Τροχαία ατυχήματα: Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας και η πρόταση των ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες  28/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Ιωάννη Γεωργουλόπουλου

Δύο ακόμα νέοι Έλληνες απ' την περιοχή του Μελιγαλά προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας! Ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 65 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που προκύπτει από τους θανάτους, τους τραυματισμούς και τις υλικές ζημιές των καταγεγραμμένων ατυχημάτων ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ ετησίως.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, κάποιους από τους οποίους προτείνουμε σήμερα, για να μειωθούν τα ατυχήματα και δυστυχήματα στην άσφαλτο:

- Αυστηροποίηση του Κ.Ο.Κ.

- Βαριές ποινές στους οδηγούς που υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών προκαλούν το θάνατο

- Επαναληπτικές εξετάσεις οδήγησης κάθε 5 με 10 χρόνια ανάλογα την ηλικία ή τις ποινές του οδηγού

- Η κυκλοφοριακή αγωγή να γίνει βασικό μάθημα σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

- Τα ερημωμένα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός τη δεκαετία του 2000 να επαναλειτουργήσουν άμεσα.

- Αναβάθμιση του οδικού δικτύου της χώρας ιδιαίτερα σε περιοχές με πολλά τροχαία (Δυτική Πελοπόννησος, Κρήτη).

Στο κοινωνικό κράτος που οραματιζόμαστε, ως ΕΛΛΗΝΕΣ, που θα δουλεύει μόνο για το καλό του Έλληνα πολίτη, θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να σταματήσει αυτή η γενοκτονία. Δυστυχώς, τα κόμματα της Μεταπολίτευσης, ενώ αναγνωρίζουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αδιαφορούν πλήρως ή αρκούνται σε ευχολόγια. Και αυτή είναι η διαφορά μας με τα κόμματα του κατεστημένου.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης