Στήριξη σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες! – Προστασία της Μητρότητας!

Έλληνες  05/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Αγγελική Βαλαβάνη – Ντρίκου,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Σε κάθε προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι των κομμάτων και κυρίως των ψευτοδεξιών κομμάτων, σου μιλάνε για το Δημογραφικό, που το αποκαλούν και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πατρίδας μας, όμως εκείνοι δεν κάνουν τίποτε γι’ αυτό! Αντί να μας ενθαρρύνουν να φέρουμε στον κόσμο παιδιά, σπέρνουν την ανεργία, την ακρίβεια και την εκμετάλλευση.

Για εμάς τους τριτέκνους και τους πολυτέκνους τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, όμως αυτοί που μοιράζουν υποσχέσεις προεκλογικά, μετά τις εκλογές μας ξεχνούν.

Είμαι η ίδια τρίτεκνη εργαζόμενη μητέρα, και ξέρω πολύ καλά πώς είναι να αγωνίζεσαι για να μεγαλώσεις στη σημερινή εποχή τα παιδιά σου με αρχές, και να στέκεσαι με αξιοπρέπεια εσύ και η οικογένειά σου και στην κοινωνία. Κι επειδή το γνωρίζω και γνωρίζω και τι χρειάζεται η ελληνική οικογένεια για να πάει μπροστά, σε καλώ να με στηρίξεις και να στείλεις έναn δικό σου άνθρωπο, μια γυναίκα σαν κι εσένα, μια μητέρα,  να σε εκπροσωπήσει, να σε υποστηρίξει και να διεκδικήσει τα δικαιώματά σου στην Βουλή.

Ξέρω ότι έχεις ακούσει, όπως κι εγώ, πολλές υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Οι ΕΛΗΝΕΣ όμως και θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις που από την εμπειρία μου ξέρω ότι θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις την οικογένεια την οποία επιθυμείς. Ενδεικτικά:

-Αύξηση του Επιδόματος Γέννησης Τέκνου στο ποσό των 5.000 ευρώ

-Αναβάθμιση των μαιευτικών κλινικών των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε υλικά μέσα και προσωπικό.

-Λειτουργία επαρκούς αριθμού βρεφονηπιακών σταθμών ώστε κανένα ελληνόπουλο να μην μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους ώστε να καθίσταται εφικτή η εξυπηρέτηση των εργασιακών υποχρεώσεων των γονέων.

-Σε περίπτωση που η μητέρα είναι άνεργη και βρίσκει εργασία μετά την γέννηση του τέκνου, η Πολιτεία θα καλύπτει ένα συγκεκριμένο ποσό ως δαπάνη για την φύλαξη του τέκνου από τρίτο πρόσωπο μέχρι το βρέφος να πάει σε βρεφονηπιακό σταθμό

-Προστασία της επιλογής της Μητρότητας.

-Στήριξη των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

-Ελάφρυνση του κόστους στέγασης των έγγαμων ζευγαριών

-Πρόγραμμα δωρεάν παραχώρησης σε πολύτεκνες οικογένειες ακινήτων που βρίσκονται στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και παραμένουν αναξιοποίητα.

-Συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

 -Κλιμακωτά έκπτωση επί όλων των τελών Δήμων και υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας, στις οικογένειες με πάνω από δύο τέκνα.

-Παροχή γενναίων φορολογικών ελαφρύνσεων, μετά την απόκτηση κάθε τέκνου.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά στην καθημερινότητά σου ως Μητέρα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης