Θα πληρωνόμαστε με… ρεπό – Απίστευτος κυνισμός Χατζηδάκη

Έλληνες  01/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τη γενιά των... ρεπό φέρνει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιούνιο. Μια δήλωση του υπουργού Εργασίας περί του χρόνου που θα έχουν οι εργαζόμενοι για να κάθονται σε αντιστάθμισμα με τον επιπλέον χρόνο εργασίας που θα προσφέρουν προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και καυστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

"Το αντάλλαγμα για τον εργαζόμενο θα είναι να έχει παραπάνω χρόνο για να κάθεται", είπε ο υπουργός, μετά από ερωτήματα που δέχθηκε για τις χαμένες υπερωρίες, χωρίς να μπορέσει όμως να απαντήσει πειστικά για τη μείωση του εισοδήματος, μιας και οι υπερωρίες όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα θα μετατρέπονται σε καταναγκαστικό ρεπό, με την Κυριακή να αποτελεί επίσης ημέρα εργασίας. Να σημειωθεί εδώ πως στο νομοσχέδιο οι τυπικές ώρες υπερωριακής απασχόλησης αυξάνονται σε 150 ώρες ετησίως, από 120 που είναι τώρα το μέγιστο.

Πλέον νομοθετείται επισήμως η 10ωρη εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, με τον κ. Χατζηδάκη να ψεύδεται μάλιστα όταν μιλάει για μια χώρα που ακολουθεί δήθεν το παράδειγμα της ΕΕ, καθώς η Ισπανία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εφαρμοστεί η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας των 32 ωρών (με άλλες χώρες όπως η Σουηδία επίσης να δοκιμάζουν το νέο μοντέλο εδώ και τρία χρόνια). Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης "υπόσχεται" πως η Παρασκευή θα είναι μέρα ανάπαυσης για τον εργαζόμενο για να δει το παιδί του, μόνο που θα... εργάζεται και τις Κυριακές, όταν τον έχει ανάγκη ο εργοδότης του. Σε περίπτωση άρνησης, η απειλή της απόλυσης ή "αντικατάστασης" είναι παραπάνω από ορατή.

Πέραν των αλλαγών του εργασιακού νομοσχεδίου, που μας γυρνούν σε συνθήκες γαλέρας, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο κυνισμός του κ. Χατζηδάκη. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν όλα τα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σήμερα. Δεν υπολογίζουν τίποτα στο πέρασμά τους, έχοντας απέναντί τους μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση. Όχι για πολύ! Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι εδώ, σύντομα θα είναι μέσα στη Βουλή και με κάθε νόμιμο τρόπο θα περιφρουρήσουν τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων.

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης