Ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων

Έλληνες  16/03/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Αγγελική Βαλαβάνη Ντρίκου,

υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Την 1η Μαρτίου  2023 ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά».

Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 109 ανέργων Ρομά, ηλικίας 20 έως 44 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 € και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

• 1η δόση 4.000 €, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

• 2η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη

• 3η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι Ρομά στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 20-44 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.620.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων.

Το πρώτο που αναρωτιέται κανείς είναι από πού προκύπτει ότι η συγκεκριμένη είναι μια περιθωριοποιημένη ομάδα. Μόλις πρόσφατα ο αστυνομικός και γνωστός συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha έκανε λόγο για πρόσωπα που κατείχαν διευθυντικές θέσεις μέσα στον ΟΣΕ και συνεργάζονταν με Ρομά μεταπωλώντας υλικό από τον ΟΣΕ. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Newsbomb «ο ΟΣΕ πλήρωνε 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για αυτές τις ζημιές» και «από το 2000 και έπειτα η ζημιά από τις δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο ανέρχεται σε 25 δισ. ευρώ τα οποία «φαγώθηκαν».

Βλέπουμε λοιπόν ότι πρόκειται για μια κάθε άλλο παρά «περιθωριακή ομάδα» αφού συνεργάζεται αρμονικά και μάλιστα εν γνώσει της Ελληνικής Αστυνομίας με «πρόσωπα τα οποία κατείχαν διευθυντικές θέσεις μέσα στον ΟΣΕ». Αμφιβάλλω εάν οι περισσότεροι μη-Ρομά Έλληνες έχουν πρόσβαση σε διευθυντικά στελέχη μεγάλων κρατικών οργανισμών για να κάνουν μαζί δουλειές, με την σιωπή άρα τις ευλογίες της Αστυνομίας, δηλαδή του κράτους, δηλαδή της κυβέρνησης.

Επιπλέον, η χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολιτών λόγω της φυλετικής τους ταυτότητας, αποτελεί ένα κατάφορα ρατσιστικό μέτρο, και μάλιστα τη στιγμή που χιλιάδες νέοι μη-Ρομά Έλληνες είτε είναι άνεργοι είτε ξενιτεύονται για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Όταν σε ένα κράτος παύει η ισονομία των πολιτών, παύει και η Δημοκρατία. Κι αυτό πρέπει να το σκεφτεί καθένας και καθεμιά πριν επιλέξει ποιους θα στηρίξει στις κάλπες. Για κάποιους οι σκληρά εργαζόμενοι και άγρια φορολογούμενοι Έλληνες είναι παρίες, μάλλον γιατί δεν κάνουν δουλειές μαζί τους όπως αυτές που κατήγγειλε ο κ. Μπαλάσκας. Για μας όμως τους ΕΛΛΗΝΕΣ εθνική προτεραιότητα είναι οι έντιμοι Έλληνες και οι Ελληνίδες της εργασίας, της παραγωγής και της προόδου της Πατρίδας μας.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης