Οι εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ για τη νέα καραντίνα

  09/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το δεύτερο «λοκντάουν» αποτελεί πλέον γεγονός. Σε αντίθεση με το πρώτο, θα είναι πολύ λιγότερο ισχυρό στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού, ενώ, πέρα από την οδύνη και τις δυσκολίες, θα ενταθούν τα ερωτήματα, οι ενστάσεις, αλλά και ο θυμός. Η κραυγαλέα αποτυχία και ο πανικός της κυβέρνησης ΝΔ καθρεφτίζεται στην αναντιστοιχία των δηλώσεων διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων τις τελευταίες μέρες πριν το διάγγελμα Μητσοτάκη, καθώς και στα απανωτά μέτρα που άλλαζαν από 24ωρο σε 24ωρο, με διαρκώς επιδεινούμενη την όλη κατάσταση. Απίστευτη και απαράδεκτη ανακολουθία λόγων και πράξεων-μέτρων μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αλλά το ακόμα πιο απαράδεκτο και προκλητικό είναι πως στον λόγο της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ηθικολογικού και φρονηματικού χαρακτήρα («ξέρουμε τι δεν λειτούργησε και φτάσαμε ως εδώ: η απροσεξία των πολιτών»), καθώς και οι πολλαπλές χυδαίες αναφορές σε «ψεκασμένους» πολίτες. Τσουβαλιάζοντας μαζί την συνωμοσιολογία με κάθε αμφισβήτηση και κρύβοντας επιμελώς ότι οι δικές της ανακολουθίες τρέφουν, μεταξύ άλλων, την όλη ανορθολογική συμπεριφορά. Αυτοκριτική; Μηδέν. Για την κυβέρνηση φταίει αποκλειστικά η «κοινωνία» και ο «ανώριμος λαός», και όχι τα ελλειπή μέτρα και οι λάθος αποφάσεις. Πρόκειται για ξεκάθαρη ύβρη απέναντι στην Πατρίδα, τον Λαό και την Κοινωνία.

Πίσω από τον δήθεν αποφασιστικό τόνο των ανακοινώσεων, τις επαναλαμβανόμενες δραματικές εκκλήσεις και τις αυστηρές νουθεσίες για ατομική ευθύνη, είναι καταφανής η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες, καθώς το νέο αυτό «λοκντάουν» είναι η σιωπηρή παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχεται επί της ουσίας, δίχως το παραμικρό ίχνος ντροπής, ότι δεν φρόντισε να θωρακίσει το σύστημα υγείας απέναντι στο βέβαιο και αναμενόμενο και από την ίδια δεύτερο κύμα, χωρίς να ορίσει ένα εμπεριστατωμένο πλαίσιο λειτουργίας των χώρων εργασίας και εκπαίδευσης (στους οποίους ακόμη και τώρα αυτοσχεδιάζει ανεύθυνα και επικίνδυνα), χωρίς να βρει σαφή λύση για τα ΜΜΜ και άλλους συγκεκριμένους χώρους συνωστισμού.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο αριθμός των διαθέσιμων ΜΕΘ. Πριν λίγους μήνες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωνε ψευδώς πως υπάρχουν πάνω από 1000 κλίνες και πριν λίγες μέρες πανηγύριζε αναιδώς πως τις διπλασίασε κατά την δική του θητεία. Ήρθε, όμως, ο «μαϊντανός» της κυβέρνησης Σωτήρης Τσιόδρας να τον «αδειάσει» μεγαλοπρεπώς, δηλώνοντας ότι με 213 ασθενείς Covid-19 σε ΜΕΘ το σύστημα έφτασε σε πληρότητα 60%.

Οι εγκληματικές ευθύνες, όμως, της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν εξαντλούνται στην απραξία του παρελθόντος. Ο πρωθυπουργός και τα «παπαγαλάκια» του μπορεί να επαναλαμβάνουν διαρκώς πως η κυβέρνηση παίρνει μέτρα νωρίτερα από ότι χρειάζεται, αλλά τα πραγματικά δεδομένα τον διαψεύδουν παταγωδώς. Ακόμη και τώρα δεν υπάρχουν ουσιαστικά (και όχι τυπολατρικά) μέτρα για την ενίσχυση της Υγείας, την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, την στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων.

Αυτό το δεύτερο «λοκντάουν» λειτουργεί σαν φύλλο συκής μιας κυβέρνησης που όχι απλώς τα έκανε θάλασσα, αλλά εγκλημάτησε σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού και ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική και επικοινωνιακή διάσωσή της και τα στενά συντηρητικά συμφέροντά της. Αυτός ο τυχοδιωκτισμός του παρόντος μπορεί να αποβεί μοιραίος για το μέλλον αυτής της Χώρας. Κάθε Συνειδητοποιημένος Έλληνας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ατομικής του ευθύνης (όχι βεβαίως όπως το εννοεί η κυβέρνηση) απέναντι στο Έθνος και την Ιστορία, οφείλει να εκφράσει με κάθε έντιμο και νόμιμο τρόπο τις αντιρρήσεις του για τις εγκληματικές ευθύνες της διαχείρισης του Τόπου από την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης