Όνειδος: Παραμονές Ιμίων θα παζαρεύουν την εθνική κυριαρχία

  13/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοινώθηκε επισήμως η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας.

Για κάθε πατριωτικά σκεπτόμενο Έλληνα, η είδηση αυτή δεν αφορά μόνο το διπλωματικό σκέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Επιπλέον (και ίσως πρωτίστως), αφορά έναν μείζονα συμβολισμό τον οποίο υποκρύπτει η χρονική συγκυρία έναρξης των συνομιλιών.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι Έλληνες Εθνικιστές ενθυμούνται την θλιβερή επέτειο της προδοσίας των Ιμίων και τιμούν τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν ηρωικά εν ώρα καθήκοντος: Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό.

Το στρατιωτικό και ιστορικό αυτό ορόσημο θα έπρεπε κανονικά να αποτελέσει σταθμό για τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου μας, προκειμένου να κατανοήσουν το μέγεθος της τουρκικής απειλής και να υιοθετήσουν ορθούς τρόπους αντιμετώπισης της εξ Ανατολών προερχόμενης προκλητικότητας και επιθετικότητας.

Αντ’ αυτού, τα πράγματα δείχνουν ότι η ιθύνουσα πολιτική τάξη της χώρας μας έχει απωλέσει κάθε ίχνος ντροπής και κατά τρόπο ανερυθρίαστο θέτει υπό διαπραγμάτευση την εθνική μας κυριαρχία λίγες μόλις ημέρες πριν την μαύρη επέτειο της 31ης Ιανουαρίου 2021.

Στην χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να παρουσιάσει την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου ως μία επιλογή «λογική και σώφρονα».

Έχει όμως νομίζω ενδιαφέρον στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε στους αναγνώστες του παρόντος κειμένου ότι η διαδικασία των διερευνητικών επαφών έλκει την καταγωγή της από την Κυβέρνηση Σημίτη και ότι ο πρώτος γύρος τους είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2002 επί Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Ένας δε, από τους βασικούς εμπνευστές των επαφών αυτών ήταν ο-γνωστός και μη εξαιρετέος-καθηγητής Χρήστος Ροζάκης. Είναι επομένως σαφές ότι συνδέονται με μία λογική ενδοτισμού και υποχωρήσεων εκ μέρους της Ελλάδος. Με απλά λόγια, ο Μητσοτάκης συνεχίζει την ολέθρια πολιτική Σημίτη στα εθνικά μας ζητήματα.

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια, για να κατανοήσει κάποιος ότι η απόφαση για την επανέναρξη των συνομιλιών δεν ελήφθη με γνώμονα τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, αλλά την συμμόρφωση στις επιθυμίες της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των γραφειοκρατών του State Department οι οποίοι πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή προκειμένου να θωρακίσουν τις δικές τους μακροπρόθεσμες γεωπολιτικές επιδιώξεις για την συνεργασία ΕΕ και ΗΠΑ με τον τουρκικό παράγοντα.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να είναι πολύ επιπόλαιος κάποιος για να πιστέψει ότι οι Τούρκοι θα δεχθούν να περιοριστεί το εύρος των συνομιλιών στο ζήτημα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Είναι δεδομένο ότι θα θέσουν στο τραπέζι όλο το πλέγμα των παράνομων αξιώσεών τους σε βάρος της Ελλάδος. Άλλωστε, ο Μητσοτάκης έκανε ήδη την πρώτη υποχώρηση μιλώντας στον Αντ1 για «συνομιλίες περί των θαλασσίων ζωνών», δηλαδή και για το εύρος των χωρικών μας υδάτων.

Απέναντι σε αυτόν τον ενδοτισμό και την μειοδοσία της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Έλληνες για την Πατρίδα με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη θέτουν ως πρόταγμα την ασυμβίβαστη υπεράσπιση των Εθνικών Δικαίων και θα τιμήσουν την επέτειο της θυσίας των τριών ΗΡΩΩΝ Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, έτσι όπως της αρμόζει!

Χριστόφορος Τσάγκας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης