Έντι Ράμα: «Θα εργαστούμε με τους Τούρκους σαν ένα σώμα»!

  07/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σήμερα είχαμε ακόμα ένα δείγμα για το πόσο «επιτυχημένη» είναι η εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, επισκέφθηκε την Άγκυρα κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την συνάντηση, ο Ερντογάν δήλωσε: «Συζητήσαμε διεξοδικά τις διμερείς μας σχέσεις στις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε. Μόλις υπογράψαμε το κοινό έγγραφο σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Αυτό το βήμα που κάνουμε θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας σε κάθε τομέα».

Από την πλευρά του, ο Ράμα δήλωσε υπερήφανος για τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Ερντογάν, λέγοντας ότι «αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία που ανακοινώθηκε προηγουμένως σε μια πιο θεσμική σχέση. Προκειμένου να εργαστούμε πιο στενά, θα δημιουργήσουμε κοινές ομάδες εργασίας και θα άρουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Θα εργαστούμε προς την ίδια κατεύθυνση σαν ένα σώμα».

Ο φιλοτουρκισμός του Ράμα (και σχεδόν όλων των αλβανών πολιτικών) είναι έκδηλος εδώ και χρόνια. Ως γνωστόν, όταν ο Έντι Ράμα ήταν στην αντιπολίτευση, είχε καταθέσει αίτηση στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του για την ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας σχετικά με την χάραξη ΑΟΖ το 2008. Επιπλέον, οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι τόσο στενές, που ο Ράμα ήταν προσκεκλημένος και στον γάμο της κόρης του Ερντογάν.

Το χειρότερο όλων είναι ότι παρά την γενικότερη ανθελληνική πολιτική των Αλβανών και την καταπίεση που ασκούν σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει απλόχερα την συναίνεσή της για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Αλβανίας.

Λογικό είναι επομένως να αποθρασύνονται οι Αλβανοί!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης