«Ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα, και ουδέν επιβάλλει όσο η ευπρέπεια» κύριε πρωθυπουργέ

  01/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες και τα βίντεο που απεικονίζουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του Μαρέβα σε στιγμές…ανάπαυσης και...άθλησης στην Πάρνηθα.

Την στιγμή που Εθνικό Σύστημα Υγείας ασφυκτιά κάτω από το βάρος της υγειονομικής κρίσης, η οικονομία καταρρέει τσακίζοντας τα νοικοκυριά και εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού λόγο της καραντίνας, την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης στην Πάρνηθα καταστρατηγώντας τα μετρα που ο ίδιος επέβαλε! Συγκεκριμένα στις φωτογραφίες και τα βίντεο που διέρρευσαν πρατηρήσαμε τουλάχιστον 5 παραβάσεις:

Παράβαση 1η: Δεν φοράει κανένας μάσκα. Ουδείς στη φωτογραφία ή στο βίντεο, φοράει μάσκα. Ούτε καν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πααράβαση 2η: Συνωστισμός. Στη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύθηκε πρώτη, εμφανίζονται έξι τουλάχιστον άτομα αγκαλιασμένα να φωτογραφίζοντσαι, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράβαση 3η: Απαγορεύεται η άθληση για πάνω από δύο άτομα. Είναι προφανές πως πρόκειται για σχεδόν δέκα άτομα, που δεν κρατούν αποστάσεις ακόμα και όταν αθλούνται.

Παράβαση 4η: Η Μαρέβα Μητσοτάκη οδηγά μηχανή μεγάλου κυβισμού φορώντας ακατάλληλο κράνος ποδηλάτου.

Παράβαση 5η: Απαγορεύεται εντός του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας τέτοιου είδους κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων. Συγκεκριμένα ο Κανονισμός Λειτουργίας Εθνικού Δρυμού προβλέπει πως απαγορεύεται «η χρησιμοποίηση του δικτύου δρόμων για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων σ' όλους τους δρόμους».

Στα highlight της «εξόρμησης» φυσικά η Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία μας εντυπωσίασε σε ρόλο κασκαντέρ της βιντεοταινίας «Καμικάζι αγάπη μου». Όσο και να μας αρέσουν οι βιντεοταινίες της δεκαετίας του 80, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα γίνουν η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Εάν οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, που δεν είναι κάτοικος του Μεγάρου Μαξίμου, προσπαθούσε να κάνει την ίδια δραστηριότητα με αυτήν που έκανε ο πρωθυπουργός, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έφευγε με μερικές χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, και στην χειρότερη θα κατέληγε σε κάποιο κρατητήριο της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια στιγμή επιβάλλεται 300 ευρώ πρόστιμο σε συνταξιούχους που παίρνουν 375 ευρώ σύνταξη, επειδή "μετακινήθηκαν άσκοπα".

Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν από έναν πρωθυπουργό που προφανώς δεν άκουσε ποτέ του ότι «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα, και ουδέν επιβάλλει όσο η ευπρέπεια».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης