Το death pass του τρικομματισμού  

Έλληνες  10/03/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Πληρώνεις τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη; Αντί να μειωθούν οι φόροι και να μπει ένας φραγμός στα κέρδη των  εταιριών καυσίμων, παίρνεις fuel pass. Σου έρχεται ένας τριπλάσιος λογαριασμός ρεύματος; Αντί να αφεθούν οι βλακείες περί «πράσινης ανάπτυξης», να λειτουργήσουν τα λιγνιτωρυχεία και να μπει πλαφόν στις τιμές και όριο στα κέρδη των εταιριών ενέργειας, παίρνεις energy pass. Είναι οι τιμές των τροφίμων πανάκριβες; Αντί να μειωθεί ο ΦΠΑ,  να υπάρχει ρύθμιση τιμών από τον παραγωγό στον καταναλωτή και έλεγχος στην κερδοσκοπία των αλυσίδων, σου πετάνε ένα καλάθι ελεημοσύνης και ένα food pass.

Στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς δεν υπάρχει κάποιο pass, εκεί σου στέλνουν τα ΜΑΤ και σε πετάνε έξω από το σπίτι σου, γιατί προφανώς είναι ιδιαίτεροι οι δεσμοί με τα funds. Τώρα τελευταία, χάνεις το παιδί σου, κάποιο συγγενή σου από την αθλιότητα των σιδηροδρόμων, ε και εδώ υπάρχει πρόνοια αποζημίωση, το death pass, θα μπορούσαν να το ονομάσουν.   

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών; Ένα διάγγελμα, μια θλιμμένη πρωθυπουργική έκφραση,  ένα συγγνώμη, μια παραίτηση (αυτή όχι πάντα) και ένας Άδωνις στα κανάλια να εξηγεί πως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Φυσικά φταίνε και οι προηγούμενοι και οι πριν από αυτούς, που τυχαίνει να ήταν οι ίδιοι με τους σημερινούς.

Και η ζωή συνεχίζεται, οι πολιτικοί παραμένουν και η πολιτική εναλλάσσεται με άλλα πρόσωπα, άλλα χρώματα, αλλά τα ίδια αποτελέσματα για τον πολίτη.

Η οργή και ο θυμός δεν φτάνουν, όταν δεν γίνονται πράξεις. Και πράξη δεν είναι ούτε η αδιαφορία, ούτε η αποχή από τα κοινά. Τιμωρία τους είναι η ψήφος σου. Μην δώσεις τόπο στην οργή, δώσε οργή στην κάλπη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης