Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και τα funds δεν την αφήνουν

Έλληνες  25/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ο Άρειος Πάγος καλείται να λάβει μια σημαντική απόφαση που αφορά δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Εκδικάζει, σχετικά με το αν οι εταιρείες διαχείρισης μπορούν να λειτουργούν ως εντολοδόχοι των funds που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια και να προβαίνουν έτσι σε κατασχέσεις.

Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει εκδικάσει αρνητικά για το θέμα καθώς και τοπικά Δικαστήρια. Αντίθετα άλλα Δικαστήρια έχουν δικαιώσει τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Και η κυβέρνηση; Φυσικά περιμένει ή μάλλον κρύβεται πίσω από τις όποιες αποφάσεις των Δικαστηρίων καθώς δεν τολμά να πάρει σαφή θέση υπέρ των χιλιάδων Ελλήνων, που εν μέσω κρίσης, κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς. Γιατί πως θα πάνε ενάντια στα funds, τα κοράκια της τοκογλυφίας; Εδώ είχε ολόκληρο Βουλευτή της, τον κ. Πάτση που έβγαζε τον επιούσιο από αυτήν την δουλειά. Αλλά συγγνώμη, τον διέγραψε γι’ αυτόν τον λόγο, 3 χρόνια μετά.  

Σε κάθε περίπτωση, σύλλογοι δανειοληπτών καλούν σε συγκέντρωση στις 9 πμ έξω από τον Άρειο Πάγο. Καταγγέλλουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ότι έχει πάρει σαφή θέση υπέρ των funds και των διαχειριστικών εταιριών τους, καθώς ακούγεται, ότι ακόμα και σε αρνητική προς τα funds απόφαση, το Υπουργείο θα φέρει ρύθμιση που θα ενεργοποιεί τους πλειστηριασμούς.

Τελικά, πολύ της μόδας έχει γίνει το να  κρύβεται η ΝΔ πίσω από τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Κάτι οι υποκλοπές, κάτι τα κόκκινα δάνεια, τώρα θέλει να αποφασίζει αυτός και για το ποιοι θα συμμετέχουν στις εκλογές. Σε κάθε όμως περίπτωση, είναι ενδεικτικό της φιλελεύθερης λογικής, να ενεργοποιεί τους πλειστηριασμούς την ώρα που μια παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται προ των πυλών. Αλλά έτσι είναι ο φιλελευθερισμός, ανάλγητος κοινωνικά και εξαρτημένος «...από κονσόρτσια», όπως έγραφε και ο Καρυωτάκης.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης