ΟΧΙ στην καταστροφή της περιοχής του Επικούριου Απόλλωνα

  28/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Ιωάννη Γεωργουλόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, Ανώνυμη Εταιρεία κατέθεσε αίτημα στη Ρ.Α.Ε. για τοποθέτηση 72 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα. Αν κάποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στην ενότητα «Γεωπληροφοριακός Χάρτης της ΡΑΕ» θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρκετές αιτήσεις για έργα ΑΠΕ, και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το αίτημα για ανεμογεννήτριες στο Λύκαιο Όρος.

Θυμίζουμε ότι η ΡΑΕ στις 2 - 3 Μαΐου 2018 είχε απορρίψει την αίτηση που είχε υποβάλει από το Δεκέμβριο του 2009, η κοινοπραξία “ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Vector Αιολικό Πάρκο Διαφόρτι” για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό, ισχύος 42 MW στη θέση “Διαφόρτι” της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος και Μεγαλόπολης του Δήμου Μεγαλόπολης και της Δημοτικής Ενότητας Είρας του Δήμου Οιχαλίας.

Μεταξύ των λόγων της απόρριψης ήταν το γεγονός ότι “η Πελοπόννησος χαρακτηρίστηκε ως περιοχή με κορεσμένο δίκτυο για απορρόφηση ισχύος από σταθμούς ΑΠΕ”, ενώ και η αιτούσα κοινοπραξία δεν κατέθεσε τα συμπληρωματικά κι επικαιροποιημένα στοιχεία που ζήτησε η ΡΑΕ.

Φαίνεται όμως, πως κάποιοι προσπαθούν ξανά να αποκτήσουν πρόσβαση, ενεργώντας στα κρυφά. Τη στιγμή που όλοι οι Έλληνες είναι έγκλειστοι, διάφοροι ημέτεροι της κυβέρνησης, συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, καταστρέφοντας τα πανέμορφα βουνά μας. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι Έλληνες για την Πατρίδα είναι απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στην άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, με μόνους κερδισμένους πρόσωπα που ανήκουν σε οικογένειες στελεχών της κυβέρνησης.

Λέμε ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

1. Να είναι αποδοτικές

2. Να είναι φιλικές προς το περιβάλλον

3. Να τις δέχονται οι τοπικές κοινωνίες


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης