Για μια Νέα Συνείδηση Εθνικής Αντίστασης

  05/10/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

H ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ EUROPE-1 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 22.00

Δεν χρειαζόταν να αντικρύσει κανείς την τραγελαφική εικόνα της πρώτης τηλεοπτικής μονομαχίας για τις αμερικανικές εκλογές, για να αντιληφθεί με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τον ευτελισμό και την κενότητα της πολιτικής made in USA, που αποτελεί τον καλύτερο παραστατικό καθρέφτη της παρακμιακής πορείας του «αμερικανικού ονείρου». Αναφερθήκαμε σε αυτή την εικόνα, γιατί μπορεί η αμερικανοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να διαφημίζεται δεόντως, αλλά επί της ουσίας δεν έχει τίποτα το θετικό. Πολύ χειρότερα, έχουν εντελώς λανθασμένη αντίληψη όσοι συμπατριώτες μας θεωρούν την «αμερικανική ομπρέλα» ικανή για αποτροπές ξένων επεμβάσεων ή θεραπευτική δια πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν…

Οι ΗΠΑ είναι ο γίγαντας με τα γυάλινα πόδια, ο μεγάλος (ψυχ)ασθενής, ο κατεξοχήν αυθεντικός φορέας του μολυσματικού ιού που λέγεται αχαλίνωτος ατομισμός και πολυπολιτισμός. Οι συνεχείς γονυκλισίες και οι ατέλειωτοι ύμνοι για τον «μεγάλο μας σύμμαχο», στον οποίο ο εγχώριος συστημικός πολιτικός κόσμος διαρκώς προστρέχει, φάνηκαν ξεκάθαρα και με την απλόχερη δουλοπρέπεια προς ό,τι ζήτησε ο «hismastervoice» Πομπέο.

Η Ελλάδα είναι ολοφάνερο ότι συνεχίζει να εξαρτάται αρνητικά από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Μια ΕΕ η οποία, για να πάμε στο θέμα των ημερών, δεν πρόκειται να ασκήσει «κυρώσεις» προς την Τουρκία. Η ΕΕ δεν θα υπερασπιστεί δύο μέλη της (Ελλάδα, Κύπρος), αλλά θα επιμείνει «ευρωπαϊκά» και ευρωατλαντικά, έχοντας στο μυαλό τους την πάση θυσία συγκράτηση της Τουρκίας εντός της «δυτικής συμμαχίας». Ταυτόχρονα, η πολιτική «ηγεσία» της Χώρας μας συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα υποταγής και υποτέλειας. Και πληρώνει όλα τα δανεικά με τους όρους και τους τόκους που έχουν επιβάλει οι διεθνείς τοκογλύφοι και κόβει σε φέτες την Κυριαρχία μας για να πληρώσει και σε είδος τους «συμμάχους».

Δέκα χρόνια στην Ελλάδα πορευθήκαμε με μνημόνια, τρόικες, «προσφυγικό», ενώ τώρα έχουμε και ένα νέο πλαίσιο τουρκικών απαιτήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και η νυν κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο την εφαρμόζει κατά γράμμα, αλλά την χαρακτηρίζει και «ιστορική»! Φαίνεται ότι η… πετυχημένη αυτή συνταγή, ίσως να αγκαλιάσει και άλλες περιοχές της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας. Αυτός, άλλωστε, είναι διαχρονικά ο ρόλος στην Ελλάδα των «ελίτ» του εγχώριου πολιτικού συστήματος: να εξαργυρώνουν την εξουσία και την καλοπέρασή τους, πουλώντας κομμάτι-κομμάτι την ανεξαρτησία της Χώρας και διαχειριζόμενοι το μοίρασμα της φτώχιας.

Βεβαίως, αυτοί οι σχεδιασμοί έχουν και τα ανάλογα προβλήματα. Όταν συνδέεται το Εθνικό πεδίο με το Κοινωνικό, όταν υπάρχει μια δεδομένη και στέρεα Ιστορική Μνήμη (παρά τις σαφείς προσπάθειες αδυνατίσματός της) και όταν η δυσπιστία και η δυσφορία απέναντι σε διεθνείς «προστάτες» και «συμμάχους» είναι πολύ διαδεδομένες, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να εισβάλλει ο «καταραμένος εθνολαϊκισμός» και να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σταθερότητας.

Η ομιχλώδης ιστορία του κορονοϊού μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά στην μαζική εκδήλωση της λαϊκής αντίδρασης για τα εθνικά και κοινωνικά ξεπουλήματα, αλλά δεν θα μπορεί να το πετυχαίνει για πολύ καιρό ακόμη. Η επιχειρούμενη λοβοτομή και η ανάλογη ιδεολογική πλύση των εγκεφάλων από τα ΜΜΕ και η στυγνή καταστολή των ένστολων οργάνων «της τάξης» προχωρούν χέρι-χέρι. Ένα ομιχλώδες νέφος αποπολιτικοποίησης και σύγχυσης μπορεί να αποπροσανατολίσει την αντίδραση σε επιλογές που άλλοτε θα ξεσήκωναν λαϊκή οργή. Η πλήρης εγκατάλειψη της Κύπρου και η άρνηση του Αιγαίου από την τωρινή κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν να ωχριούν τα περί «συνωστισμού» στην φλεγόμενη Σμύρνη το 1922, που γράφονταν επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.

Για εμάς, τους Έλληνες Εθνικιστές, η Αγάπη για τον Τόπο και την Πατρίδα δεν είναι αρκετή μόνο ως διάθεση, υπόμνηση, ψυχολογία. Πρέπει απαραιτήτως να μετατραπεί σε πολιτική πυξίδα, σε πάθος ύπαρξης και να αποκτήσει διαστάσεις επιβίωσης, με σαφή υπόσταση και έκφραση. Στα δέκα χρόνια που προηγήθηκαν, η αντίθεση-αντίσταση του Ελληνικού Λαού στα εθνοκτόνα Μνημόνια και τις προσπάθειες δορυφοροποίησης της Χώρας, εκφράστηκε με διαφόρους τρόπους, εγκαταλείφθηκε ή ποδοπατήθηκε, όμως, από όσους αντιλαμβάνονταν το Καθήκον προς την Πατρίδα και τον Λαό ως αναβατήρα που δίνει ώθηση προς την εξουσία (την υποτελή εξουσία σε ξένα αφεντικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση) ή από τον αλαζονικό εαυτούλικο εγωισμό διαφόρων τύπων που νοιάζονταν μόνο για τα στενά συντηρητικά τους συμφέροντα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι επιχειρούν με διάφορες μεθόδους να ξεριζώσουν από την Ψυχή και την Καρδιά του Λαού μας το πνεύμα Ανεξαρτησίας και Ελευθερίας που διαχρονικά τον διέπει. Να μας κάνουν ξανά ραγιάδες. Η νέα προσπάθεια υποδούλωσης περνάει και στην ψυχολογία ευρύτατων στρωμάτων. Γι’ αυτό, μια Νέα Συνείδηση Εθνικής Αντίστασης πρέπει να σφυρηλατηθεί άμεσα, κόντρα στην «ανάγκη» για «προστάτες» και στον διάτρητο «συμμαχικό ρεαλισμό». Η ιστορία του Έθνους μας το έχει επιβεβαιώσει αυτό πολλές φορές στο παρελθόν. Η Ελλάδα πρέπει να πιστέψει στις αστείρευτες δυνάμεις της και στην βάση μιας νέας προσπάθειας να συγκροτηθεί ξανά σε κυρίαρχη Χώρα και Λαό, για Εθνική Ανόρθωση σήμερα και Εθνική Επιβίωση αύριο.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης