Προπέτασμα καπνού

Έλληνες  27/09/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν». (σ.σ. Είναι αδύνατον να κρυφτεί η αλήθεια). Αυτά έλεγε ο Αρχαίος Έλληνας ποιητής, Μένανδρος. Αυτά ίσχυαν τον 4ο π.Χ. αιώνα, που υπήρχαν ενεργοί πολίτες με πραγματική Παιδεία και όχι χαχόλοι ψηφοφόροι. Τότε, που δεν υπήρχαν ΜΜΕ να μας υποβάλλουν σε μία καθημερινή πλύση εγκεφάλου. Σήμερα, δυστυχώς, στο κράτος των “αρίστων” τρία μόνο πράγματα δουλεύουν άψογα: Το «112», η ΑΑΔΕ και η μαύρη προπαγάνδα.

            Πολλά τα τεχνάσματα – στρατηγικές της προπαγάνδας για να μας κρατούν εν υπνώσει και χειραγωγημένους, όπως: 1) Ακατάσχετη ψευδολογία. 2) Επικάλυψη ενός σκανδάλου με το επόμενο. Σε αυτό η κυβέρνηση έχει πάρει PhD. 3) Το να μας δείχνουν το δέντρο για να μας αποκρύψουν το δάσος. 4) Δημιουργία προβλημάτων και μετά δήθεν “προσφορά λύσεων”, όπως με την φοβερή ακρίβεια που μας ταλανίζει. Η ακρίβεια είναι αποκλειστικό “δημιούργημα” της κυβέρνησης, για να επαίρεται στη συνέχεια ότι μας προσφέρει ψίχουλα ελεημοσύνης, τα οποία βάφτισαν «καλάθι νοικοκυριού». 5) Η διατήρηση τού κοινού στην άγνοια και στη μετριότητα. Όλοι ξέρουμε για την ανυπαρξία παιδείας. 6) Ενίσχυση της αυτοενοχής. Και σε αυτόν τον τομέα, στην Ελλάδα, το Σύστημα μεγαλούργησε. Από το «μαζί τα φάγαμε», πέρασε στο ότι για την εγκληματική αντιμετώπιση της πανδημίας και τα τραγικά αποτελέσματα, έφταιγαν οι «ανεμβολίαστοι». 7) Ενθάρρυνση τού κοινού να είναι ικανοποιημένο με τη μετριότητα. Ένα κοινό που “βολεύεται” με τα “σκουπίδια” της τηλεόρασης.  Ένα κοινό που δέχεται παθητικά την ιδέα ότι είναι της “μόδας” να είσαι χυδαίος, αμόρφωτος, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κλπ. Και τέλος το τέχνασμα που χρησιμοποιείται σε υπερβολικές δόσεις τον τελευταίο καιρό είναι: 8) Η απόσπαση της προσοχής. Η αποσιώπηση  γεγονότων με παράλληλη υπερβολική μεγέθυνση γεγονότων ήσσονος σημασίας.

            Έγινε καθημερινότητά μας η δυστυχία. Από το δυστύχημα στα Τέμπη και μετά, κουραστήκαμε να μετράμε νεκρούς και καταστροφές. Μας μαύρισαν την ψυχή και μας γέμισαν θυμό, καθώς όλοι γνωρίζουμε τούς υπεύθυνους, αλλά όλοι τους είναι στο απυρόβλητο. Η τεράστια διαπλοκή και ο ευτελισμός των Θεσμών “προστατεύει” τούς κυβερνώντες και υψηλά ιστάμενους. Πάντα το σύστημα βρίσκει μια “Ιφιγένεια”: Πότε είναι ο σταθμάρχης, πότε ο Διοικητής της Πτέρυγας Μάχης κλπ. Παράλληλα έχουν “εφεύρει” και τούς σταθερά υπεύθυνους που αναλόγως την περίπτωση είναι είτε ο “κακός” Πούτιν, είτε η δήθεν «κλιματική αλλαγή».

            Όμως για το έγκλημα στη Λιβύη, δεν μπορούν να επικαλεστούν ούτε το κλίμα, ούτε τον Πούτιν. Έτσι εφηύραν την αποκλειστική ενασχόληση με τον Κασσελάκη. Τι είπε μια μακρινή γιαγιά του, τι κάλτσες φόρεσε, πόσες φορές χαμογέλασε κλπ. Έλεος! Ο Κασσελάκης είναι το προπέτασμα καπνού και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ παραπάνω με τούς εθνομηδενιστές τού ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εξέλεξαν έναν αρχηγό “αντάξιό” τους. Απλώς θα επισημάνω την υψωμένη αριστερή γροθιά της κυρίας Αχτσιόγλου. Βλέπετε αφού εξέλεξαν έναν αρχηγό made in USA, πρέπει η διεκδικήτρια να συνεχίζει να τούς ταΐζει ληγμένες ιδεολογικές κονσέρβες, κάνοντας τον γνωστό σταλινικό χαιρετισμό. Μπερδεύτηκαν με το marketing τού αρχηγού τους και έτσι κάποιος πρέπει να τούς υπενθυμίσει ότι δήθεν είναι ένα “αριστερό” κόμμα. Κάποιοι όμως θυμούνται, με ανατριχίλα, ότι τον ίδιο χαιρετισμό είχε κάνει στις 11 Απριλίου 1985 ο συγχωρεμένος Μανώλης Γλέζος (σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ), αποτίοντας φόρο τιμής στην κηδεία τού αιμοσταγούς δικτάτορα και απηνούς διώκτη τού Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, Ενβέρ Χότζα.

            Ας επανέλθουμε όμως στο έγκλημα στη Λιβύη, για το οποίο σίγουρα υπάρχουν βαριές ποινικές, αστικές και διοικητικές ευθύνες, κυρίως για την στρατιωτική ηγεσία τού ΥΠΕΘΑ. Πολλά γράφτηκαν και πολλά περισσότερα απομένουν ακόμα να διερευνηθούν για αυτήν την ανείπωτη τραγωδία με τούς πέντε αδικοχαμένους Έλληνες και τούς 14 τραυματίες, μερικοί από τούς οποίους θα βιώσουν ισόβια ταλαιπωρία με μόνιμες βλάβες στην υγεία τους. Εγκληματική επιπολαιότητα. Ανύπαρκτος σχεδιασμός. Όλα καταδεικνύουν ότι η αποσάθρωση δεν έχει αφήσει ανέγγιχτο ούτε το Στράτευμα. Σχεδίασαν μία ανθρωπιστική – στρατιωτική αποστολή σαν να επρόκειτο για σχολική εκδρομή στην Κέρκυρα. Αλλά η Λιβύη δεν είναι Κέρκυρα. Είναι μια χώρα βυθισμένη στο χάος, ουσιαστικά χωρίς κεντρική εξουσία, με μεγάλο τμήμα της να είναι φιλότουρκο και πρακτικά να ελέγχεται από την Τουρκία. Πολλά τα ερωτηματικά. Όπως π.χ.: Που ήταν το όχημα συνοδείας; Ποια είναι η τύχη τού οδηγού τού λεωφορείου; Αυτός επέζησε, μετά από την υποτιθέμενη μετωπική σύγκρουση και την επακολουθήσασα πυρκαγιά; Θα μεταφερθεί το μοιραίο λεωφορείο στην Ελλάδα, ως οφείλουν, για εξονυχιστικό έλεγχο και διερεύνηση των αιτιών τού δυστυχήματος; Ποιες είναι οι μαρτυρίες των επιζησάντων; Και το κυριότερο: Θα αναζητηθούν ευθύνες; Θα τιμωρηθούν οι τυχόν υπεύθυνοι; Μάλλον είμαι αιθεροβάμων. Εδώ βασιλεύει η διαφθορά, η διαπλοκή και ο ευτελισμός των Θεσμών Ακόμα και σε αυτό το υπό διάλυση Κράτος, τη Λιβύη, οκτώ (μέχρι στιγμής) υπεύθυνοι βρίσκονται στη φυλακή για κακοδιαχείριση, αμέλεια και αβλεψίες, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καταστροφή από την πλημμύρα. Εδώ δεν υπάρχουν ευθύνες, ούτε υπεύθυνοι για τούς θανάτους και την βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία μας.

            Βέβαια πίσω από το προπέτασμα καπνού «Κασσελάκης», κρύφτηκαν και πολλές άλλες εγκληματικές ενέργειες. Όπως το ότι η κυβέρνηση νομιμοποιεί 180.000 παράνομους μετανάστες (σ.σ. κατά τους Financial Times, ανέρχονται σε 300.000!) υπό το πρόσχημα της έλλειψης «εργατών γης» και παρά την ανεργία τού 10,5% των Ελλήνων. Έτσι, πραγματοποιείται το όραμα τού κ. Μητσοτάκη για το «μπόλιασμα», προγραμματίζοντας τεράστια αλλοίωση τού πληθυσμού της χώρας. Η εθνοκτόνος πολιτική όμως δεν σταματά εδώ. Αφού η κυβέρνηση αποδέχθηκε και επαύξησε την επαίσχυντη «συμφωνία των Πρεσπών» προετοιμάζει, με μυστική διπλωματία, το έδαφος για τις «Πρέσπες τού Αιγαίου». Κατάντησαν, την προ πεντηκονταετίας υπερήφανη Ελλάδα μας, δουλικό εξάρτημα της «σωστής πλευράς της Ιστορίας», πρόθυμη λεία των ορέξεων τού εξ Ανατολών γείτονα, μια χώρα προτεκτοράτο τού ΝΑΤΟ, αποποιούμενη τη δική της Εθνική προσωπικότητα.

            Εκτιμώ, ότι όσο πυκνό και αν είναι αυτό το προπέτασμα καπνού, εσύ αγαπητέ αναγνώστη μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα την δυστοπική πραγματικότητα που σού κρύβουν. Την βιώνεις άλλωστε. Πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Ναι, είναι αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν επιλέγεις κυβέρνηση. Μπορείς όμως να στείλεις ένα ηχηρό μήνυμα στα συστημικά κόμματα. Μπορείς να τιμωρήσεις όλους αυτούς που σού έκλεψαν χρήματα, όνειρα, δουλειά, ιδανικά, χαμόγελο, περηφάνια. Μην αφήσεις να σού κλέψουν και την ψήφο σου. Άφησε την καρδιά σου, να προσφέρει την ψήφο σου σε έναν Δήμαρχο αντάξιο της πόλης που γέννησε την πραγματική Δημοκρατία. Έναν Δήμαρχο αντάξιο της Πρωτεύουσας της Ελλάδος. Την χώρα της Ελευθερίας, τού Πολιτισμού και των Ηρώων.

Θωμάκου Αργυρώ (Ρίκα), (″Φλόγα τού Ταινάρου″)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ»        


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης