Σχετικά με την αποχή των νέων από τις εκλογές

  22/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Του Νίκου Μακρή

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός στις εποχές μας είναι η απαθής στάση και η περιφρόνηση των νέων Ελλήνων εις ό, τι αφορά τα κοινά. Και αυτό απεδείχθη με το τεράστιο ποσοστό αποχής στις εκλογές του Ιούλιο το 2019. Στο 42% ήταν το ποσοστό των πολιτών που απείχαν. Εν μέρει μπορώ να δικαιολογήσω την άποψη και την αποστροφή ενός νέου ανθρώπου που βλέπει με λύπη όλους αυτούς που προεκλογικά υπόσχονται "λαγούς με πετραχήλια" και την ώρα που γίνονται κυβέρνηση όχι μόνο να μη πράττουν αυτά που υπόσχονταν αλλά να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα. Έτσι θεωρεί μετρό αντίδρασης την αποχή.

Μέγα λάθος, διότι με αυτό το τρόπο κάνουμε τον "ισχυρό" ισχυρότερο. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι με το να διαθέτουμε πολιτικό λόγο και άποψη και να ασχολούμαστε με τα κοινά δεν σημαίνει πως είμαστε κομματόσκυλα και μετατρεπόμαστε σε κάτι γραφικούς τύπους όπως αυτοί που τις δεκαετίες του '80 και '90 κρατούσαν τα σημαιάκια των πρασίνων, γαλάζιων και κόκκινων παρατάξεων γιατί έπαιρναν χαρτζιλίκι.

Οι νέοι φέροντας στο νου τους αυτές τις εικόνες είτε από μνήμες που έχουν από μικρή ηλικία είτε από τα δελτία ειδήσεων έμφυτα απέκτησαν μια εμπάθεια και ένα μένος εις ό, τι αφορά τα πολιτικά. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως οι πρόγονοί μας σε όλες τις πόλεις κράτη είχαν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στα κοινά. Πάντα με γνώμονα το συλλογικό καλό. Όποιος δεν ασχολούνταν με τα κοινά θεωρούταν από τους άλλους ως μια κατακριτέα πράξη.

Εμείς προτρέπουμε τους συμπολίτες μας που βιώνοντας την προδοσία και τα ψέματα των πολιτικάντηδων των τελευταίων δεκαετιών, να στηρίξουν το Κίνημα μας. Να στηρίξουν ένα γνήσιο λαϊκό πατριωτικό και εθνικιστικό κίνημα για να υπάρχει μια πραγματική φωνή αντίστασης στο Κοινοβούλιο. Ένα κίνημα που θα μάχεται για τον απλό Έλληνα πολίτη και όχι για τα συμφέροντα των ξένων και εγχώριων τυράννων...


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης