Ξεχασμένοι από την κυβέρνηση: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες σε Λάρισα και Νάουσα

Έλληνες  12/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Αγρότες. Δυστυχώς, παραμένουν ξεχασμένοι και παιδιά ενός κατώτερου θεού – όπως φαίνεται – από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όχι μόνο δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τις καταστροφές του παγετού, αλλά η κυβέρνηση τους εμπαίζει κιόλας, οδηγώντας ξανά στους δρόμους με συγκεντρώσεις και πορείες.

Την άμεση καταβολή προκαταβολής για τις ζημιές από τον παγετό, καθώς και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ζητούν μεταξύ άλλων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λάρισας και τη Νάουσας, οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήρια με τρακτέρ και συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Λάρισας, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 20.00. Παράλληλα, την ίδια μέρα στις 19.30 συγκέντρωση και  συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα διοργανώνει στη διασταύρωση της Νάουσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς  σε σχετικό κάλεσμα επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «πέρασαν σχεδόν πάνω από δύο μήνες από τη στιγμή που ο παγετός κατέστρεψε όλες τις αγροτικές παραγωγές μας. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΛΓΑ έμειναν μόνο στα λόγια και σε φιέστες συμπόνιας. Ούτε οικονομική ενίσχυση δόθηκε στον οργανισμό αφού τα ταμειακά του διαθέσιμα μένουν μέχρι και σήμερα ίδια, ούτε ουσιαστική ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό. Δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα να μας κοροϊδεύουν».

Στα λόγια έμειναν, αναφέρει Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», «και οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ ότι θα μας «αιφνιδίαζε ευχάριστα» με αποζημιώσεις και μάλιστα στο χρόνο που θα παραδίδαμε την παραγωγή μας. Αν και έχει λήξει η περίοδος της συγκομιδής σε πολλές καλλιέργειες με κεράσια, βερίκοκα, υπερπρώιμα ροδάκινα δεν είδαμε κανέναν «ευχάριστο αιφνιδιασμό».

Ο πρωτογενής τομέας, η ανάπτυξη και η προστασία του έχουν περίοπτη θέση στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ. Μόνο αν αγκαλιάσουμε αυτόν τον μείζονος σημασίας για το έθνος τομέα, θα καταφέρουμε να κάνουμε βήματα προόδου ως χώρα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση στήριξή τους και την καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται λόγω των καταστροφών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης