ΝΔ και Σύριζα τα έδωσαν όλα στους αλβανούς! Νέα προδοσία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου

  27/06/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στις 19 Ιουνίου 2020, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε μία Σύσταση «προς το Συμβούλιο, την Επιτροπή και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής / Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας σχετικά με τα Δυτικά Βαλκάνια, σε συνέχεια της συνόδου κορυφής του 2020». Η Σύσταση αυτή δεν περιλαμβάνει κανένα απολύτως καινούριο κριτήριο σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία. Αναφέρει μόνο ότι: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…τονίζει τους 15 όρους, οι οποίοι αποφασίστηκαν από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η Αλβανία πρέπει να εκπληρώσει πριν την πρώτη της διακυβερνητική διάσκεψη με τα κράτη μέλη της ΕΕ» . Δηλαδή, απλώς επαναλαμβάνει τους όρους οι οποίοι είχαν ήδη τεθεί στις 26 Μαρτίου 2020 από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν (κακώς) αποφασίστηκε η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Ο Σύριζα υπερψήφισε την σύσταση της 19ης Ιουνίου μαζί με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ Βόζενμπεργκ και Κιμπουρόπουλο. Οι υπόλοιποι νεοδημοκράτες απείχαν, δίνοντας έτσι το πράσινο φως στην ενταξιακή πορεία των ανθελλήνων αλβανών. ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ 100% ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!

Η θέση μας είναι ότι η Σύσταση της 19ης Ιούνιου 2020 δεν κατοχυρώνει επαρκώς  τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και εσφαλμένα τίθεται υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, καθώς δεν πληρούνται τα στοιχειώδη κριτήρια για κάτι τέτοιο. Τα κριτήρια αυτά δεν πληρούνται, από τη στιγμή που η Αλβανία μεταχειρίζεται δυσμενώς τους Βορειοηπειρώτες τόσο σε θεσμικό-νομοθετικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της καθημερινότητας (βλέπε δολοφονία Αριστοτέλη Γκούμα, Κωνσταντίνου Κατσίφα, συνεχείς κλοπές και ληστείες στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, αρπαγή των περιουσιών τους με πλαστούς τίτλους ή με απαλλοτρίωση από το Κράτος έναντι ευτελούς τιμήματος κλπ.). Περαιτέρω, η ΝΔ είναι απόλυτα εκτεθειμένη για την πολιτική που έχει ακολουθήσει έναντι της Αλβανίας.

Ειδικότερα:

-Στις 23 Ιουνίου 2014 (δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά), η Ελλάδα ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο οποίο μάλιστα είχε τότε την Προεδρία) συμφώνησε να δοθεί στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας, παρά το γεγονός ότι η τελευταία δεν είχε υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

-Στις 26 Μαρτίου 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη), αποφάσισε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, παρά το γεγονός ότι η τελευταία αναμφισβήτητα δεν πληρούσε τα κριτήρια.

ΗΜΕΙΩΣΗ: Στην 5η σελίδα της απόφασης της 26ης Μαρτίου 2020, παρατίθενται οι 15 όροι που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία. Στο σύνολό τους αποτελούν θεωρητικές διακηρύξεις-ευχολόγια (όπως π.χ. αντιμετώπιση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος κλπ.) άνευ αντικρύσματος, προς τα οποία ουδέποτε συμμορφώθηκε ουσιαστικά η Αλβανία.

Εις ό, τι αφορά τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δεν γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Ζητείται απλά από την Αλβανία: να θεσπίσει την υπόλοιπη εκτελεστική νομοθεσία που σχετίζεται με τον νόμο πλαίσιο του 2017 για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, να θεσπίσει νόμο για την απογραφή του πληθυσμού σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και να επιτύχει πρόοδο στη διαδικασία καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που η Αλβανία έχει θεσπίσει παρόμοιους νόμους, το έχει κάνει με τρόπο αναποτελεσματικό (π.χ. με πρόβλεψη εξαιρέσεων ή πολύπλοκων διαδικασιών που τους καταστρατηγούν στην πράξη).

Τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που στην Αλβανία υπάρχει παντελής έλλειψη κράτους δικαίου και η παροχή σε αυτήν οικονομικής ενίσχυσης από την ΕΕ συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια ουσιαστικά άνευ όρων, παρά το γεγονός ότι η Αλβανία εξακολουθεί να καταπιέζει συστηματικά τους Βορειοηπειρώτες και να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα έχουν πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των δικαίων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και την δυναμική απάντηση στην ανθελληνική πολιτική των αλβανών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης