Όταν η «σωστή πλευρά» πολεμά την Ορθοδοξία

Έλληνες  02/04/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Αργυρώ (Ρίκα) Θωμάκου, (″Φλόγα του Ταινάρου″)

Υποψήφια βουλευτής με το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

Βρισκόμαστε δύο μόλις χρόνια από την επάρατη ημέρα που έπεσε η Βασιλεύουσα στα αιματοβαμμένα νύχια των βάρβαρων τούρκων. Μια  Βυζαντινή πριγκίπισσα γεννιέται. Είναι ανιψιά του μαρμαρωμένου μας Βασιλιά, θυγατέρα του Θωμά Παλαιολόγου και εγγονή του αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου. Βαφτίζεται στον Μυστρά και παίρνει το όνομα Ζωή. Ο Μυστράς πέφτει και αυτός. Η μικρή Ζωή καταφεύγει, με την οικογένειά της, στην Ιταλία, όπου και ορφανεύει. Ο ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Βησσαρίων, φίλος του πατέρα της και στενός συνεργάτης τού Πάπα, αναλαμβάνει την κηδεμονία της. Ο κηδεμόνας της, φροντίζει να ασπασθεί το ρωμαιοκαθολικό δόγμα. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται και ο Πάπας, που θέλει να προσεταιρισθεί τους Ορθόδοξους Ρώσους στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Κάνει το συνοικέσιο της Ζωής με τον Ιβάν Γ΄, μεγάλο πρίγκιπα της Μόσχας. Έτσι, η Ζωή αναχωρεί για το μεγάλο ταξίδι προς τη Μόσχα, που διαρκεί έξι μήνες. Η Ζωή είναι μόλις 17 ετών, αλλά είναι Ελληνίδα πριγκίπισσα. Το Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο ζει στο αίμα της. Φθάνοντας στην πρώτη ρωσική πόλη, το Πσκοφ, διακηρύττει ότι επανέρχεται στην Ορθοδοξία και μεταβαπτίζεται σε Σοφία. Είναι πλέον μια Βυζαντινή πριγκίπισσα που θα μείνει στην ιστορία ως Σοφία Παλαιολογίνα. Παντρεύεται τον Ιβάν Γ΄, το 1472, στο Κρεμλίνο. Μία δεκαεπτάχρονη Ελληνίδα, στην κυριολεξία εκπολιτίζει και δίνει την «Εθνική ταυτότητα» στους Ρώσους. Πείθει τον διστακτικό σύζυγό της να αντιταχθεί και να αποτινάξει τον ταταρικό ζυγό από τη χώρα του και να συνενώσει τα διάφορα ανεξάρτητα δουκάτα και πριγκιπάτα κάτω από την εξουσία του. Έτσι, στον τίτλο «Τσάρος» προστίθεται και το «πασών των Ρωσιών». Η Σοφία εισαγάγει το τυπικό της Αυλής της Κωνσταντινούπολης στον ρωσικό θρόνο. Με τους βυζαντινούς επιστήμονες και τεχνίτες που την ακολούθησαν, μεταμορφώνει το συνονθύλευμα των λασποκαλύβων της Μόσχας σε λαμπρή πόλη. Κτίζει ναούς, τα τείχη του Κρεμλίνου, όπως υπάρχουν και σήμερα, καθώς και το πολυεδρικό ανάκτορο, το οποίο και σήμερα υποδέχεται τους ξένους ηγέτες, που επισκέπτονται την Μόσχα. Αν και άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 48 ετών, απέκτησε ένδεκα παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα επτά επέζησαν και είναι η γιαγιά του Ιβάν του Δ’ του τρομερού.

Βέβαια αυτή η Παλαιολογίνα έκανε ακόμα κάτι πολύ σημαντικότερο για την Θρησκεία μας και τον Ελληνισμό: Παρόλη την ρωμαιοκαθολική αγωγή που έλαβε, κράτησε τους Ρώσους στο Ορθόδοξο Δόγμα, αποκρούοντας τον θανάσιμο εναγκαλισμό που υφίσταντο τότε από τους παπικούς και μάλιστα σε μια εποχή που, η μητρόπολη της Ορθοδοξίας, το Βυζάντιο, ήταν σκλαβωμένο από τον πλέον βάρβαρο δυνάστη. Αυτό το τεράστιο έργο της Ελληνίδας πριγκίπισσας, προσπαθούν να γκρεμίσουν η ελλαδική κυβέρνηση και η “σωστή πλευρά της ιστορίας”, που τόσο αλόγιστα μας ενέταξε.

Για το πόσο ακριβά πληρώνουμε τη δουλική συμπόρευσή μας με τη “σωστή πλευρά” και τα εκατοντάδες εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που έχει κάνει αυτή η “σωστή πλευρά”, θα χρειάζονταν πολλά κιλά μελάνι για να καταγραφούν. Σταχυολογώντας και μόνο επιγραμματικά μπορώ να αναφέρω κάποια, όπως: Τις εγκληματικές “προσπάθειες” του εντολοδόχου πρωθυπουργού, να καταστήσει εχθρικό το ομόδοξο Έθνος των Ρώσων. Την αμυντική απογύμνωση των νησιών μας για να στείλουμε οπλισμό, που δυνητικά θα σκοτώσει Ρώσους. Τα μελανά κεφάλαια με τίτλους: Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Βιετνάμ, Κύπρος (δύο φορές: Μία με τη Βρετανική κατοχή και μία με τον Αττίλα), Ιράκ, Σερβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κλπ. Μόνο στο Ιράκ η “σωτήρια” επέμβαση Αμερικανών και “συμμάχων”, το 2003, είχε “παράπλευρες απώλειες” 655.000 αμάχους! Και να μην ξεχνάμε την εγκαθίδρυση ή στήριξη δεκάδων στυγνών δικτατορικών καθεστώτων, από τις ΗΠΑ, τους μεγάλους “προστάτες της δημοκρατίας”.

Εκτιμώ όμως ότι πρέπει να αναφερθώ σε ένα γεγονός, που παραδόξως… δεν ασχολήθηκε με αυτό κανένα πετσωμένο ΜΜΕ: Στο πολύπαθο (σ.σ. Κυρίως εξ αιτίας του “χρήσιμου ηλίθιου” των παγκοσμιοποιητών, του Ζελένσκι), Κίεβο, βρίσκεται ένα πανέμορφο Ορθόδοξο Χριστιανικό Μοναστήρι, η «Λαύρα των Σπηλαίων». Είναι ένα από τα παλαιότερα ορθόδοξα μοναστήρια των Ρως, κτισμένο από τον 11ο αιώνα, σε ένα ύψωμα στη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Το μοναστήρι, αν και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο, είναι ενεργό και σε αυτό διαβιούν 800 περίπου, Κληρικοί, Μοναχοί και λαϊκοί, ενώ το επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο. Το μοναστικό συγκρότημα θεωρείται λίκνο του Χριστιανισμού για την Ανατολική Ευρώπη, φυλάσσονται σε αυτό 123 άφθαρτα σκηνώματα Αγίων και έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1990. Είναι τέτοια η φήμη του που αποκαλείται «Νέα Ιερουσαλήμ».

Είναι λογικό ένας τέτοιος Ιερός και πολιτιστικός χώρος να αποτελέσει «Κάρφο εν τω οφθαλμώ» των μπολσεβίκων. Το μοναστήρι μετατράπηκε σε κρατικό μουσείο το 1926, για να το κλείσουν το 1929. Ο μοναστικός βίος αναβίωσε το 1988 με την περεστρόικα. Αυτά επί μπολσεβίκων. Ήρθαν πρόσφατα οι “δημοκράτες” της “σωστής πλευράς” και κάνουν τα ίδια. Συγκεκριμένα, με διάταγμα του Ζελένσκι, τον Δεκέμβριο του 2022, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία έπρεπε να αποχωρήσει από το Μοναστήρι μέχρι την 29η Μαρτίου 2023. Έτσι λίγες ώρες μετά την εκπνοή αυτής της προθεσμίας ο Ζελένσκι έστειλε τα όργανά του να απομακρύνουν τους Μοναχούς. Ακολούθησαν επεισόδια και μικροσυμπλοκές και προσωρινά τα όργανα του Ζελένσκι αποχώρησαν. Ο Ηγούμενος του Μοναστηριού, διαμήνυσε ότι οι μοναχοί δεν θα φύγουν από το Μοναστήρι, καλώντας τους πιστούς να τους υπερασπιστούν. Πρόσθεσε ότι: «Η εκδίωξη είναι χειρότερη από τη σοβιετική καταστολή κατά του κλήρου, όταν δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξοι ιερείς στάλθηκαν στα γκουλάγκ ή εκτελέστηκαν. Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο βία, ο διάβολος είναι εδώ…Δεν θα πετάξουμε πέτρες, απλώς θα προσευχηθούμε…». Ναι, καλά το καταλάβατε. Αναφέρεται πάντα στον ίδιο Ζελένσκι, θυμάστε, αυτόν που καταχειροκροτήθηκε μαζί με τον εκπρόσωπο των ναζιστών του «Τάγματος Αζόφ» από όλες τις πτέρυγες της βουλής.

Τον Μάιο του 2019, τμήμα της ουκρανικής εκκλησίας διέκοψε τις σχέσεις με τη Μόσχα και δήλωσε «πίστη» στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στα τέλη Μαΐου του 2022, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, εξαιτίας της ρωσικής επέμβασης  στην Ουκρανία. Συνεπώς σήμερα η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι τελείως ανεξάρτητη από το Πατριαρχείο της Μόσχας και είναι κάτω από τη σκέπη του Οικουμενικού Πατριάρχη. Παρ’ όλα αυτά ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος αντέδρασε έντονα στην απόφαση της εκδίωξης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Μοναστήρι, χαρακτηρίζοντάς την ως «κορύφωση της ανομίας» στην Ουκρανία.

Δυστυχώς, δεν έχω μέχρι στιγμής πληροφορηθεί κάποια αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη ή της Ελληνικής Εκκλησίας. Φυσικά δεν περιμένω να αντιδράσει η ελλαδική κυβέρνηση, ή κάποιο από τα κόμματα της δήθεν αντιπολίτευσης. Ούτε κουβέντα ακόμα και από το κόμμα που ο αρχηγός του ισχυρίζεται ότι κατέχει επιστολές του Ιησού. Δεν είναι πρώτη φορά. Θυμάστε, όλα αυτά τα κόμματα (αλλά και όλη η “ευαίσθητη δημοκρατική” Δύση) τήρησαν εκκωφαντική σιωπή όταν πρόσφατα σφαγιάσθηκαν ή οδηγήθηκαν στην προσφυγιά 2.000.000 Ελληνορθόδοξοι της Συρίας από τους ισλαμιστές του ISIS. (σ.σ. Σημειώστε ότι οι Σύριοι ορθόδοξοι έχουν βαθιές Ελληνικές ρίζες και αυτοαποκαλούνται «αλ-Ρούμ», η οποία είναι η αραβική μορφή της ελληνικής λέξης «Ρωμιός». Μιας λέξης που αναφερόταν σε όσους προέρχονταν από την ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δηλαδή το Βυζάντιο).

Ξέρω ότι τρέφω φρούδες ελπίδες όταν περιμένω οι ελλαδίτες πολιτικάντηδες να ενδιαφερθούν για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Τους καταλαβαίνω, έχουν τόσες έννοιες: Με το πως θα θησαυρίσουν από το Δημόσιο χρήμα, θα μας μπολιάσουν με χιλιάδες λαθρομετανάστες, θα απεμπολήσουν τα Εθνικά μας συμφέροντα και κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα ξεπουλήσουν τον Εθνικό μας πλούτο, θα φροντίσουν για το «ακαταδίωκτο» των ημετέρων και κυρίως με το πως θα κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τον λαό για να του υφαρπάξουν την ψήφο του.

Έρχονται εκλογές. Κάτι τα ψέματα, κάτι τα ελεημοσύνη-pass, κάτι η πλύση εγκεφάλου από τους γκεμπελίσκους των ΜΜΕ, κάτι οι κομματικές αγκυλώσεις, κάτι τα μικροσυμφέροντα, κάτι οι διορισμοί και τα ρουσφέτια, κάτι οι χιλιάδες παράνομες «ελληνοποιήσεις», πάλι αρκετοί θα δώσουν για άλλη μια φορά ψήφο στα κόμματα του Συστήματος. Είδαμε ότι μια δεκαεπτάχρονη παιδούλα, η Σοφία Παλαιολογίνα, μόνο με τη δύναμη της Ελληνικής της ψυχής, άλλαξε τον ρου της ιστορίας της αχανούς Ρωσίας. Σκεφτείτε τι μπορούν να καταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ, με τον ειρηνικό ωραίο αγώνα τους για Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια. Πολλά μπορείς να καταφέρεις ΕΛΛΗΝΑ, αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι στην κάλπη δεν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες κόμματα, αλλά έχεις μόνο δύο επιλογές: Ή δούλος των παγκοσμιοποιητών ή Ελεύθερος Έλληνας. Ή θα ακούσεις τα ψέματα της προπαγάνδας ή θα ακούσεις το αίμα σου. Ή θα δολοφονήσεις το μέλλον των παιδιών σου ή θα επιλέξεις το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης