Όχι άλλη αδράνεια και κλαψουρίσματα, αλλά Ελληνική Εθνική Υπερηφάνεια...

  11/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αισθήματα αγανάκτησης και απογοήτευσης διακατέχουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ (σε Ελλάδα και Κύπρο), ύστερα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Όχι διότι οι οποιεσδήποτε κυρώσεις θα υποχρέωναν την Τουρκία να αναθεωρήσει την επιθετική της πολιτική εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας ή να συμβάλει θετικά στην εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, αλλά για το γεγονός ότι για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι η σημερινή ΕΕ, είναι έρμαιο των ελίτ κρατών με προεξάρχουσα τη Γερμανία, που μοναδικός τους στόχος είναι τα στενά γεωστρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα, που επιτυγχάνονται με την καταπάτηση των αρχών και αξιών πάνω στις οποίες στήθηκε η ΕΕ.

H υπό ένταξη στην ΕΕ Τουρκία, συνεχίζει να κατέχει το 37% του εδάφους μιας Ευρωπαϊκής χώρας, της Κύπρου, εισβάλλει στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη όπου διενεργεί παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις, επεκτείνει την κατοχή της σε μια Ευρωπαϊκή πόλη, την Αμμόχωστο και προτείνει τη λύση του Κυπριακού στη βάση των συνομόσπονδων δύο κρατών, προκειμένου να ελέγξει και την ελεύθερη Κύπρο.

Παράλληλα, απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα στη περίπτωση που θα ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, διενεργεί παράνομα έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζει σε καθημερινή σχεδόν βάση τον εθνικό εναέριο χώρο και το FIR Aθηνών και εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές για αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και της Κύπρου.

Απέναντι σ΄ αυτήν την Τουρκία, η σημερινή Ε.Ε., με την ανοχή και αδράνεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν επιβάλλει κυρώσεις, αλλά την αποθρασύνει και προωθεί μια «θετική ατζέντα» για περαιτέρω βελτίωση των «οικονομικών» και άλλων σχέσεων με τη χώρα αυτή. Οι κυρώσεις μετατίθενται για την επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ασφαλώς θα μετατεθούν για την μεθεπόμενη κ.ο.κ.

Καιρός νομίζω οι λαοί της Ευρώπης να προβληματισθούν για την Ευρώπη που οραματίσθηκαν και την Ευρώπη που θέλουν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το βέτο προβλέφθηκε στις συνθήκες της Ε.Ε., ως η ασπίδα των μικρών χωρών απέναντι στις μεγάλες και ισχυρές.

Όχι άλλη αδράνεια και κλαψουρίσματα, αλλά Ελληνική Εθνική Υπερηφάνεια και δράση…

Λάμπρος Χουλιαράς

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. έ.α. - Συγγραφέας - Στρατηγικός Αναλυτής


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης