Γιατί πολεμούν τόσο έντονα τον εθνικισμό;

  09/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Νίκου Μακρή

Εθνικισμός. Μια λέξη που έχει δαιμονοποιηθεί όσο καμία άλλη από τους εντολοδόχους και απάτριδες πολιτικάντηδες. Προσπαθούν λυσσαλέα να πείσουν πως ο εθνικισμός είναι κάτι το κακό, κάτι το απαγορευμένο, κάτι το οποίο δεν πρέπει ούτε να το αναφέρεις. Ποιοι οι λόγοι όμως που πολεμούν τόσο έντονα την κοσμοθεωρία του εθνικισμού τόσο οι διεθνιστές μπολσεβίκοι όσο και οι καπιταλιστές του νεοφιλελευθερισμού; Πολύ απλά διότι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον εθνικισμό είναι ενάντια στην πολιτική ατζέντα όλων αυτών.

Και να γίνω πιο συγκεκριμένος. Ο όρος εθνικισμός είναι η ενεργητική κατάφαση του έθνους. Δηλαδή η αναγνώριση του έθνους μου και η υπεράσπισή του εάν και οπότε χρειαστεί. Ο εθνικισμός είναι μια ολοκληρωμένη κοσμοθεωρία που εκπορεύεται από τους φυσικούς κανόνες και νόμους. Δεν είναι κάτι το τεχνητό και ουτοπικό. Ο εθνικισμός έχει να κάνει με την ενέργεια και όχι με την αδράνεια. Δεν ομιλούμε περί εθνισμού. Όπως έλεγε και ο Ίων Δραγούμης :

«Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του».

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε μια φράση που ακούγεται συχνά και έχει να κάνει με τις λέξεις εθνικισμός και πατριωτισμός. Ότι ο εθνικισμός είναι σωβινισμός και ο πατριωτισμός είναι η σωστή λέξη διότι δεν εκδηλώνεις μίσος. Μέγα λάθος διότι ο ενσυνείδητος εθνικιστής δεν δύναται να μισεί το διαφορετικό διότι ξέρει ότι τα πάντα είναι δημιουργήματα της φύσης. Ο πατριωτισμός από την άλλη έχει να κάνει με την αναγνώριση των πάτριων εδαφών και του ζωτικού μας χώρου. Αυτά τα δυο συνδέονται άρρηκτα. Για να υπάρχει έθνος πρέπει να υπάρχει πατρίδα.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως ενσυνείδητα αλλά και ασυνείδητα αυτός που νιώθει μια έντονη αγάπη για τη Πατρίδα του, για την Σημαία του, για την ιστορία, τους ήρωες και τις παραδόσεις του είναι μια μορφή εθνικισμού. Διότι όλα αυτά μαζί απαρτίζουν το ελληνικό έθνος με ένα εκ των κυρίων στοιχείων την καταγωγή, το αίμα μας. Την ελληνική φυλή. Το έθνος είναι ένα σύνολο στοιχείων λοιπόν και ο εθνικιστής εκδηλώνει την αγάπη και την προθυμία να τα υπερασπιστεί όλα αυτά. Έτσι όλο αυτό έρχεται σε πλήρη ρήξη με τους αριστεροκεντροδεξιούς διεθνιστές. Στην ουσία βγάζοντας τον μανδύα τους όλοι αυτοί μάχονται για την πλήρη κατάργηση των εθνών, των συνόρων, της φυλής, της θρησκείας, των ηθών και εθίμων μας κλπ. Είναι λογικό μέσω των εργαλείων που διαθέτουν να προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο ότι ο Εθνικισμός είναι κάτι το καταδικαστέο. Αλλά βλέπουμε όλο το εθνικιστικό και πατριωτικό ρεύμα να γιγαντώνεται σε όλη την Ευρώπη. Γιατί ο απλός καθημερινός άνθρωπος αναζητά και θέλει να είναι με το σωστό και το υγιές. Έτσι μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροί αγνοί Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές θα εντάσσονται στο Κίνημα μας «Έλληνες για την Πατρίδα». Γιατί μέσω του Κινήματος μας με μπροστάρη τον Ηλία Κασιδιάρη μπορούμε να λέμε ότι υπάρχει η προσωπικότητα και το κίνημα που αντιπροσωπεύει όλα αυτά που πιστεύουμε και για τα οποία αγωνιζόμαστε ανιδιοτελώς...


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης