Για τους Ήρωες και Εθνομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

  14/08/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996, περνά στην Αθανασία ο Ήρωας και Εθνομάρτυρας Σολωμός Σολωμού, πιστός στο Δόγμα της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η θυσία του Τάσου Ισαάκ, που πάλεψε μόνος ενάντια στις ορδές των κατοχικών στρατευμάτων και εκατοντάδων γκρίζων λύκων.

Ο Ηρωισμός των δύο Νέων και η αγέρωχη στάση τους απέναντι στον θάνατο αναδεικνύουν την συνέχεια του Ελληνισμού και την πανάρχαια, διαχρονική του παρουσία στην Ελληνική Νήσο Κύπρο. Η θυσία των Ηρώων εμπνέει την ελληνική ψυχή, που δεν θα σταματήσει να μάχεται μέχρι να γίνει πράξη ο προαιώνιος πόθος για την Ελευθερία και την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.

Είναι μεγάλη μας τιμή η στήριξη της οικογένειας του Ήρωα Σολωμού Σολωμού και η ενεργή παρουσία των μελών της στον πολιτικό μας Αγώνα. Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στην Λευκωσία μπροστά σε εκατοντάδες Έλληνες της Κύπρου, ο πατέρας του Ήρωα, κύριος Σπύρος Σολωμού ήταν εκεί, στην πρώτη σειρά, δίνοντάς μας υπερηφάνεια και θάρρος για την συνέχιση του Αγώνα.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από εκείνη την ομιλία, που δημοσίευσε σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης:


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης