Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από τον δικαστικό και το νομικό κόσμο κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, μετά την εντολή της για επείγουσα άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά της ανακρίτριας και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, με την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικράτειας να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση.
Οι δικαστές δηλώνουν πως αποτελεί στοιχειώδη αρχή της έννομης τάξης της χώρας μας αλλά και του νομικού πολιτισμού εν γένει ότι ο δικαστικός λειτουργός, κατά την εκφορά της δικαστικής του κρίσης, δεν υπόκειται κατ΄αρχήν σε πειθαρχικό έλεγχο.

Κόλαφος ΣτΕ κατά Κλάπα: Θέτει σε σοβαρή διακινδύνευση την ύπαρξη του Κράτους Διακίου και τη σταθερότητα της Δημοκρατίας
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών αναφέρει:
<< Η αρχή αυτή απορρέει ευθέως από το Σύνταγμα και κατοχυρώνεται ρητά στον νόμο, ως σύμφυτη με την δικαστική ανεξαρτησία και, συνακόλουθα , ως βασική εγγύηση του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και δεν γνωρίζει εξαιρέσεις άλλες από τις περιπτώσεις όπου η (δήθεν) δικαιοδοτική κρίση ορισμένου δικαστή αποκαλύπτεται είτε ότι ήταν δόλια είτε ότι είναι προϊόν τέτοιας ακραίας αμέλειας, ώστε να συνιστά κατ΄ουσίαν αδιαφορία για την εκδίκαση της υπόθεσης, δηλαδή αρνησιδικία.
Κατά τα λοιπά, η δικαστική κρίση, ακόμα κι αν περιέχει νομικά ή πραγματικά σφάλματα, υπόκειται μόνο στα οικεία ένδικα μέσα και δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να επισύρει πειθαρχική δίωξη του δικαστή που την εξέφερε.
Σχετικοποίηση της αρχής αυτής, η οποία, με την εξαίρεση ανώμαλων πολιτειακών καταστάσεων, παγίως μέχρι σήμερα εφαρμόζεται με το εν λόγω περιεχόμενο από τα αρμόδια, εσωτερικά και διεθνή πειθαρχικά, θα έθετε σε σοβαρή διακινδύνευση την ύπαρξη του κράτους δικαίου και την σταθερότητα της Δημοκρατίας >>
Και εν συνεχεία τονίζει :
<< Κατόπιν αυτών, παρακολουθούμε με ανησυχία φαινόμενα όπως η κίνηση της ανωτέρω πειθαρχικής διαδικασίας κατά δικαστικών λειτουργών για την δικαιοδοτική τους κρίση, καθώς μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην η χώρα μας >>
Η δήλωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας ήρθε αμέσως μετά την έγκριση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για αίτημα πειθαρχικού Ελέγχου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα.
Η δημόσια τοποθέτηση από το ΣτΕ κατά της Κλάπα αποτελεί μια ακόμα αρνητική καταχώρηση στο βιογραφικό της, πολλώ δε μάλλον όταν η δήλωση αυτή δεν προέρχεται από μία ένωση κατώτατων δικαστών ως προς τον βαθμό τους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, η λειτουργία του ανάγεται εδώ και έναν αιώνα. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού συστήματος δικαστικού ελέγχου της διοικητικής δράσης και είναι το Ανώτατο Δικαστήριο ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων.

Δικαίωση για τον Ηλία Κασιδιάρη που φυλακίστηκε από την Κλάπα για νόμιμη οπλοκατοχή
Η δήλωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, και το ψήφισμα που θα οδηγήσει την κ.Κλάπα σε Πειθαρχικό Έλεγχο, αποτελούν μία δικαίωση για τους παράνομα και άδικα διωκόμενους πολιτικούς κρατούμενους.
Κανείς δεν ξεχνάει πως η Ιωάννα Κλάπα είναι το πρόσωπο που έχοντας τον ρόλο της ανακρίτριας, έκρινε ότι ο Κασιδιάρης έπρεπε να προφυλακιστεί για κυνηγετικό, όπλο που βρισκόταν στην κατοχή του με νόμιμη άδεια. Η δίκη για την οπλοκατοχή ολοκληρώθηκε με τεράστια καθυστέρηση, έπειτα από επτά χρόνια, με την πανηγυρική αμετάκλητη αθώωση. Εξαιτίας της εσφαλμένης δικαστικής κρίσης της Κλάπα, ο τότε Βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης έχασε άδικα αρκετό χρόνο από την ζωή του έγκλειστος στις φυλακές, χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση για την ζημία που υπέστη.
Η ίδια πρωτοστάτησε στο κόψιμο του Εθνικό Κόμματος Έλληνες και την καρατόμηση του Αντιποροέδρου του Αρείου Πάγου Τζανερίκου
Η ίδια δεν έπαψε ποτέ να καταδιώκει άδικα, με παράνομες πολιτικές μεθοδεύσεις, τον Ηλία Κασιδιάρη, ακόμα και δέκα χρόνια μετά την τότε προφυλάκιση του. Η Ιωάννα Κλάπα, ως μέλος πλέον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πραξικόπημα Μητσοτάκη – Βορίδη που οδήγησε στην αλλαγή της σύνθεσης του Α1 τμήματος και την καρατόμηση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, προκειμένου να απαγορεύσουν την συμμετοχή στις εκλογές, του ιδρυθέντος κόμματος από τον Κασιδιάρη, Εθνικό Κόμμα Έλληνες.
Και ο πιο αδαής μπορεί να αντιληφθεί ότι το ανώτατο αξίωμα που έλαβε ήταν η ανταμοιβή της από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις αντιδημοκρατικές παράνομες και αντιδεοντολογικές της παρεμβάσεις που προσέφερε.
Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου για τις πράξεις της καθώς η αλαζονεία πάντα προηγείτο της πτώσης. Έχοντας την σιγουριά που της εξέπεμπαν οι κυβερνητικοί παράγοντες , η υπεροψία της και η ξιπασιά της την έκαναν να νομίζει ότι είναι άτρωτη και έχει κάθε δικαίωμα να υπερβαίνει τα νόμιμα, ξεγελάστηκε όμως από τη στιγμή που αποφάσισε να εφαρμόσει την ίδια παράνομη και παράτυπη τακτική και στο δικό της κλάδο, καταδιώκοντας και άλλα δικαστικά πρόσωπα πέρα από τον κύριο Τζανερίκο.