Η Πόλις Εάλω

Έλληνες  21/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας μας. Το αναφέρω αυτό γιατί πέρασε από την Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που έφερε ο κος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία για το Εργασιακό. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κος Χατζηδάκης “...Η Ελλάδα στα ζητήματα της αγοράς εργασίας ακολουθεί πια το δρόμο των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Ο νέος νόμος δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Δίνει δύναμη στην οικονομία".

Απέναντι στην ψήφιση του νομοσχεδίου οργανώθηκαν την ημέρα αυτή πορείες και απεργία. Η αλήθεια όμως είναι ότι τρίζουν τα κόκκαλα του μεγάλου Έλληνα πατριώτη Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος στο διάστημα 1936-1940 ανασυγκρότησε την Ελλάδα και όσον αφορά στο εργασιακό. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα κληροδοτήματά του στον Έλληνα εργαζόμενο:  Καθιέρωσε το οκτάωρο και τις υπερωρίες, την υποχρεωτική αργία της Κυριακής, την απαγόρευση της παιδικής εργασίας, την άδεια μετ' αποδοχών, τα κατώτατα όρια μισθών, την εθνική εργατική εορτή της Πρωτομαγιάς. Επίσης ίδρυσε το ΙΚΑ και την Εργατική Εστία. Ογδόντα χρόνια μετά, ο κος Μητσοτάκης, σαν εθνικός ολετήρας με αυτό το νόμο καταργεί τα δικαιώματα του Έλληνα εργαζόμενου και τον υποβιβάζει σε χαμηλόμισθο εξαρτώμενο σκλάβο. Λειτουργεί ξεκάθαρα για τα συμφέρονται των πολυεθνικών εταιρειών και του ξένου κεφαλαίου.

Ο νόμος αυτός δεν χτυπάει μόνο τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά κυρίως χτυπά τον μέσο Έλληνα που είναι πλέον απροστάτευτος απέναντι στο ξένο κεφάλαιο των πολυεθνικών εταιρειών που σταδιακά καταλαμβάνουν τα πάντα στην χώρα μας.

Για να εξετάσουμε σωστά το νομοσχέδιο, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι με το πρόσχημα της πανδημίας η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει δεχθεί πολύ μεγάλο πλήγμα.  Μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ραχοκοκαλιάς δηλαδή του μέσου Έλληνα, έχει ήδη κλείσει ή κινδυνεύει άμεσα να κλείσει στο προσεχές μέλλον όπου θα γίνει ορατή η δραματική κατάσταση που έχει οδηγήσει την οικονομία η πολιτική του Μητσοτάκη. Δεν αρκεί να δούμε το περιεχόμενο του νόμου μεμονωμένο αλλά να το εξετάσουμε σε συνδυασμό με το σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού που έχει φύγει στο εξωτερικό, ιδιαίτερα τα νέα μας παιδιά σε αναζήτηση εργασίας και ενός βιώσιμου μέλλοντος. Ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης είχε συμβουλέψει τους νέους να φύγουν, στην επαφή του με τους νέους στις 04/05/2018. Ο νόμος αυτός είναι ένα ευθύ και καίριο πλήγμα κατά των “νατιβιστών” όπως μας αποκάλεσε ο κος Μητσοτάκης και υπέρ της σταδιακής μας αντικατάστασης ή μπόλιασμα από ξενόφερτους ανθρώπους, άσχετους με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο νόμος αυτός προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας, ατομική διαπραγμάτευση του κάθε Έλληνα εργαζόμενου με τον πολυεθνικό κολοσσό. Ο φτωχός και χρεωμένος Έλληνας εργαζόμενος καλείται να διαπραγματευθεί ιδιωτικά με τον πολυεθνικό κολοσσό και την ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα δικηγόρων που έχει στην διάθεσή του. Προβλέπει ακόμα και ελαστικά ωράρια με επιλογή όχι του εργαζόμενου αλλά του εργοδότη, της μεγάλης αλυσίδας του ξένου κεφαλαίου. Οδηγούμαστε έτσι σε μια ζούγκλα όπου ο αδύναμος θα γίνεται βορά και αντικείμενο της πλήρους εκμετάλλευσης των μεγάλων θηρίων.

Ο Έλληνας από ιδιοκτήτης και επιχειρηματίας, θέλουν να γίνει εξαθλιωμένος υπάλληλος των πολυεθνικών χωρίς δικαιώματα και με έναν μισθό πολύ μικρό που ίσα ίσα να φτάνει για τα υποτυπώδη και απολύτως απαραίτητα.  Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε καταργείται πλέον το οκτάωρο. Έτσι  θέλουν τον Έλληνα να μην προλαβαίνει να σκεφτεί πέρα από ό,τι σχετίζεται με την επιβίωσή του και να είναι υποχείριο των χρηματοοικονομικών συστημάτων.

Το εργασιακό για τους EΛΛΗΝΕΣ είναι μείζον εθνικό θέμα. Με το πρόγραμμά μας διεκδικούμε νέες θέσεις εργασίας, υψηλούς μισθούς, στροφή προς την εθνική παραγωγή με στόχο την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας στην Ελλάδα. Ο Έλληνας εργαζόμενος, ο παραγωγός και ο επιχειρηματίας μπορεί και πρέπει να είναι η βάση σε ένα εθνικό σχέδιο για την διάσωση και ανασυγκρότηση του Ελληνισμού.

Ευτυχώς υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε Έλληνες που θα μας κάνουν υπερήφανους, όπως οι αθλητές του τένις, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, αλλά και  ο Πετρούνιας στους κρίκους και η Κορακάκη στην σκοποβολή. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα μαζί με τα άτομα που τους υποστηρίζουν τα καταφέρνουν πανάξια με ελάχιστους οικονομικούς πόρους.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη και τα παιδιά μας που αυτή την περίοδο γράφουν πανελλήνιες. Δεν φτάνει το άγχος των μαθημάτων και του συναγωνισμού, πρέπει λόγω της “πανδημίας” να διαθέτουν τα προβλεπόμενα αποτελέσματα των Self Test και βέβαια να γράφουν φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις. Ήδη μια μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, η οποία αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο νοσοκομείο Βόλου. Μεγάλο κουράγιο στα παιδιά μας και σε όλους τους γονείς.

Στο εξωτερικό και στις σχέσεις μας με την Τουρκία, όπως δήλωσε ο Δένδιας ο οποίος επέλεξε ο ίδιος να μην παρευρίσκεται στην συνάντηση των Μητσοτάκη και Ερντογάν, κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, “έσπασε ο πάγος, αλλά όπως είπε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, οι διαφορές είναι εκεί, οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι μεγάλες και σημαντικές". Οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να “αφήσουν πίσω” τις εντάσεις του περσινού καλοκαιριού και να μην δημιουργηθούν «καταστάσεις δύσκολα διαχειρίσιμες». Τα ίδια βέβαια θα ήθελε να πει και το 1996 ο κος Σημίτης αλλά οι Γκρίζες ζώνες και οι παράλογες τουρκικές διεκδικήσεις παραμένουν. Ο κος Μητσοτάκης ελπίζει σε ένα ήρεμο καλοκαίρι, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον Ερντογάν και τις δηλώσεις που θα κάνει από τα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, μαύρη επέτειος του Αττίλα, οι οποίες όπως ο ίδιος έχει πει θα απασχολήσουν όλη την ανθρωπότητα. Η ουσία είναι ότι για μια ακόμη φορά ο κος Μητσοτάκης έδωσε συγχωροχάρτι στον Ερντογάν, ώστε αυτός μπόρεσε να συναντηθεί στην συνέχεια με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν και να ζητήσει ανταλλάγματα προκειμένου να επανέλθει στην “δυτική ομάδα”. Το ίδιο εκτιμώ ότι θα γίνει και στην ερχόμενη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Και σαν να μην έφταναν  όλα αυτά, τα Σκόπια εμφανίστηκαν στο ποδόσφαιρο στο EURO 2020, με φανέλες που γράφουν Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της «Μακεδονίας». Στις ενστάσεις της Αθήνας, τα Σκόπια απάντησαν με μια εντυπωσιακή υπεκφυγή  ότι η ομοσπονδία δεν επιχορηγείται από το κράτος τους, οπότε μπορεί να επιλέξει αυτή την ονομασία. Η απάντηση δυστυχώς είναι βάσιμη, αφού εμείς οι ίδιοι τους έχουμε δώσει το δικαίωμα με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Όλες αυτές τις ενέργειες, όλα αυτά τα ατοπήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, τις κινήσεις καταπίεσης των πολιτών, είναι πλέον φυσικό να τις αντιλαμβάνεται ακόμη και ο απλός Έλληνας πολίτης και να μην πέφτει στην παγίδα της παραπληροφόρησης των συστημικών ΜΜΕ, τα οποία συνεχώς ενισχύονται πλουσιοπάροχα προκειμένου να στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτό φαίνεται και από την συμμετοχή του σε δημοσκοπήσεις στο διαδίκτυο και τα αποτελέσματα που βγαίνουν. Η πληροφορική δίνει πλέον σημαντικά εργαλεία σε  πολύ κόσμο. Παράδειγμα είναι η πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε το ιστολόγιο “Κανένα Ζόρι”, ένα νέο σχετικά ιστολόγιο (από 15/1/21), που όπως δηλώνει είναι ανεξάρτητο, ακομμάτιστο, χωρίς εξαρτήσεις και σπόνσορες.  Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 1.237 άτομα, όσα περίπου και στις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό των μεγάλων καναλιών, ηλικίας 17 ετών και άνω, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα έδειξαν την μεγάλη απογοήτευση των πολιτών και την αντίδρασή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση. Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση “Αν θα γινόντουσαν τώρα εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε” που το Κανένα/ Άλλο πήραν συνολικά 66%, η ΝΔ 0.77%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3%, η Ελληνική Λύση 6,15% και οι ΈΛΛΗΝΕΣ 22,3%. Επίσης στην ερώτηση για τον «Καταλληλότερο Πρωθυπουργό» το Κανέναν/Άλλον πήρε συνολικά 73%, ο Βελόπουλος 6% και ο Κασιδιάρης 17%, ο Τσίπρας 2,4% και ο Μητσοτάκης 0,75%. Αν φαίνονται ακραία αυτά τα ποσοστά, αρκεί να αναρωτηθούμε ποιος θα ψηφίσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατ' ελάχιστο βόρεια των Τεμπών, στην Μακεδονία και την Θράκη.  Τα γενικά συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι η αναξιοπιστία απέναντι στα θεσμικά όργανα του κράτους έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Τα ποσοστά των ΕΛΛΗΝΩΝ  αποτυπώνουν την ελπίδα των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης