Το Έλλειμμα

Έλληνες  02/09/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι πραγματικά φοβερή η ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να καλύπτει το ένα σκάνδαλο με το επόμενο.  Ας μην πάμε πολύ παλιά, ας θυμηθούμε μόνο τα ατελέσφορα και καταστροφικά lock-downs, τις υποχρεωτικότητες και τον διχασμό. Ακολούθησαν: Οι παιδοβιαστές με το στέλεχος της ΝΔ, Μίχο. Οι παρακολουθήσεις με τον πλήρη ευτελισμό όλων των Θεσμών, ακόμα και της δοτής ηγεσίας του στρατεύματος. Η “κλοπή” της κατοικίας των φτωχών Ελλήνων από τις τράπεζες και τα funds, με τον βουλευτή της ΝΔ, Πάτση  να είναι εκ των πρωταγωνιστών. Η βύθιση όλης της Ελλάδος στο πένθος με το έγκλημα των Τεμπών. Αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, (ν)τροπολογίες, καταστρατήγηση δικαιωμάτων, ώστε να αλλοιωθεί η λαϊκή βούληση και να έχουμε μια κυβέρνηση για κλάματα και μια αντιπολίτευση για γέλια (με εξαίρεση τους 11 μη αλλοτριωμένους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες»). Τέλος για άλλο ένα καλοκαίρι μας μαύρισαν τις ψυχές. Μας ποτίζουν άφθονη πίκρα με τις πυρκαγιές, με τον θάνατο των δύο ηρωικών πιλότων μας και με τη δολοφονία του Μιχάλη.

Νομίζουν ότι όλα αυτά τα εγκλήματα μπορούν να τα διαχειριστούν επικοινωνιακά με τα ΜΜΕ. Γνωστό το τέχνασμα: Μας κρύβουν τη δυστοπική πραγματικότητα με το να δημιουργούν άφθονο προπέτασμα καπνού. Καθώς μόνο σαν προπέτασμα καπνού μπορεί να εκληφθεί ο πολύωρος καταιγισμός άχρηστων πληροφοριών για κάποιον κίναιδο υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ή η “εφεύρεση” της δήθεν υποχρεωτικής νέας ταυτότητας για να σπείρουν νέο διχασμό. Δεν παραλείπουν βέβαια να μας ταΐζουν άφθονο σανό. Τώρα έχουμε το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών». Αυτό και αν είναι ο ορισμός του εμπαιγμού. Διατυμπανίζουν την αγορά κάποιων σχολικών ειδών, αμφιβόλου ποιότητας, ελάχιστα φθηνότερα, όταν όλοι στενάζουν από την ακρίβεια, η οποία είναι αποκλειστική “επιτυχία” των κυβερνόντων. Όταν η στοιχειωδώς αξιοπρεπής διαμονή (ενοίκιο, κοινόχρηστα, διατροφή, μετακινήσεις κλπ) ενός φοιτητή σε άλλη πόλη στοιχίζει περισσότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα. (σ.σ. Άλλη μια αιτία για το τεράστιο δημογραφικό μας πρόβλημα). Στην προκείμενη περίπτωση, το κύριο πρόβλημα δεν είναι ο εμπαιγμός, αλλά αν πιάνουν τόπο οι κόποι της νεολαίας μας και τα μεγάλα ποσά που δαπανούν γονείς και Κράτος για την εκπαίδευση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η παντελής έλλειψη Παιδείας.

Έχετε αναρωτηθεί, τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία; Μαθαίνουν, να έχουν κριτική σκέψη; Μαθαίνουν, να σκέφτονται; Μαθαίνουν, για τις δυσκολίες της ζωής και πως θα τις αντιμετωπίσουν; Μαθαίνουν, για την συντροφικότητα και την ευγενή άμιλλα; Μαθαίνουν, να έχουν Ιδανικά και πραγματικές Αξίες; Μαθαίνουν, για την πραγματική Ελευθερία; Μαθαίνουν, να αγαπούν την Πατρίδα τους; Μαθαίνουν, να βάζουν στόχους και πως θα τους επιτυγχάνουν; Μαθαίνουν, να είναι υπερήφανα που είναι Έλληνες; Τίποτα απ’ αυτά!

 Αντιθέτως μεθοδικά, όλα τα χρόνια της «μεταπολίτευσης», οι εντολοδόχες κυβερνήσεις προσπαθούν να αποκτηνώσουν και να διαφθείρουν τη νεολαία μας, δίνοντάς της, “Παιδεία”, που στηρίζεται σε ψεύτικες αρχές. Την σπρώχνουν στον χυδαίο ευδαιμονισμό, σκόπιμα συγχέουν την ασυδοσία με την Ελευθερία. Παρατηρήστε πως εκμεταλλευόμενοι την νεανική αφέλεια, προσπαθούν να στρέψουν τα Ελληνόπουλα, προς την τρυφηλή ζωή και τον εύκολο πλουτισμό. Τα οδηγούν προς τα «γυαλιστερά τίποτα» των κοινωνικών δικτύων. Σε άτομα με ανύπαρκτη Παιδεία, μακριά από την πραγματικότητα, που   στερούνται κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικού λόγου, ενώ παράλληλα αποθεώνουν την υλιστική καταναλωτική κοινωνία. Συμφέρει το Σύστημα, οι νέοι μας να ενδιαφέρονται μόνο πως θα αποκτήσουν χρήματα. Έτσι Δημιουργείται ένα, μαλθακοποιημένο νεαρό άτομο, ανίκανο για αυτοπειθαρχία, εκτεθειμένο σε επικίνδυνους ερεθισμούς και ανάγκες, ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιξοότητες. Ένα άτομο που γρήγορα αισθάνεται κορεσμένο και καταφεύγει στην αναζήτηση νέων συνεχώς εμπειριών. Μια τέτοια νεολαία θέλουν οι παγκοσμιοποιητές. Μια νεολαία υπερκαταναλωτική, που θα ενδιαφέρεται μόνο για το «έχειν» και όχι για το «είναι». Μια νεολαία επιρρεπή στη μάστιγα των ναρκωτικών, ανίκανη να θέσει φραγμό στα δόλια σχέδιά τους.

 Ενώ στερούν τη νεολαία μας από υγιή πρότυπα, Αξίες, Ιδανικά, συντροφικότητα, ευγενή άμιλλα, ενσυναίσθηση κλπ, της “καλλιεργούν” τα χείριστα ανθρώπινα συναισθήματα, όπως είναι ο φόβος, ο φθόνος κ.α. Ξέρουν ότι έτσι χτυπούν την Εθνική ομοψυχία και την κοινωνική συνοχή. Δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί το άφθονο δηλητήριο της διχόνοιας που έσπειραν ανάμεσα σε εμβολιασμένους (με πειραματικά σκευάσματα) και ανεμβολίαστους, τους οποίους αποκαλούσαν «αντιεμβολιαστές», «τζαμπατζήδες» και «ψεκασμένους». Μην απορούμε λοιπόν για το εκτεταμένο φαινόμενο του bullying στα σχολεία μας, για το ότι αγέλες οπαδών αλληλοσκοτώνονται για το τίποτα. Με μια άλλη Παιδεία σήμερα θα χαίρονταν τη ζωή τους: Ο Μιχάλης, ο Άλκης, ο Μιχάλης Φιλόπουλος, (δολοφονημένος στη «μάχη της Παιανίας» το 2007) και ο Αριστείδης Δημητριάδης (δολοφονημένος στο γήπεδο «Χαριλάου» το 1983).  Δεν είναι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αυτών των δολοφονιών οι οποίοι τελικά συλλαμβάνονται και τιμωρούνται είναι και οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς αν υπήρχε το φαινόμενο του «χουλιγκανισμού» πριν από 40 χρόνια, όταν η εκπαίδευση ήταν τελείως διαφορετική; 

Με δύο λόγια, οι ελλαδικές κυβερνήσεις φροντίζουν να μεταμορφώνουν τα Ελληνόπουλα από Ελπίδα του Έθνους, σε έναν πειθήνιο «άχρωμο» πληθυσμό. “Εκπαιδεύουν” τα Ελληνόπουλα να γίνουν χαχόλοι ψηφοφόροι και όχι ενεργοί Πολίτες, που θα μπορέσουν να πάνε αυτόν τον ευλογημένο τόπο μπροστά.

Για να κατανοήσουμε τι μας στερούν και που αποβλέπουν, ας θυμηθούμε τον μύθο του Ανταίου. (σ.σ. Ο Μυθικός γίγαντας, γιος του Ποσειδώνος και της Γαίας, νικούσε οποιονδήποτε αντίπαλο, καθώς έπαιρνε τεράστια δύναμη από τη γη.) Ο Ανταίος της μυθολογίας συμβολίζει τον «Έλληνα» που διαθέτει τεράστιες ικανότητες και δυνάμεις, αρκεί να μην αποκοπεί από τη «γη» του, δηλαδή την παράδοσή του, τις ρίζες του, την παιδεία του. Ας αναλογιστούμε λίγο την παιδεία στην Αρχαία Ελλάδα, που είχε ως μοναδικό μέλημα την δημιουργία «καλών κ’ αγαθών Πολιτών». Αυτοί οι Πολίτες έκτισαν Παρθενώνες. Αυτοί οι Πολίτες δοξάσθηκαν σε Θερμοπύλες και Σαλαμίνες. Έφτιαξαν αυτοκρατορίες. Προσέφεραν απλόχερα στην ανθρωπότητα Πολιτισμό. Χάρισαν την πάμπλουτη γλώσσα τους, τη μητέρα όλων των δυτικών γλωσσών. Αυτοί οι Πολίτες ανέδειξαν αμέτρητους ήρωες σοφούς και επιστήμονες. Η σωστή παιδεία μεριμνά για την απόκτηση φρόνησης (λογικής σκέψης). Ο Πλούταρχος λέει ότι η λογική εμφυτεύεται από τη φύση, η ουσιαστική όμως και τέλεια λογική παράγεται με την επιμέλεια και την διδασκαλία. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη και συμμαθητές τους γόνους των αριστοκρατικών οικογενειών της Μακεδονίας, που αργότερα έγιναν οι ηγεμόνες των Ελληνιστικών Βασιλείων όπως: Ο Σέλευκος, ο Πτολεμαίος ο Ευμένης κ.α. Ολόκληρος ο κόσμος ένοιωσε τα θαυματουργά αποτελέσματα αυτής της υγιούς Παιδείας. Πίσω από τις Μακεδονικές φάλαγγες βάδιζε ο Ελληνικός Πολιτισμός, με την θεία Ελληνική γλώσσα να παραμένει πάντοτε ο κάλλιστος εκφραστής του και να διαδίδει τις αιώνιες πολιτιστικές Αξίες και Ιδανικά.      

Απ’ αυτήν την θεία γλώσσα μας, το μέγιστο δημιούργημα του ανθρώπινου μυαλού, προσπαθεί  το Σύστημα να μας αποκόψει. Η νεολαία μας μαθαίνει ένα πάμπτωχο λεξιλόγιο, που βρίθει κακόηχων ξένων λέξεων. Μαθαίνουν τα παιδιά μας ξένες γλώσσες και αγνοούν την Ελληνική. Ακούν την τελειότερη γλώσσα που μιλήθηκε ποτέ, την Ομηρική και νομίζουν ότι ακούν κάποια ξένη γλώσσα, αν και η γλώσσα που μιλάμε χρησιμοποιεί στη σύνθεση αποκλειστικά Ομηρικές και Αρχαίες λέξεις. Είναι αδύνατο για τη νεολαία μας να απολαύσει τον τεράστιο θησαυρό της Ελληνικής Γραμματείας αφού δεν καταλαβαίνει ούτε καν τη γλώσσα του Παπαδιαμάντη. Καλά, για τη γλώσσα του Ευαγγελίου, δεν γίνεται λόγος. Και όμως, είναι η ελληνιστική κοινή, η λαϊκή μορφή της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας που εξελίχθηκε από την αττική διάλεκτο. Είναι η γλώσσα που ωμιλείτο σε όλες τις ελληνιστικές αυτοκρατορίες τα χρόνια που έζησε ο Σωτήρας μας στη γη. Αυτό έγινε μάλλον από Θεία Πρόνοια, καθώς η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική που μπορεί να αποδώσει τέλεια τα υψηλά Νοήματα και Ιδέες της Χριστιανικής Ελληνορθόδοξης Πίστεως. Προφανώς δεν συμφέρει το Σύστημα να μάθουν τα Ελληνόπουλα μία άρτια δομημένη γλώσσα με: 2 συζυγίες, 3 φωνές, 4 εγκλήσεις, 3 αριθμούς, 7 χρόνους, 4 διαθέσεις, 3 βαθμούς επιθέτων, 3 κλήσεις, 250.000 συνώνυμα, απαρέμφατα, μετοχές κλπ. Οι νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου, αναγκάζονται να κάνουν πολλές συνάψεις για να χρησιμοποιήσουν τη σωστή φωνή, αριθμό κλπ, όταν θέλουν να μιλήσουν αυτή τη θεία Γλώσσα. Έτσι τα παιδιά μας γίνονται πιο έξυπνα. Όχι! Αυτό ακριβώς δεν θέλει το Σύστημα. Θέλει μια νεολαία  αποχαυνωμένη.

Με το ίδιο σκεπτικό, δεν μαθαίνουν τα παιδιά μας την “βαριά” Ιστορία μας. Μαθαίνουν επιφανειακά μια παραποιημένη ιστορία, δήθεν “πλέρια δημοκρατική”, που θα πρέπει να μην παρεκκλίνει από την “πολιτική ορθότητα”  Η στρεβλή εκπαίδευση (για «Παιδεία» ούτε λόγος) ξεκινάει εξ απαλών ονύχων, με transsexual να “διδάσκουν” σε Παιδικό Σταθμό στα δίχρονα «να αποδέχονται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα». Ύστερα, στο Δημοτικό, οι “ειδικοί” αποφασίζουν ότι σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία, «για να μην κακοποιηθεί ψυχικά το παιδί», δεν πρέπει να διδαχθεί για τον χορό του Ζαλόγγου, για τον τρόπο που θανατώθηκε ο Αθανάσιος Διάκος και ο Κατσαντώνης, ούτε κουβέντα για τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο ή ακόμα χειρότερα για τον Νικηταρά τον τουρκοφάγο. Πάνω απ’ όλα οι καλές σχέσεις με τη “φίλη” Τουρκία και για αυτό δεν χρειάζεται μόνο η αποστρατικοποίηση των νησιών μας, αλλά και η “αποστρατικοποίηση” των μυαλών των παιδιών μας.

Στη συνέχεια στη δευτεροβάθμιο εκπαίδευση τη σκυτάλη την παίρνουν εκπαιδευτικοί με ακροαριστερή ιδεολογία. Δηλητηριάζουν τις εφηβικές ψυχές και μυαλά με τις εθνομηδενιστικές απόψεις για την παγκοσμιοποίηση. Αποστηθίζουν μόνο στείρες γνώσεις. Επιτήδεια θα καταστείλουν την κριτική σκέψη της νεολαίας μας, για να μπορεί να ενστερνίζεται εύκολα όλα τα φληναφήματα των πολιτικάντηδων. Αφαίρεσαν από την εκπαίδευση τον επιτάφιο του Θουκυδίδη, αυτό το τόσο φλογερό μανιφέστο, γιατί μιλάει για την «Πολιτεία των Αρίστων», της Δικαιοσύνης και της Αξιοκρατίας και όχι για την κατ’ επίφαση ″δημοκρατία″ που ζούμε. Μιλάει για μια κοινωνία πολύ διαφορετική από την μίζερη σημερινή πραγματικότητα. Το Σύστημα θέλει τη νεολαία μας αντί για μυαλό να διαθέτει ένα ιδιότυπο πεπτικό σύστημα που θα ″καταπίνει″ αμάσητα και θα μηρυκάζει όλη αυτή την άθλια προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Όλοι βλέπουμε την θλιβερή εικόνα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας. Από άσυλα ιδεών κατάντησαν άσυλα για εργαστήρια κατασκευής μολότωφ, καταφύγια κάθε είδους παραβατικών στοιχείων, χώροι διακίνησης παραεμπορίου, κλεπταποδόχων και ναρκωτικών. Όλα και όλα, εδώ όχι μόνο ″πρωτοτυπούμε″ αλλά είμαστε και οι πρώτοι παγκοσμίως. Έχουμε τις περισσότερες και τις μακροβιότερες (μερικές ξεπερνούν τα 20 χρόνια!) καταλήψεις. Φυσικά οι καταληψίες “δημοκράτες”, πάντα “διανθίζουν” τις καταλήψεις τους με άφθονους βανδαλισμούς μέσα και γύρω από τις Σχολές. Παντού αφίσες, τοίχοι καλυμμένοι με συνθήματα, ανύπαρκτη καθαριότητα και πολλά ″τραπεζάκια″ παρατάξεων. Ο φοιτητής δεν μαθαίνει ότι αφορά στις σπουδές του από τη Γραμματεία της Σχολής ή των εδρών. Εδώ είναι Ελλάδα. Θα τα ″μάθει″ όλα από τα ″τραπεζάκια″. Πρέπει και αυτά να ″ψαρέψουν″ οπαδούς. Πρέπει να εκκολάψουν ψηφοφόρους, που θα αναπαραγάγουν το Σύστημα. Εννοείται ότι ούτε λόγος να γίνεται για ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εδώ διακινούνται ″ελεύθερα″ μόνο οι θεωρίες των σταλινοφασιστών. Οτιδήποτε άλλο που να έχει σχέση με: Έθνος, Πατρίδα, Λογική κλπ, είναι εξοστρακιστέο.

 Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στα μαύρα χάλια της σχολικής κτηριακής υποδομής. Για να είμαστε όμως δίκαιοι δεν φταίει μόνο το υπουργείο «παιδείας & θρησκευμάτων», ή μάλλον ορθότερα «άγνοιας & μαλθακοποίησης». (σ.σ. Όπως ακριβώς το είπε και ο Noam Chomsky: «Η εκπαίδευση είναι ένα σύστημα επιβαλλόμενης άγνοιας»). Σε αυτό το θέμα τα “εύσημα” ανήκουν και στους Δήμους. Είναι λογικό. Άμα δαπανούνται δεκάδες εκατομμύρια σε άχρηστους πεζόδρομους, ζαρντινιέρες και πανάκριβες φιέστες, δεν φτάνουν τα χρήματα να συντηρήσουμε και καμιά σχολική αίθουσα. Έτσι  τα σχολεία μας  βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με το σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα ίδια ολέθρια αποτελέσματα: «Ας πάμε στο μάθημα και ότι μας τύχει».        

Ο Δούρειος Ίππος πέρασε τα τείχη μας. Από την κοιλιά του δεν βγαίνουν ρωμαλέοι Αχαιοί πολεμιστές αλλά δουλικοί πολιτικάντηδες, προπαγανδιστές με αποστεωμένο ψυχικό κόσμο. Τους βλέπουμε. Ανοίγουν τις πύλες της Πατρίδας μας για να εισέλθουν τα στίφη των παγκοσμιοποιητών. Και εσύ Έλληνα, θα τους αφήσεις; Μόνο η πραγματική Ελληνική Παιδεία, η Παιδεία που βασίζεται στον Ελληνικό Πολιτισμό Ελευθέρων Πολιτών, μπορεί να διαλύσει αυτόν τον Δούρειο Ίππο. Μπορεί να σφραγίσει τις πύλες της Χώρας για να μην εισέλθει ο πολυπολιτισμός των δούλων και της θολοκουλτούρας. Ο Εθνικός μας Ύμνος είναι ύμνος προς την Ελευθερία και όχι προς την δουλεία και την υποταγή.

Ας διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τη νεολαία μας. Ας της εμπνεύσουμε πίστη στο τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια». Ας την ατσαλώσουμε με Ιδανικά. Ας της εμφυσήσουμε Αρειμάνιο Πνεύμα, Δύναμη, πεποίθηση για τη Νίκη. Τότε ως δια μαγείας θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα (υπογεννητικότητα, εγκληματικότητα, οικονομικά, εργασιακά, μάστιγα ναρκωτικών, λαθρομετανάστευση κλπ), που έχουν βυθίσει στο τέλμα της απογοήτευσης τον Έλληνα.

 Αντί επιλόγου θα αναφέρω τα λόγια του μεγάλου μας Μάνου Χατζιδάκι: «Δεν είναι συμφέρον κανενός κράτους να παρέχει ουσιαστική παιδεία, γιατί δημιουργεί ελεύθερους πολίτες και αυτοί είναι επικίνδυνοι για το κράτος.» Εμείς όμως είμαστε ελεύθεροι πολίτες, εγκλωβισμένοι σε ένα τέτοιο «κράτος», που μας στερεί την πραγματική παιδεία και δολοφονεί το μέλλον των παιδιών μας. Ας ξεκινήσουμε το ξήλωμα αυτού του «κράτους» από την Πρωτεύουσά του. Ας αποκτήσουμε έναν άξιο Δήμαρχο με Ήθος, Αρχές, Ιδανικά και Φρόνημα. Με τη δική σου βοήθεια ας αποτελέσουμε τη θρυαλλίδα για ένα ξεπέταγμα της Ελληνικής ψυχής. Ένα απ’ αυτά τα υπέροχα ξαφνιάσματα της φύσης, αυτής της μοναδικής Ελληνικής φυλής, που ενάντια σε κάθε λογική και πάνω από αριθμούς και συσχετισμούς δυνάμεων, γράφει Ιστορία.

Αργυρώ (Ρίκα) Θωμάκου, (″Φλόγα του Ταινάρου″)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης