Σκέψεις, αναμένοντας μάταια τη «Μπάρμπαρα»

Έλληνες  08/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Ούτε για τον καιρό δεν μπορεί να μας πει την αλήθεια αυτή η κυβέρνηση. Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» ήταν χιονοπτώσεις σε ένα μικρό μέρος της χώρας για μικρό χρονικό διάστημα και πτώση της θερμοκρασίας, σε σχετικά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Εξ’ όσων ιστορικά γνωρίζουμε, τον Χειμώνα προβλέπεται να χιονίζει, να έχουμε κρύο, να βρέχει, να φυσούν βοριάδες κλπ. Φυσικά και θα βόλευε την κυβέρνηση, των εγκληματικών επιλογών στα θέματα της ενέργειας, να έχουμε όλο τον Χειμώνα ηλιοφάνεια και θερμοκρασία 20o C, όπως μέχρι την Κυριακή, αλλά το «χειμερινό καλοκαίρι» τελείωσε.

Κατανοούμε και τους μετεωρολόγους και την κυβέρνηση γιατί βάφτισαν «Μπάρμπαρα» (σ.σ. Barbie θα ταίριαζε καλύτερα) τη χιονόπτωση. Οι μεν μετεωρολόγοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τραβήξουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αφού οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις ερχόμενες εκλογές, η δε κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι είναι «έτοιμη». Έτσι νομίζει ότι θα σβήσει από τη μνήμη μας την τραγική αντιμετώπιση που είχε μέχρι σήμερα σε όλες τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα, όπως κακοκαιρία «Μήδεια», φωτιές στην Εύβοια και στο Τατόϊ, πλημμύρες στην Αττική κλπ. Αλλά και πάλι αυτή η «έτοιμη» κρατική μηχανή απέδειξε ότι είναι απλώς τραγική και αναποτελεσματική. Σύμφωνοι αν μας κλείσουν όλους στα σπίτια μας, κανένας δεν θα αποκλειστεί στους δρόμους. Έκλεισαν τα σχολεία (σ.σ. το μικρότερο κακό, αφού αυτή η κάκιστη εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει χειρότερη). Επέβαλαν τηλεργασία στους δημοσίους υπαλλήλους, που φυσικά μεταφράζεται σε αργία, καθώς λόγω της φύσεως των εργασιών και της έλλειψης αρχείου και μέσων στο σπίτι, απειροελάχιστοι υπάλληλοι μπορούν να εργασθούν στο σπίτι τους. Μας επέβαλλαν να έχουμε αλυσίδες στα αυτοκίνητα, χωρίς φυσικά ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης να φροντίσει να υπάρχει επάρκεια στην αγορά και να θέσει πλαφόν για να μην εκτοξευθούν οι τιμές τους λόγω υπερβολικής ζήτησης. Δεν έλλειψαν και οι τραγελαφικές εικόνες: Με εκχιονιστικά να εκχιονίζουν ανύπαρκτο χιόνι, δημοσιογράφους να μιλούν για ένα μέτρο χιόνι δείχνοντας αυτοκίνητα που ήταν καλυμμένα με είκοσι πόντους χιόνι (σ.σ. προφανώς μετρούσαν και το ύψος του αυτοκινήτου) και αυτοκίνητα να τρέχουν, θορυβωδώς, με αλυσίδες σε στεγνό δρόμο! Ίσως όμως την παράσταση να έκλεψαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του δημάρχου των άχρηστων πολυδάπανων έργων, οι οποίοι “ξεσκόνιζαν” τα δέντρα και το γκαζόν στο Σύνταγμα από το ελάχιστο χιόνι, το οποίο ούτως ή άλλως θα έλιωνε ύστερα από λίγα λεπτά.   

Πίσω από τη «Μπάρμπαρα» και τους σεισμούς στην Τουρκία “έκρυψαν” άλλα πολύ σοβαρά θέματα. Δεν θα αναφερθώ στο σοβαρότερο που είναι οι αντισυνταγματικές, μάταιες μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές, καθώς το θέμα εξαντλείται στο εξώδικο του Ηλία μας προς τον πρόεδρο της βουλής. Ότι και να προσθέσεις σε αυτό, δεν θα ήταν μόνο περιττό, θα ήταν ιεροσυλία.

Με βαριά καρδιά, μπορεί και να συμφωνήσω στην αποστολή της ΕΜΑΚ για βοήθεια στους τούρκους, αν και δεν ξέρω κατά πόσον πρέπει να βοηθούμε  έναν βάρβαρο λαό που δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο, που μας χωρίζουν ποταμοί αίματος και που μόλις προχθές, όταν ακόμα και οι πέτρες θρηνούσαν τους δύο Ήρωες Αετούς μας, αυτοί έκαναν δεκάδες θρασύδειλες παραβιάσεις και αναρτούσαν κατάπτυστα χαιρέκακα άρθρα, λέγοντας ότι «η αδεξιότητα των πιλότων τους έστειλε στον βυθό».

Επίσης:

Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι δεν βοηθήσαμε τους ομόθρησκους Σύριους, που τόσο έχουν δεινοπαθήσει τα τελευταία χρόνια από τους τούρκους, τους αμερικάνους και τους εγκληματίες του ISIS.

– Φοβάμαι μήπως αποσκοπούν στο να επαναφέρουν τη «διπλωματία των σεισμών», όπως το 1999 επί πρωθυπουργίας του ολετήρα Γιωργάκη. Ελπίζω, να μην έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να μας οδηγήσουν σε τίποτα «Πρέσπες του Αιγαίου», με αυτές τις κινήσεις ανθρωπισμού.

– Η Τουρκία δεν δέχθηκε τη βοήθεια της Κύπρου (σ.σ. επειδή δεν την αναγνωρίζει σαν ανεξάρτητο κράτος). Οιοσδήποτε  Έλληνας πρωθυπουργός, αμέσως μετά από αυτό θα έπρεπε να αποσύρει αμέσως κάθε βοήθεια προς την Τουρκία. Αλλά εμείς έχουμε απλώς ελληνόφωνες που μας κυβερνούν και όχι Έλληνες.

– Όπως έχει αναφερθεί σε αυτήν την ιστοσελίδα (28/2/22 άρθρο με τίτλο: «Προνοητικότητα: Μηδέν, Λογική: Μηδέν»), η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία το 2023, (σ.σ. στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής "Δημοκρατίας") το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας (ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο). Η περιοχή που κτίστηκε το εργοστάσιο είναι εξαιρετικά σεισμογενής και δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το επίκεντρο του πρόσφατου σεισμού. Μία πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την κατάργηση αυτού του εργοστασίου, που δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και σίγουρα μολύνει το περιβάλλον (σ.σ. Η συγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκε μετά από πολλές παλινωδίες, “ύποπτες αντικαταστάσεις” επιτροπών, “εξαφανίσεις” μηχανικών κλπ). Επ’ ευκαιρία αυτού του σεισμού, θα έπρεπε έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να αρχίσει μία διεθνής εκστρατεία για τη μη λειτουργία αυτού του εργοστασίου, αλλά με αυτές τις ελλαδικές κυβερνήσεις, μάλλον τρέφω φρούδες ελπίδες.

Πίσω από σεισμούς και «Μπάρμπαρα» “έκρυψαν” άλλα τρία πολύ σοβαρά θέματα:

– Το ότι το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε σε πάνω από 400 δις. Είδατε η κυβέρνηση των “αρίστων” (σε διαφθορά, φαγοπότι δημοσίου χρήματος, διάλυση του κοινωνικού κράτους κλπ), τα κατάφερε τελικά! Κάτι τα αναίτια και ατελέσφορα lock-downs, κάτι τα φληναφήματα περί πράσινης ενέργειας, κάτι τα δις των απ’ ευθείας αναθέσεων, κάτι η τραγική αντιμετώπιση του Ουκρανικού και η “σωστή” πλευρά της ιστορίας, κάτι η φυσική ανικανότητα των κυβερνόντων, ιδού τα τραγικά αποτελέσματα.

– Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Ρωμανός Λεκαπηνός έκτισε, στην Κωνσταντινούπολη, το 920 ένα γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στην Θεοτόκο, την Παναγία Μυρελαίου. Εξελίχθηκε σε μία πολύ πλούσια Μονή (σ.σ. Κατείχε μεταξύ άλλων όλη τη νήσο Λέρο από δωρεά της Άννας Κομνηνού).  Εδώ θάφτηκαν και πολλά μέλη της οικογένειας των Λεκαπηνών. Μετά την πτώση της Πόλης οι τούρκοι το μετέτρεψαν σε τζαμί, το «μπουντρούμ τζαμί». Στη συνέχεια λειτούργησε για πολλές δεκαετίες ως μουσείο, ύστερα από μερική αναστήλωση το 1960. Από όλο το μοναστηριακό συγκρότημα διασώζεται σήμερα  μόνο το καθολικό με τρούλο, που θεωρείται ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της εποχής του. Αυτήν ακριβώς την Εκκλησία, το επίσημο τουρκικό κράτος έβγαλε προς ενοικίαση στο διαδίκτυο! Ο σουλτάνος έκανε ολόκληρο διεθνές θέμα το ότι κάηκε ένα κοράνι, πράξη την οποία οπωσδήποτε καταδικάζουμε. Εμείς όμως μέχρι πότε θα ανεχόμαστε χιλιάδες Εκκλησίες, Ιεροί Τόποι και μνημεία μας να βεβηλώνονται από τους βάρβαρους; Ξέχασα εμείς φροντίζουμε να χτίζουμε τζαμιά στην Αθήνα.  

 – Κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε ότι συνελήφθη στην Κω τούρκος διακινητής λαθρομεταναστών, ο οποίος δήλωσε ότι είναι εν ενεργεία καταδρομέας. Γιατί μας το κρύβουν; Ξέχασαν τη διαπόμπευση που έκαναν οι τούρκοι στους δύο στρατιωτικούς μας, που κατά λάθος πέρασαν την ελληνο-τουρκική μεθόριο;

Αρκετά με την «Μπάρμπαρα»! Ένας υπέρλαμπρος ήλιος διέλυσε και τα τελευταία σύννεφα στον καταγάλανο ουρανό μας. Σύντομα, με τις εκλογές, τελειώνουν και οι μαύρες ημέρες της λεγόμενης μεταπολίτευσης. Όχι ότι περιμένουμε να συγκροτηθεί κάποια καλύτερη κυβέρνηση από όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες. Απλώς, μέσα στη βουλή θα υπάρχει μία ισχυρή Εθνική αντιπολίτευση, αμείλικτη ενάντια στη διαφθορά και στον εθνομηδενισμό ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Θα υπάρχει η ελεύθερη φωνή του Ηλία Κασιδιάρη, να εκφράζει όλες τις αλήθειες - μαζί με δεκάδες άλλους βουλευτές του κινήματος - που θέλει να βροντοφωνάξει η ψυχή των Ελλήνων.  


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης