Το Σλαβικό ιδίωμα ως όχημα του ψευδο-αλυτρωτισμού των Σκοπίων

Έλληνες  09/06/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με την κοινή λογική πώς ένα κατασκευασμένο κράτος, όπως τα μικρά Σκόπια, μπορεί να έχει τόσο μεγάλες και παράλογες απαιτήσεις έναντι μιας χώρας με τρισχιλιετή ιστορία, γλώσσα και πολιτισμό. Από τη μελέτη ενός πολύ μεγάλου στη σημασία του θέματος με ποικίλες προεκτάσεις (εθνικές, πολιτικές, ιστορικές, πολιτισμικές κ.ά.) φαίνονται, οι μύθοι που επιχειρούνται να παρουσιασθούν ως αλήθειες από ένα κρατίδιο που ουσιαστικά δεν το χωρίζει τίποτε από την Ελλάδα.

 
Πρώτος μύθος
 είναι εκείνος του ονόματος των Σκοπίων, που ανεχτήκαμε για δεκαετίες -και είναι ασυγχώρητη διαχρονική ευθύνη των πολιτικών - να ονομασθεί Μακεδονία ό,τι προηγουμένως αποκαλείτο «περιοχή τού Βαρδάρη» (Vardarska Banovina). 


Δεύτερος γλωσσικός μύθος
 της παρουσίασης της βουλγαρικής ή σερβοβουλγαρικής γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής (με προφανείς συνειρμικές συνδέσεις και σκόπιμες συγχύσεις με την Ελληνική της Μακεδονίας). 


Τρίτος και σοβαρότερος μύθος 
είναι η ύπαρξη "σλαβομακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα με βάση τη δήθεν ταυτότητα του ιδιώματος μικρής ομάδας Ελλήνων με την ψευδώνυμη «μακεδονική» των Σκοπίων και το ψευδεπίγραφο "μακεδονικό" κράτος. Η υπόθεση θα ήταν καταγέλαστη, αν δεν ήταν επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα.Το κρατίδιο αυτό έχει αναγάγει το θέμα της ψευδομακεδονικής γλώσσας σε αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας του. Ισχυρίζεται ότι το μόρφωμα αυτό ομιλείται από την επινοηθείσα «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. 
Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ βασιζόμενο στην ιστορία και την επιστήμη, θα καταρρίψει κάθε πολιτικό επιχείρημα των Σκοπίων στα θέματα αυτά. Ήδη υπέβαλε αίτημα τριτανακοπής κατά της κατάπτυστης απόφασης του ειρηνοδικείου Φλώρινας για την διδασκαλία της ψευτογλώσσας στην Πατρίδα μας. Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλεως εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην απόφαση. Δηλώσαμε, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί τίποτε δεν ξεχνιέται και κανείς δεν λησμονείται.

Δημήτρης Βαλασίδης

Συνταγματάρχης εα-Οικονομολόγος,ΜΒΑ-Συγγραφέας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης