Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις φαρμάκων – Ο ανίκανος Θανασάκης και η τραγελαφική παρέα του Μαξίμου παίζουν με τις ζωές των πολιτών!

Έλληνες  10/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί, όπως και οι πολίτες, για τις ελλείψεις φαρμάκων. Δεν φταίει ούτε η Κίνα, ούτε η Ινδία, αλλά ο Θανασάκης Πλεύρης και η υπόλοιπη κουστωδία του Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε σε δραματικούς τόνους για την κατάσταση. «Είμαι 44 χρόνια στο επάγγελμα δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο για τις ελλείψεις φαρμάκων, αλλά οι προειδοποιήσεις τους δεν εισακούστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Από τον Ιανουάριο του 2022 είχαμε αρχίσει να συζητάμε τις ελλείψεις. Στις 7 Ιανουαρίου 2022 εκδώσαμε δελτίο Τύπου και λέγαμε ότι η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Στις 24 Οκτωβρίου, με έγγραφό μας λέγαμε ότι 400 φάρμακα -και πρώτης ανάγκης- λείπουν από την ελληνική αγορά. Έχουμε εκδώσει πάρα πολλά δελτία Τύπου, έχουμε στείλει έγγραφα, αλλά δεν ακούει κανένας. Αν δεν είχε πάρει διαστάσεις το θέμα από τα μέσα ενημέρωσης και την αντιπολίτευση κανείς δεν θα ασχολούνταν σήμερα».

Επίσης ανέδειξε την απουσία ελέγχων στην αγορά, λέγοντας ότι «οι παράλληλες εξαγωγές διπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο» και αναρωτήθηκε «ποιος τις έλεγξε αυτές τις εξαγωγές; Πώς έγιναν;».

Άφησε δε αιχμές για τον ΕΟΦ και τον ΙΦΕΤ, λέγοντας ότι «λείπουν και φάρμακα του ΙΦΕΤ, που έπρεπε να τα φέρει για να καλύψει τις ελλείψεις. Ο ΕΟΦ και εκ της φύσεως του εκ του νόμου έχει προτεραιότητα να καλύπτει την αγορά όταν υπάρχει έλλειψη. Εγώ δεν βλέπω να το κάνει».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης