Τουρκία: Αντί… κυρώσεων, εισέπραξε 6 δις ευρώ από την ΕΕ!

  17/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι από τις αξιοπερίεργες ειδήσεις της ημέρας που αξίζει να τις κορνιζάρουμε σε κάποιο τοίχο του σπιτιού μας, προκειμένου να τις διαβάζουμε ξανά και ξανά και να κατανοήσουμε εις βάθος τον παραλογισμό της πολιτικής που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι.

Διαβάσαμε λοιπόν γύρω στο μεσημεράκι, ότι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε σήμερα το σύνολο της βοήθειας ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε υποσχεθεί στην Τουρκία σε αντάλλαγμα της υποδοχής των προσφύγων… Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την βούλησή της “να συνεχίσει να χορηγεί χρηματική βοήθεια προς τους σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία και να συνεργάζεται στον τομέα της υπεύθυνης διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών”».

Αφού ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ, θυμηθήκαμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε προ ημερών στους Ευρωπαίους ηγέτες κοιτώντας τους με τα γνωστά γουρλωμένα του μάτια και τους είπε: «pacta sunt servanda» (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).

Απ’ ό, τι φαίνεται, η γενικόλογη διατύπωση του Έλληνα Πρωθυπουργού προκάλεσε κάποια σύγχυση στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και νόμισαν ότι δεν αναφερόταν στις υποσχέσεις που η ΕΕ έχει δώσει στην Ελλάδα, αλλά εννοούσε την τήρηση των πολυάριθμων συμφωνιών που κατά καιρούς η ΕΕ έχει συνάψει με τους τουρκαλάδες.

Και έσπευσαν οι σουλτανόφοβοι να τις υλοποιήσουν όλες μία προς μία. Αντί λοιπόν να κλείσουν την κάνουλα της χρηματοδότησης προς την Τουρκία, οι εταίροι μας βάλθηκαν να εκταμιεύουν υπέρ του Ερντογάν ευρωπαϊκά κονδύλια (ναι, αυτά που προκύπτουν από το ετήσιο άρμεγμα των ευρωπαίων φορολογουμένων) το ένα πίσω απ’ το άλλο.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι ο Ταγίπ ετοιμάζεται να ζητήσει την επιβράδυνση της αποστολής των παχυλών ευρω-πακέτων, καθώς ο καταιγιστικός ρυθμός εκταμίευσής τους δεν του επιτρέπει την ομαλή ενθυλάκωση των χρημάτων και την διανομή τους σε συγγενείς, αυλικούς και λοιπούς ημέτερους.

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πιστέψουμε τις ανωτέρω φήμες, αλλά θεωρούμε βέβαιο ότι απόψε το βράδυ η Άνγκελα Μέρκελ δακρυσμένη από τη συγκίνηση θα πάρει στο τηλέφωνο τον Ερντογάν και θα του ευχηθεί: «Άιντε τζάνουμ, και σε καλή μεριά»!

Χριστόφορος Τσάγκας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης