Στα ύψη τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική κάθαρση στο πρόγραμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες  08/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ισχύουν άλλα από αυτά που ισχύουν για τους απλούς πολίτες που χρωστούν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του πριν αναλάβουν την εξουσία διατείνονταν ότι η χώρα θέλει νοικοκύρεμα, όπως και το κόμμα τους που χρωστούσε, όπως όλα φυσικά του «δημοκρατικού τόξου». Αλληλοκατηγορίες με τους ΣΥΡΙΖΑίους, αλλά και με αυτούς του ΚΙΝΑΛ υπήρξαν και οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας όπου παρουσιάζονταν έλεγαν ότι έχουν μπει τα χρέη τους σε ρύθμιση και αποπληρώνονται. Είναι όμως έτσι; Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κυριακάτικη δημοκρατία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 4 χρόνια που είναι αρχηγός του κόμματος το φόρτωσε με 118 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο χρέος.

Το δημοσίευμα, πρωτοσέλιδο μάλιστα, αναφέρει ότι το χρέος από τα δάνεια ανέρχεται σε 342.950.583,94 ευρώ και το κυριότερο ότι θα χρειαστούν 170 χρόνια για να αποπληρωθεί. Αναφέρει επίσης ότι τα έξοδα είναι τέσσερεις φορές περισσότερα από τα έσοδα και πως πέρυσι, το 2020, σπαταλήθηκαν 1.508.303 ευρώ για… επιμόρφωση, άραγε τι είδους επιμόρφωση ήταν αυτή και ποιοι επιμορφώθηκαν.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο δημοσίευμα ότι το χρέος αυξήθηκε λόγω των τόκων και έτσι παραδέχτηκε έμμεσα ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της και ταυτόχρονα να μειώσει και το χρέος, κάτι που ζητούν από εμάς επιτακτικά, άρα σύμφωνα με την οικονομική επιστήμη το κόμμα έχει χρεοκοπήσει. Ίσως γι’ αυτό ρυθμίζουν και τον πτωχευτικό κώδικα για την «δεύτερη ευκαιρία», για να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, μήπως αυτοί θα τα πληρώσουν. Πάντως εάν έχεις πτυχίο από το Χάρβαρντ και δεν μπορείς να νοικοκυρέψεις το κόμμα σου, πως θα νοικοκυρέψεις ολόκληρη τη χώρα;

Μέσα στον βούρκο της πολιτικής ζωής της Ελλάδας ξεχωρίζουν και κάποιες παλαιότερες τοποθετήσεις. Η πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι από εκείνες που προκαλούν γέλιο, για όποιον παρακολουθεί την κομματική του πορεία. Όταν ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης διεκδικούσε την αρχηγία του κόμματος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2015 είχε δηλώσει ότι πρέπει «να διαγραφεί το χρέος των 200 εκατομμυρίων ευρώ της ΝΔ για την εύρυθμη λειτουργία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για το δημοκρατικό πολίτευμα». Φυσικά, η διαγραφή του χρέους που ζητούσε ο Άδωνις τότε συναγωνίζεται σε αστειότητα και προκλητικότητα το σημερινό Δελτίο Τύπου του κόμματος, στο οποίο λίγο πολύ μας είπαν ότι δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία για την εκτόξευση του χρέους, αλλά… οι τόκοι!

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στηλίτευσε την τακτική της κυβέρνησης, αναφέροντας: "342 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της ΝΔ του Μητσοτάκη και οι τράπεζες, που κατάσχουν οικίες Ελλήνων για δεκάρες, εδώ συμπράττουν στο έγκλημα!".

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ στο Κυβερνητικό μας Πρόγραμμα αναφέρουμε αναλυτικά μια σειρά ενεργειών για να οδηγηθεί η χώρα στην πολιτική κάθαρση. Είμαστε το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που έχει συντάξει επίσημες θέσεις για την πολιτική διαφθορά και τους τρόπους που θα απαλλαγούμε απ’ αυτήν. Γι’ αυτό μας εμπιστεύονται συνεχώς όλο και περισσότεροι πολίτες.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης