Παραδομένη σε ΜΚΟ και μετανάστες η Ελλάδα - Από το πρόγραμμα Filoxenia στο Estia

Έλληνες  17/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Τον τελευταίο μήνα η Ελλάδα βλέπει σε πολλές περιοχές ξεσηκωμούς μεταναστών, οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία διαμονής τους. Στην Σπάρτη, στην Ελασσόνα, στην Αμάρυνθο, στη Νέα Μάκρη αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, τα επεισόδια αυτά ξέφυγαν και έγιναν είδηση στα κεντρικά δελτία.

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτά τα γεγονότα, γιατί οι "πρόσφυγες" βρίσκονται στα ξενοδοχεία και γιατί αρνούνται να τα εγκαταλείψουν;

Τον Οκτώβριο του 2019 ξεκίνησε στην χώρα μας η εφαρμογή του προγράμματος Filoxenia. Σύμφωνα με αυτό, μισθώθηκαν 79 ξενοδοχεία σε όλη την επικράτεια, για να στεγάσουν πρόσφυγες που είτε είχαν λάβει το δικαίωμα ασύλου στην Ελλάδα είτε πληρούσαν τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Η λογική του προγράμματος και της ΝΔ, ήταν να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών από τους εποικιστές και ο μετριασμός των αντιδράσεων, με την διασπορά τους σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας. Να σημειώσουμε πως το Filoxenia τελούσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και αρχικά, προέβλεπε την στέγαση μόνο 6898 προσφύγων.

Φυσικά, με την λογική του κρυψίματος κάτω από το χαλί του μεταναστευτικού, που διέπει την ΝΔ, ο αριθμός αυτός διογκώθηκε. Επίσης, ήταν μια καλή ευκαιρία κάποιοι ημέτεροι ξενοδόχοι να κερδίσουν χρήματα, την ώρα που τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά λόγω covid.

Προσοχή όμως!

Η εφαρμογή του Filoxenia έγινε, με συμφωνία κυβέρνησης και ΟΗΕ, από συγκεκριμένες ΜΚΟ. Ξέρετε, από αυτές που υποτίθεται πως η ΝΔ έδιωξε από τα νησιά και έλενξε τα οικονομικά τους. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα προβλεπόταν να λήξει τον Ιανουάριο του 2021 και οι "φιλοξενούμενοι" να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία. Έλα ντε όμως που ο Ξένιος Ζεύς είναι πολύ καλός για να τον αφήσουν οι εποικιστές και έτσι, φτάνοντας στον Μάρτιο, πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να απολαμβάνουν την φιλοξενία της ενσωμάτωσης.

Πού όμως νομίζετε ότι θα πήγαιναν οι "φιλοξενούμενοι" του Filoxenia μόλις θα έληγε αυτό; Το υπέροχο σύστημα της Παγκοσμιοποίησης και η κυβέρνηση είχαν φροντίσει και για αυτό.

Από τον Νοέμβριο του 2020 έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα Estia. Σύμφωνα με αυτό, οι πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο θα πρέπει να εγκατασταθούν σε σπίτια στον αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Το Estia, είναι ένα πρόγραμμα που ανήκει πλέον η εφαρμογή του στο Υπουργείο Μετανάστευσης και όχι στον ΟΗΕ. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση πήρε το ποσό των 91.513.400,03 ευρώ.

Προσοχή και πάλι όμως!

Μπορεί πλέον το κράτος να είναι υπεύθυνο, αλλά η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται από ΜΚΟ. Δηλαδή το κράτος παραδίδει τις δικαιοδοσίες του αλλά και τεράστια χρηματικά πόσα, στην αδιαφανή λειτουργία οργανώσεων με δεδηλωμένο σκοπό τον εποικισμό της χώρας. Το Estia προβλέπει την ενοικίαση κατοικιών και την εγκατάσταση σε αυτές των μεταναστών. Τα σπίτια αυτά δεν πρέπει να είναι υπόγεια, αντίθετα οφείλουν να είναι σε καλή κατάσταση.

Ως ανώτερη τιμή ενοικίασης για ένα διαμέρισμα ορίζεται το ποσό των 400 ευρώ. Επίσης, οι ΜΚΟ, οφείλουν να παρακολουθούν την ομαλή εγκατάσταση των εποικιστών στα διαμερίσματα, την βοήθεια σε αυτούς για απόκτηση αφμ, χαρτιών γενικά, μαθήματα γλώσσας και γενικά ό, τι άλλο χρειαστεί η ομαλή ενσωμάτωση τους.

Όμως, το ποσό που προβλέπεται ημερησίως ανά άτομο, είναι τα 7,7 ευρώ. Πολλαπλασιάστε επί ένα μήνα και υπολογίστε πόσα χρήματα αναλογούν σε μια 4μελη οικογένεια μεταναστών. Πάνω από 1000, όταν σε μια οικογένεια Ελλήνων, με δύο ανέργους, το ποσό που δίνει ο ΟΑΕΔ, φτάνει δεν φτάνει τα 800 ευρώ.

Αυτό είναι το πλέγμα για τον εποικισμό της χώρας. Καλοπληρωμένο από ξένα κέντρα και παραδομένο από την ΝΔ, στις αδιαφανές διεργασίες ΜΚΟ. Όλα τα παραπάνω, δεν είναι "ψεκασμενη" φαντασία κακών ρατσιστών, αλλά μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας στον ιστότοπο του Υπουργείου Ενσωμάτωσης και Εποικισμού, γιατί μόνο έτσι θα πρέπει να λέγεται το στρατηγείο που εφαρμόζει τον αφελληνισμό της πατρίδας μας. Και η αντίσταση σε αυτά τα σχέδια είναι ο μονόδρομος για κάθε Έλληνα πατριώτη.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης