Χρυσοχοΐδης: Έξω απ’ το Εφετείο αψηφήσαμε τον κορονοϊό

  27/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πλήρη ομολογία αναφορικά με την παραβίαση σωρείας διατάξεων που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είχαμε σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε πως γνώριζε ότι λόγω της συγκέντρωσης των αριστεριστών και των φιλελέδων έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου υπήρχε κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική. Προτίμησε ωστόσο να αψηφήσει τον κίνδυνο διότι η συγκέντρωση αφορούσε ζήτημα «δημοκρατικής ευαισθησίας»!

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

"Το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπιση εντός των ορίων προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση. Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν…Έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη, διότι διαφορετικά θα κοροϊδεύαμε και εμείς τον κόσμο αν έλεγε η κυβέρνηση δεν πειράζει παρελάστε, διαδώστε τον κορωνοϊό στο κέντρο της πόλης όπως είχε γίνει με την υπόθεση έξω από το Εφετείο…Η άποψη μου είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα (σ.σ. η συγκέντρωση έξω απ’ το Εφετείο), αλλά αυτό έγινε σε μια περίοδο που δεν είχε τόσο μεγάλη κρίση ο ιός και δεύτερον ήταν μια αυθόρμητη λαϊκή προσέλευση του κόσμου που αφορούσε σε ένα θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας . Αλλά και αυτό άφησε πίσω του το αποτύπωμά του όσον αφορά τον κορωνοϊό".

Τώρα, το κατά πόσον είναι «δημοκρατική ευαισθησία» η άσκηση πίεσης προκειμένου να καταδικαστούν αθώοι άνθρωποι, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Ούτε "αυθόρμητη" ήταν η προσέλευση του κόσμου, καθώς επρόκειτο για οργανωμένες κομματικές συνάξεις του ΚΚΕ, της ΝΔ, Συριζα, Ανταρσία κλπ.

Απ’ τα λεγόμενα του Χρυσοχοΐδη γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται με επιλεκτικό τρόπο τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Απ’ τη μια καλλιεργεί την τρομολαγνεία για τον κορονοϊό κι απ’ την άλλη υποβαθμίζει την επικινδυνότητά του όταν θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες πολιτικές επιδιώξεις. Τη μια στιγμή οι συναθροίσεις αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο (βλ. εθνικές και θρησκευτικές εορτές) και την άλλη γίνεται ανεκτή η διεξαγωγή τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν άνομα πολιτικά συμφέροντα (βλ. παράνομες διώξεις κατά εθνικιστών).

Διερωτώμεθα, θα διωχθεί ο Χρυσοχοΐδης και κάθε άλλος υπεύθυνος για το γεγονός ότι στις 7 Οκτωβρίου δεν εφάρμοσαν τα (ψηφισμένα απ’ αυτούς) μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού; Ρητορικό το ερώτημα…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης