Επέτειος Ιμίων, μία εβδομάδα μετά!

  09/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Δευτέρα 8 του μηνός χθες και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο ασήμαντα δεν ήταν. Το αντίθετο μάλιστα, εκτιμώ ότι ήταν άκρως ενδεικτικά για την επόμενη περίοδο, την περίοδο πριν τις εκλογές.

Κυριότερη είδηση από όλες είναι σίγουρα η περιοδεία του κου Μητσοτάκη στα νησιά και συγκεκριμένα στη Ικαρία. Η καλοπληρωμένη τηλεόραση έδειξε τον ηλικιωμένο Ικαριώτη να καλωσορίζει τον κο Μητσοτάκη, αλλά δεν έδειξε καθόλου τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των ντόπιων. Όταν μάλιστα ο κος Μητσοτάκης πήγε στο τοπικό νοσοκομείο και έτεινε το χέρι του για να χαιρετίσει με γροθιά έναν ιατρό, ο γιατρός κράτησε σταυρωμένα τα χέρια του προφανώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σίγουρα το γεύμα στο νησί ήταν εγκάρδιο αλλά εν μέσω της «πανδημίας» θεωρώ ότι είναι άκρως ατυχείς αυτές οι κινήσεις. Οι όποιες «αναπόφευκτες εκδηλώσεις αγάπης» όπως ατυχώς τις χαρακτήρισε σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησης, εκτιμώ ότι μπορούν να περιμένουν, τη στιγμή μάλιστα που τα μέτρα για όλους εμάς, τους «κοινούς θνητούς», σκληραίνουν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Άραγε το ποσοστό κρουσμάτων/θετικών αποτελεσμάτων ως προς το σύνολο των εξετάσεων που γίνονται έχει αυξηθεί, είναι σταθερό ή έχει μειωθεί;

Τα μεγάλα κανάλια όπου στην συντριπτική πλειοψηφία προβάλλεται η γραμμή της κυβέρνησης, προσπάθησαν να περάσουν την ευθύνη για τα κρούσματα στους πολίτες. Μας κατηγόρησαν ότι βρήκαμε ευκαιρία με την καλοκαιρία και ευθυνόμαστε για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την μη αποτελεσματικότητα των μέτρων. Ο κόσμος εκτιμώ ότι απλά αποπειράθηκε να ισορροπήσει την ψυχοσωματική του ευεξία, τηρώντας πάντα τις προφυλάξεις. Συγχαρητήρια στην κυρία στο Φλοίσβο για την απάντησή της στον δημοσιογράφου του ΑΛΦΑ, «Να πάτε στην Ικαρία» του είπε και τον αποστόμωσε.

Το ίδιο όμως συμβαίνει σε όλη την χώρα, στον Έβρο για παράδειγμα. Ο Έβρος βράζει, βράζει από αγανάκτηση, βράζει από οργή, βράζει δικαιολογημένα από αυτά που γίνονται. Οι πολίτες δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να κάθονται στις πολυθρόνες και να βλέπουν τηλεόραση, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιτρέπει στους λαθρομετανάστες να εισέρχονται συνεχώς και ανεξέλεγκτα στην πατρίδα μας. Η περίοδος του περσινού σόου της κυβέρνησης στον Έβρο όπου με αντιμετωπίστηκαν οι υποκινούμενες από τον Ερντογάν ορδές των επίδοξων λαθρομεταναστών, έχει πλέον δώσει τη θέση της σε βόλτες των λάθρο σε όλη τη Θράκη, ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Συνέχεια δημιουργούνται νέοι καταυλισμοί και επεκτείνονται οι ήδη υπάρχοντες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον ντόπιο Ελληνικό πληθυσμό, αλλά σίγουρα και στην άμυνα της χώρας μας από μέλλουσα πιθανή επίθεση εξ ανατολών. Χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ορεστιάδας και ενώ βρισκόταν μέσα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κος Μηταράκης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (Pronews 8/2) υπό τον κίνδυνο σοβαρών επεισοδίων, ο Υπουργός Μηταράκης φυγαδεύτηκε με την κάλυψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Πέρα από τα προβλήματα με τους λάθρο, όλη η αγροτική Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τα μέτρα σε συνδυασμό με την κακοκαιρία. Τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους συνέχεια, στην Λάρισα, στις Σέρρες, στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη, παντού.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στην Αθήνα των μέτρων και των προστίμων, της πίεσης και της υποτιθέμενης απειθαρχίας των πολιτών, την Παρασκευή που μας πέρασε οι Πακιστανοί έκαναν ανεξέλεγκτοι διαμαρτυρία/διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Ινδίας, ενώ οι πολίτες σχημάτιζαν ουρές για να προλάβουν τα Σούπερ Μάρκετ που έκλειναν στις 5 το απόγευμα. Οι «γηγενείς» πολίτες, αυτοί που δικαιωματικά έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια που τόσο εύκολα μοιράζουν οι κυβερνήσεις των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη. Ο τελευταίος έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι είναι κατά του «Νατιβισμού» (δηλαδή των Ελλήνων) και υπέρμαχος του «μπολιάσματος» που μας έχει επιβάλλει με το ζόρι.

Ενώ η κατάσταση σε όλη την χώρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη και το καζάνι αρχίζει να βράζει, δημιουργούνται νέοι πολιτικοί τακτικισμοί, όπως η επικοινωνιακή προσπάθεια δήθεν διαφοροποίησης του Σαμαρά από τον Μητσοτάκη. Οι κύριοι αυτοί ξέρουν καλά τι κάνουν. Και ξέρουν πως ό, τι και να κάνουν δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν στη Βουλή. Προσπαθούν απλά να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ, να τους οδηγήσουν σε υποτιθέμενες εναλλακτικές και βέβαια στη συνέχεια να τους επαναφέρουν πίσω στο κόμμα για «το γενικότερο καλό».

Αυτή είναι η κατάσταση στην πατρίδα μας μια εβδομάδα μετά τα Ίμια, μια κατάσταση όχι τόσο ευχάριστη, αλλά συνάμα και ελπιδοφόρα. Και πράγματι είναι ελπιδοφόρα γιατί μια εβδομάδα μετά την επέτειο των Ιμίων, μια εβδομάδα μετά την κατάθεση στεφάνου και το προσκλητήριο των Ηρώων που έκαναν οι «Έλληνες για την Πατρίδα», μια εβδομάδα μετά τις τυπικές και ξύλινες καταθέσεις στεφάνων από άλλα κόμματα, πήγα την Κυριακή που μας πέρασε πάλι στο μνημείο των Ιμίων στην Ρηγίλλης. Αυτό που είδα με γέμισε χαρά, συγκίνηση και ελπίδα. Είδα τους απλούς πολίτες να τιμούν ακόμη τους ήρωες και να τους έχουν στην καρδιά τους. Είδα στεφάνια των κομμάτων κρυμμένα πίσω από το μνημείο, αλλά σε όλες τις άλλες πλευρές το μνημείο ήταν γεμάτο από ανώνυμα στεφάνια και πλήθος από όμορφες πολύχρωμες ανθοδέσμες.

Είδα την ελπίδα των συμπολιτών μου για καλύτερες ημέρες, είδα την αγάπη τους για τους αδικοχαμένους ήρωες, είδα την πίστη τους στις σταθερές αξίες του καθήκοντος και της πατρίδας. Είδα την πίστη σε όλα αυτά τα ιδανικά που αποτελούν τις αρχές των «Ελλήνων για την Πατρίδα». Αυτά τα λουλούδια θα δώσουν τη λύση κύριοι, η αγάπη των Ελλήνων για την πατρίδα τους και η δύναμη των «Ελλήνων για την Πατρίδα» που κάθε μέρα γίνεται και πιο ισχυρή. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης