Ζουν ανάμεσά μας. Συνέλαβαν Τζιχαντιστή στο κέντρο των Αθηνών. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

  20/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην σύλληψη ενός επικίνδυνου τζιχαντιστή, στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, προέβησαν χθες οι άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα μνε την ιστο σελίδα kathimerini ο 27χρονος τρομοκράτης από την Συρία ήταν υπό επιτήρηση εδώ και αρκετό καιρό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μάλιστα ο συλληφθείς είναι ένας από τους μαχητές του ΙΚ που εμφανίζονται σε βίντεο, το οποίο είχε δημοσιευτεί το 2014.

Συγκεκριμένα,

Για τον 27χρονο, οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες που στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Φέρεται να είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας. Μαζί του είχε έλθει και η σύζυγός του και τα πέΑρχικά, την αφορμή για την προσαγωγή του, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι, ως μέλος του, είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Στον 27χρονο αποδίδονται δύο κακουργήματα. Ο Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή καθώς με βάση τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 8 παράγραφος ΣΤ), δράστες (ημεδαποί ή αλλοδαποί) εγκλημάτων που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στην αλλοδαπή δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Στον οικίσκο της δομής όπου διέμενε, βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εξετάσεων.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να διερευνήσουν τυχόν διασυνδέσεςι του με συνεργάτες του εντός και εκτός συνόρων.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ισλαμιστές τρομοκράτες βρίσκονται αυτή την στιγμή στην χώρα μας, πράγμα που δικαιολογημένα εμπνέει την ανησυχία στους Έλληνες συμπολίτες μας. Το γεγονός ότι βρισκόταν υπό επιτήρηση, δεν πρέπει να καθησυχάζει κανέναν μας καθώς οι δράστες των περισσοτέρων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη έγιναν από «πρόσφυγες» οι οποίοι ήταν «γνωστοί στις αρχές» και τελούσαν «υπό επιτήρηση».

Με τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα σε Γαλλία και Αυστρία ο Ερντογαν έχει δείξει με τον πλέον κρυστάλλινο τρόπο ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει την πρακτική των «μοναχικών λύκων» εναντίον οποιουδήποτε θεωρεί εχθρό του εργαλειοποιώντας τους τρομοκράτες που προστάτεψε, εξόπλιε και ανέθρεψε ο ίδιος στην Συρία, σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του εκάστοτε αντιπάλου.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ ,να σφραγίσει τα διάτρητα σύνορα της χώρας , να εντοπίσει και να ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ όσους τρομοκράτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ελληνική επικράτεια.

Εάν κυλήσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ελληνικόαίμα, από τρομοκρατικό χτύπημα το έγκλημα θα έχει ονοματεπώνυμο:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης