Παραδοχή του προέδρου της ΠΟΑΣΥ: Υπάρχει έλλειψη ασφάλειας στους πολίτες

Έλληνες  17/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νϊκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή, στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 , μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, και μεταξύ άλλων επεσήμανε, ότι η έξαρση στην εγκληματικότητα οφείλεται στον ποινικό κώδικα ο οποίος δεν διασφαλίζει την ασφάλεια του πολίτη, ωστόσο αναγνώρισε ότι «Είναι καθήκον της αστυνομίας να προστατεύσει τον κόσμο και σίγουρα η πολιτεία αυτή τη στιγμή ζει στην ανασφάλεια και στο φόβο» .

«Είναι ένα έγκλημα το οποίο χαρακτηρίζεται από τη βιαιότητά του και την αγριότητα του. Αργά το βράδυ μπήκαν στην οικία του ζευγαριού από ανασφάλιστο παράθυρο κλέφτες. Αρχικά σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο και στη συνέχεια στραγγάλισαν την κοπέλα για να μην φωνάζει». «Οι συνάδελφοί μου, εργάζονται πυρετωδώς για να βρουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη».

«Το σπίτι είχε στοχοποιηθεί και ξέρανε από πού θα μπουν – υπήρξαν κλάματα λυγμοί και φωνές και από αυτό δολοφόνησαν την άτυχη γυναίκα». «Μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να συλλάβουμε 10 – 15 φορές τους ίδιους δράστες, οι οποίοι με μια μικρή ποινή αφήνονται ελεύθεροι. Γνωρίζουν πολύ καλά οι κακοποιοί ότι, ότι και να κάνουν θα είναι ξανά έξω και αυτό το βλέπει και ο κόσμος όχι μόνο η αστυνομία».

«Η πανδημία φεύγει και αφήνει και τα σημάδια της και θεωρώ ότι το μέλλον δεν είναι αισιόδοξο γιατί έχουμε να κάνουμε με το βαρύ έγκλημα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αυτό το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει όταν θα υπάρξει στενή σχέση και συνεργασίας δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας» και επεσήμανε ότι «Όταν μιλάμε για βαρύ έγκλημα, μιλάμε για ανθρώπους της μαφίας». «Πρέπει να ανοίξουν φυλακές, από την στιγμή που έχω αύξηση της εγκληματικότητας πρέπει να ανοίξουν και άλλες φυλακές, πώς θα προστατεύσουμε τους πολίτες;».  «Δεν μπορώ να καταλάβω τι νοοτροπία και τι λογική είναι αυτή να μην ανοίγουμε φυλακές για να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Όταν ο δράστης γνωρίζει ότι θα βγει έξω μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα κάνει χειρότερα» επισήμανε, «άλλο ο σωφρονισμός και άλλο η ποινή, η οποία ποινή μεταβάλλεται από ισόβια σε 8 – 10 έτη».

«Υπάρχουν οι αστυνομικές δυνάμεις της γειτονιάς αλλά δεν επαρκούν – σε πολύ λίγες περιοχές υπάρχουν αστυνομικά τμήματα – η γρήγορη αστυνόμευση δεν μπορεί να αποτρέψει ληστείες και εγκλήματα».

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί και κυρίως δεν θέλει να βάλει μια τάξη στην ελληνική κοινωνία. Ίσως γιατί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι πολλά. Μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορούσαν να επαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας και της γαλήνης στους πολίτες. Πλέον, το αναφέρουμε σε κάθε τόνο, όχι μόνο μέσα από άρθρα γνώμης, αλλά από το πλήρως καταρτισμένο πρόγραμμα (της Εσωτερικής Ασφάλειας στην προκειμένη περίπτωση), που έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και ημέρες.

X.M.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης