Σε αποσύνθεση τα λαμόγια της ΝΔ: Πάρτυ με δημόσιο χρήμα, εκατομμύρια ευρώ κλεμμένα από τον ελληνικό λαό!

Έλληνες  09/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς αμφίβολης «δημοκρατικότητας», οι νέοι «Πάτσηδες» της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχεδόν 420 συμβάσεις, αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια! Πρόκειται για τρία πρόσωπα που συνδέονται με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσθέτοντας το όνομά τους στα απανωτά σκάνδαλα διασπάθισης κρατικού χρήματος.

Σοφία Νικολάου, Ανδρέας Πάτσης, Θέμης Χειμάρας, ήταν μέχρι στιγμής κάποιοι από τους… πρωταγωνιστές των σκανδάλων των απευθείας αναθέσεων και των συμβάσεων με το Δημόσιο, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα τρία ονόματα που προστίθενται στη «μαρκίζα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτά είναι ο Ανδρέας Κουτούπης, ο Άκης Ροδάκος και η Παρασκευή Καλδίρη. Και ξετυλίγεται το κουβάρι από το ρεπορτάζ, επισημαίνοντας πως ο κ.Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, ενώ ο κ.Ροδάκος είναι φίλος του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, κατά δική του αναφορά μέσω social media. Είναι επίσης και σύζυγος της Παρασκευής Καλδίρη, η οποία όμως έχει και άλλο ρόλο στην υπόθεση.

Η ΚnR
Η ελεγκτική εταιρεία KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services ιδρύθηκε από τον 49χρονο Ανδρέα Κουτούπη (αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμφωνα με το βιογραφικό του), ο οποίος είναι και βασικός μέτοχός της.

Όπως αναφέρεται ακόμα στο βιογραφικό του κ.Κουτούπη, έχει συνεργαστεί με μεγάλες τράπεζες της χώρας μας, αλλά και με τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, αλλά και με περισσότερους από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπήρξε μέλος της ΔΑΠ και της ΔΑΚΕ, ενώ το 2009 στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε… από το πουθενά τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα στην εποπτεία των ΔΕΚΟ. Ωστόσο, οι επιθέσεις του στην τότε Κυβέρνηση μέσω social media οδήγησαν στην αποπομπή του μέσα σε μόλις 24 ώρες!

Ως συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στις εκλογές του 2019 που κέρδισε η ΝΔ και από τότε οι δουλειές του… ανθίζουν, με την KnR να λαμβάνει σωρεία απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών από το Δημόσιο.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι σύμφωνα με το newsbomb.gr μέτοχος μειοψηφίας της KnR και συνεργάτης του Ανδρέα Κουτούπη, είναι ο εσωτερικός ελεγκτής, Άκης Ροδάκος, ο οποίος απέκτησε «στενές» επαφές με κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες φέρεται να έδωσαν «ώθηση» τόσο στον ίδιο, όσο και στην εταιρεία.

Το… πάρτι των συμβάσεων της KnR

Σύμφωνα με το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων «Προμηθεύς» αναρτήθηκαν το 2019 συνολικά 79 συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR, συνολικού ύψους 651.568 ευρώ.

Το 2020 οι συμβάσεις με την KnR αυξήθηκαν κατά 35% και έφτασαν στις 106, με συνολικό ύψος 1,48 εκατ. ευρώ.

Το 2021 αναρτήθηκαν συνολικά 96 συμβάσεις συνολικού ύψους 997.656 ευρώ, ενώ το 2022 οι συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR ήταν 21 και το ύψος τους ήταν 506.604 ευρώ.

Δηλαδή το διάστημα 2019–2022 η KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services εξασφάλισε συνολικά από το Δημόσιο 302 συμβάσεις ύψους 3,6 εκατ. ευρώ!

Το παραπάνω γεγονός σχολίασαν οι κ.κ. Κουτούπης και Ροδάκος:

Ανδρέας Κουτούπης:

«Η ενασχόληση μου ως χαμηλόβαθμου και μη σημαντικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας μόνο κακό μου έχει προκαλέσει στις δουλειές μου καθώς είναι περισσότεροι αυτοί που επιλέγουν να συνεργάζονται με μη κομματικούς για τον φόβο των πιθανών καταγγελιών όπως συνέβη και τώρα με την περίπτωση σας. Προσωπικά έχω πολλούς καλούς φίλους σε όλα τα κόμματα και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ συναδέλφους καθηγητές που σέβομαι και αγαπώ που ουδέποτε θα προκαλούσα με την στάση μου – μια σχετική έρευνα εύκολα θα το αναδείκνυε αυτό».

Άκης Ροδάκος:

«Από την αρχή της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής καριέρας μου ουδέποτε είχα ενεργή ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική και ουδέποτε αποτέλεσα μέλος πολιτικού κόμματος. Φιλικές συναναστροφές και σχέσεις διατηρώ εκ των πραγμάτων με πλήθος κόσμου. Να τονίσω ότι η συνεύρεσή μου σε εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες με πολιτικά πρόσωπα είτε επί του παρόντος, είτε παλαιότερα δεν σημαίνει επ’ ουδενί και πολιτική ταύτιση μαζί τους. Και για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, η μοναδική απευθείας τοποθέτησή μου ως Εσωτερικός Ελεγκτής σε φορέα του Δημοσίου το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι πολιτικά με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα».

Πάντως, οι αναφορές του Άδωνι Γωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρόσωπο του Άκη Ροδάκου, δείχνουν ότι η σχέση τους δεν είναι απλώς τυπική και εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι υπάρχει «πολιτική ταύτιση»…

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a3%ce%95-%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%a3%ce%a5%ce%9d%ce%98%ce%95%ce%a3%ce%97-%ce%a4%ce%91-%ce%9b%ce%91%ce%9c%ce%9f%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%9d%ce%94-%ce%a0%ce%91%ce%a1%ce%a4%ce%a5-%ce%9c/


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης