνονται διάφοροι χαρακτηρισμοί και κοσμητικά επίθετα. Διαβάζουμε λοιπόν στα ΝΕΑ:

«Mε μια οργισμένη ανακοίνωση, απαντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στις συνωμοσιολογικές απόψεις που διατυπώθηκαν με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών χθες στην χώρα μας.

Όπως αναφέρει: «Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν τη τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας που εμβολίασαν τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες. Θίγουν επίσης και όσους συναδέλφους εμβολιάστηκαν.

Ξαφνικά από ήρωες γίναμε απατεώνες. Αντί για εμβόλια κάνουμε φυσιολογικό ορό…

Ντροπή να διακινούνται τέτοιες απαίσιες απόψεις.

Στην πραγματικότητα βλέπουν οι αρνητές των εμβολίων να χάνουν έδαφος και άρχισαν τον πόλεμο λάσπης.

Θα κινηθούμε νομικά. Τέτοιες απόψεις θίγουν την επαγγελματική ευσυνειδησία μας.

Χθες μαζί με τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες εμβολιάστηκαν 60 συνάδελφοι στο Σωτηρία, 50 στο Αττικό και 45 στον Ευαγγελισμό.

Όλοι χαίρουν άκρας υγείας. Προς θλίψη των αρνητών….».

Ο κ. Γιαννάκος συνεχίζει, χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο τον εμβολιασμό» και ζητά να ανοίξει νέα προθεσμία, ώστε να μπορέσουν να το δηλώσουν όσοι θέλουν να εμβολιαστούν.

«Το ζήτημα είναι να πείσουμε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν. Μόνο το 40% δήλωσε συμμετοχή και η προθεσμία έκλεισε. Με πειθώ και ενημέρωση. Όχι τελεσίγραφα.

Να ανοίξει νέα προθεσμία.

Σήμερα αρκετοί συνάδελφοι που δήλωσαν ναι στον εμβολιασμό καλούνται να εμβολιαστούν και αρνούνται. Ζητάνε πίστωση χρόνου.

Χάσαμε 17 συναδέλφους από κοροναϊό. 13 συνάδελφοι βρίσκονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι. 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο μέχρι τώρα και δεν έπαθε κανείς τίποτα. Ως εκ τούτου είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός μας», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Ξεκινώντας από το τέλος του κειμένου, θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση στους περισπούδαστους καθηγητές γιατί το υγειονομικό προσωπικό αρνείται να εμβολιαστεί και ζήτησε πίστωση χρόνου. Αυτό τους κάνει και εκείνους ψεκασμένους ή μήπως έχουν την ανάλογη εμπειρία για να σκεφτούν ότι τυχόν παρενέργειες θα φανούν μακροπρόθεσμα και όχι την ίδια ημέρα εμβολιασμού;

To να λες δημόσια, ότι ένα εμβόλιο είναι ασφαλές όταν οι σχετικές μελέτες αλλά και οι κλινικές δοκιμές του στους ανθρώπους αριθμούν μονάχα μερικούς μήνες ζωής -ενώ αντίστοιχα εμβόλια στο παρελθόν χρειάστηκαν 3 και 4 χρόνια πριν χορηγηθούν ευρέως σε ασθενείς- είναι ανθρωπιστικά ανήθικο και επιστημονικά ατεκμηρίωτο. Η άρνηση των CEO των Pfizer και BioNTECH να εμβολιαστούν πρώτοι με αστείες δικαιολογίες αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προβληματίσει και τους εγχώριους «ειδήμονες». Όσο καλοπροαίρετοι και αν θέλουμε να είμαστε, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι διφορούμενα.

Εμείς οι «Έλληνες για την Πατρίδα» δεν κάνουμε υποδείξεις στους Έλληνες Πολίτες, διότι απευθυνόμαστε σε ελεύθερους ανθρώπους. Ουδέποτε αρνηθήκαμε την ύπαρξη υγειονομικού ζητήματος αλλά τονίζουμε συστηματικά τα ολέθρια σφάλματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη εις ότι αφορά την πολιτική του διαχείριση. Σφάλματα τα οποία έχουμε πληρώσει με χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και πολλούς συμπατριώτες μας να οδηγούνται στην αυτοχειρία λόγω της ψυχολογικής πίεσης που έχει αποφέρει η καραντίνα και η κοινωνική απομόνωση. Έχουμε επίσης εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά από τον ιό και αυτό γιατί η κυβέρνηση επένδυσε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τα 18.5 της νέας λίστας Πέτσα) στην προπαγάνδα των καναλιών αντί να επενδύσει στο ΕΣΥ, δημιουργώντας νέες κλίνες ΜΕΘ και προσλαμβάνοντας το ανάλογο προσωπικό.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος και όσο και αν προσπαθεί το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης να την παρουσιάσει σαν εθνοσωτήρια, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γευθούν και εκείνοι, την μια και μοναδική αλήθεια: Την αποτυχία τους! Οι αριθμοί άλλωστε δεν λένε ποτέ ψέματα.

Γεώργιος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης