Ρεπορτάζ Star Channel για Ηλία Κασιδιάρη

  06/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι προφανές πόσο τρέμουν τον Ηλία Κασιδιάρη, ακόμα κι αν η πολιτική του δραστηριότητα διεξάγεται μετά χιλίων εμποδίων , μέσα από ένα καρτοτηλέφωνο φυλακής!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 04ης Δεκεμβρίου, το Star Channel αφιέρωσε ολόκληρο ρεπορτάζ (βλ. εδώ στο 29΄) προσπαθώντας να αντικρούσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη (βλ. εδώ στο 11:45) σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Φυσικά, στο ρεπορτάζ δεν έπαιξε ολόκληρη η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά μόνο ένα μέρος της, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός ότι ο επικεφαλής των Ελλήνων για την Πατρίδα αναφέρθηκε σε ένα πέρα για πέρα αληθινό επιστημονικό δεδομένο. Δηλαδή ότι λόγω του πολύ μικρού διαστήματος που έχει περάσει από την πραγματοποίηση των κλινικών δοκιμών, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν και ποιες μακροπρόθεσμες παρενέργειες μπορεί να έχει το εμβόλιο στον ανθρώπινο οργανισμό.

Και αυτό, το παραδέχονται Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ακόμα και φανατικοί υποστηρικτές των εμβολίων που ετοιμάζονται να δοθούν στην κυκλοφορία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σταχυολογούμε διάφορες δηλώσεις:

Moncef Slaoui, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της σύμπραξης ιδιωτικού-δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του COVID-19: «Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν θα εμφανιστούν σοβαρά συμβάντα ασφαλείας τα επόμενα δύο χρόνια».

Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, συνέντευξη 02/12/2020 στο Παραπολιτικά FM 90,1: «Αν δεν δω τις μελέτες, να καταλάβω τι έγινε και πώς προχώρησε, στο δικό μου μυαλό δεν υπάρχει το εμβόλιο.»

Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνέντευξη 04/12/2020 στο Radio 98,4 Ηρακλείου Κρήτης: «Δεν ξέρουμε εάν σε βάθος χρόνου, υπάρξει κάποια πιθανότητα επειδή είναι ένα νέο εμβόλιο να έχουμε κάποια τοξική δράση που θα είναι στο μέλλον...Δεν έχουμε στοιχεία για τις ευπαθείς ομάδες. Θα τα αποκτήσουμε με τον εμβολιασμό τους τους επόμενους μήνες οπότε θα έχουμε πολύ πιο συγκεκριμένα στοιχεία… Για τα παιδιά δεν υπάρχει γνώση. Θα την αποκτήσουμε αφού αποκτήσουμε γνώση στους ενήλικες.»

Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, συνέντευξη 04/12/2020 στο zougla.gr: «Στην παρούσα φάση οι νέοι θα μπορούσαν να περιμένουν από τη στιγμή που οι περισσότερες δοκιμές των εμβολίων έχουν γίνει σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, οπότε να περιμένουμε να δούμε και περισσότερες μελέτες για το πώς αντιδρούν τα μικρά παιδιά στο εμβόλιο, και πώς θα διαμορφωθεί η δόση».

Αντόνιο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωση στις 02/12/2020 για την έγκριση του εμβολίου από την Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή: «Πήραν τα δεδομένα από τη Pfizer και αντί να τα εξετάσουν προσεκτικά, είπαν ''εντάξει ας εγκρίνουμε το εμβόλιο''».

Είναι άλλωστε γνωστό ότι την περίοδο 2009-2010, στη Σουηδία δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα με αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο Pandemrix της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline και οι οποίοι αργότερα διαγνώστηκαν με ναρκοληψία ως μακροπρόθεσμη παρενέργεια του εμβολίου.

Ο πολιτικός κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης θα συνεχίσει να σπάει την συνωμοσία της σιωπής και να απευθύνεται με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο στους πολίτες για όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης