Όχι στον «διάλογο» με την Τουρκία που οδηγεί σε ενδοτισμό

Έλληνες  21/11/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ολοκληρώθηκε στην Άγκυρα η πρώτη Ελληνοτουρκική συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Την ίδια στιγμή που από Ελληνικής πλευράς ο τόνος ήταν ότι επανενεργοποιήθηκαν ήδη υπάρχουσες προβλέψεις, η «Χουριέτ», εφημερίδα που συνδέεται άμεσα με την τουρκική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι συμφωνήθηκαν μέτρα-αναγνώριση των πολεμικών αεροσκαφών σε πτήση ως μη εχθρικών, περιορισμός των NΑVΤΕΧ -που ενισχύουν την «ουδετεροποίηση» του καθεστώτος κυριαρχίας του Αιγαίου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «διαψεύδει», αλλά επισημαίνει παράλληλα ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται, δίνοντας έτσι έμμεσα μηνύματα ότι ο δρόμος μένει ανοικτός. Να προσθέσουμε εδώ ότι η ίδια η πάγια τουρκική τακτική, που σπεύδει να εκθέτει συστηματικά την Ελληνική πλευρά, δημοσιοποιώντας μη ανακοινωθέντες συμφωνημένους όρους, αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο τής έννοιας τής «Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Δεύτερη κρίσιμη εξέλιξη, η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Γερμανία και οι συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο Σόλτς και ταυτόχρονα η συνάντηση Σόλτς με τον Ερντογάν. Πίσω από τους διπλωματικούς τόνους προκύπτουν τα εξής:

α) Υπάρχει εν εξελίξει γερμανική πατρωνία του «ελληνοτουρκικού διαλόγου» και γερμανική επιβολή «ήρεμων νερών». Με δεδομένη την «δύσκολα ελεγχόμενα εταιρική σχέση με την Τουρκία», συνεχίζεται ανανεωμένη η πίεση προς την Ελληνική πλευρά που άρχισε με τις «μυστικές» συνομιλίες Σουρανή - Καλίν, κατά τις οποίες τέθηκε στο τραπέζι όλο το φάσμα των τουρκικών αξιώσεων.

β) Το «μεταναστευτικό - προσφυγικό» γίνεται κρίσιμη διάσταση, σε συνάφεια και με τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, ένας επιπλέον μοχλός για Ελληνοτουρκικές «διευθετήσεις». Επιβεβαιώνεται πλήρως η διαθεσιμότητα Μητσοτάκη να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα-χώρο υποδοχής εκατοντάδων χιλιάδων «προσφύγων και μεταναστών». Επιπλέον, οι πρόσφατες «παραινέσεις» του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσούνη, (σε ομιλία του στο συνέδριο τού «Κύκλου Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου), για την μαζική εισδοχή μεταναστευτικών ροών και την ταχεία (εντός πενταετίας) πολιτογράφησης τους ως «Ελλήνων πολιτών», δείχνουν ότι η σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστινίων προσφέρεται και ως όχημα για την προώθηση σχεδιασμών που αποσκοπούν στην αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης του Ελληνικού κράτους, με την μετατροπή του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό και της Χώρας σε χώρο.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μετά τις ΗΠΑ είναι και η Γερμανία που προωθεί εντατικά το ουσιαστικό περιεχόμενο των συνομιλιών Σόλτς με Μητσοτάκη και Ερντογάν, την υπογραφή Συμφώνου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας που θα επικαιροποιεί την αλήστου μνήμης Συμφωνία της Μαδρίτης (κυβέρνηση Σημίτη). Εκείνη η Συμφωνία που αναγνώριζε ζωτικά ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και οδήγησε στο «γκριζάρισμα» ολόκληρων περιοχών του, με τις σχετικές προβλέψεις να επεκτείνονται τώρα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο «διάλογος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Τουρκία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον ενδοτισμό και τον ακρωτηριασμό της Εθνικής Κυριαρχίας μας.

 Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης