Δουλικότητα απέναντι στον Αλβανό - Ξέχασε ο Μητσοτάκης το πόρισμα Κατσίφα

  09/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Συνολική ανασκόπηση των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας έγινε κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε νωρίτερα στην οικία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Οι Μητσοτάκης και Ράμα εξέφρασαν ικανοποίηση για την σταθερή βελτίωση των διμερών σχέσεων. Συζήτησαν ακόμη για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, καθώς και για την πανδημία του κορωνοϊού και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Στο γεύμα παρακάθησε και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή». Αυτά είναι τα εξοργιστικά δημοσιεύματα που διαβάζουμε στον συστημικό Τύπο.

Ποιες σχέσεις και ποια βελτίωση, όμως; Ποιον κοροϊδεύουν; Ο Ερντογάν δεν ήταν αυτός που παρέθεσε αυτοκρατορική… υποδοχή στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα; Στην ίδια συνάντηση δεν αποθέωσε τον Ράμα; «Πολεμούσαμε μαζί» δεν ανέφερε χαρακτηριστικά;

Για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ο Μητσοτάκης δεν ανέφερε τίποτα; Πέρασαν 2 χρόνια και 2 μήνες από την εν ψυχρώ δολοφονία του εθνομάρτυρα αδελφού μας Κωνσταντίνου Κατσίφα και η αλβανική πλευρά ακόμη να εκδώσει πόρισμα για τις συνθήκες δολοφονίας του.

Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήσει την διπλωματία και να τρίξει τα δόντια ξεκάθαρα στον ανθέλληνα Ράμα για να εκδοθεί άμεσα το πόρισμα για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

Αν είχε και την παραμικρή πατριωτική ευαισθησία ο Μητσοτάκης θα είχε πράξει τα αυτονόητα. Πάγια θέση των Ελλήνων για την Πατρίδα είναι η προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και η άμεση διαλεύκανση των συνθηκών εκτέλεσης του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου. Αυτό, βέβαια, για αρχή θα απαιτούσε να αφήσει τα πλούσια γεύματα ο πρωθυπουργός στους εχθρούς της Ελλάδος.

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης