Υπόθεση Μητροπολίτη Κυθήρων: Διαβάστε τι έγραφε η Καθημερινή στις 21/12

  31/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το σύστημα ενοχλήθηκε από το θαρραλέο κήρυγμα του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος τηρεί μία αληθινά Ορθόδοξη στάση.

Η καθεστωτική προπαγάνδα κατηγορεί τον γενναίο Ιεράρχη για fake news, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς έδωσε εντολή για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης «προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό».

Ας διαβάσουμε όμως τι έγραφε η «Καθημερινή» στις 21 Δεκεμβρίου: «Το Βατικανό προέτρεψε τους Καθολικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εξηγώντας ότι όλα τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν είναι «ηθικά αποδεκτά», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάστηκαν από κύτταρα προερχόμενα από ιστούς αποβλημένων εμβρύων του περασμένου αιώνα… Βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 – που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές» – έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για το σχεδιασμό εμβολίων κατά της Covid-19, για παράδειγμα εντός των ομάδων των Astra Zeneca, Moderna και Pfizer, τονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής στον ιστότοπό του».

Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα τόσο στο Πρώτο Θέμα, όσο και σε άλλα ελληνικά ΜΜΕ.

Επομένως σε τι συνίσταται η «διασπορά ψευδών ειδήσεων» την οποία προσάπτουν στον Ιεράρχη των Κυθήρων;

Ολόκληρη η σχετική μελέτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοηθικής βρίσκεται ανηρτημένη εδώ, ενώ σε αυτόν τον σύνδεσμο υπάρχει η μετάφρασή του στα ελληνικά.

Είναι η πολλοστή φορά που επιχειρείται να φιμωθεί η αντίθετη άποψη στη χώρα μας και να παρουσιαστεί ως «αντιεπιστημονική» ή «συνωμοσιολογική». Οι Έλληνες για την Πατρίδα θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στην οργανωμένη εκστρατεία παραχάραξης της αλήθειας και θα σταθούν στο πλευρό όσων αγωνίζονται για το δίκαιο.

Χριστόφορος Τσάγκας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης