Για τον φίλο μου Κώστα Μπαρμπαρούση

  05/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Νίκου Μακρή

Φτάσαμε στο 2021 και όμως τα "δημοκρατικά" καθεστώτα δικάζουν και φυλακίζουν άτομα όχι επειδή δολοφόνησαν ή έκλεψαν αλλά λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Θα σταθώ σε ένα άτομο που πέρα από συναγωνιστής είναι και ένας από τους καλύτερούς μου φίλους. Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Ένα λαϊκό και αγνό παιδί. Ένας άξιος μαχητής του εθνικισμού. Ένα άτομο που πέρα από το ότι τον ακολουθώ πολιτικά, έχουμε φάει, έχουμε πιει, έχουμε κάνει τις βόλτες μας με τα άλογα και έχουμε περάσει ωραίες στιγμές.

Όταν έμαθα πως θα φυλακιστεί ήταν κάτι το στενάχωρο. Μου ήρθαν στο νου οι εικόνες από τότε που το σύστημα τον κυνηγούσε λυσσαλέα γιατί έκανε μία αυθόρμητη δήλωση υπερασπιζόμενος την ελληνικότητα της αιματοβαμμένης μας Μακεδονίας. Ήταν όταν περιμέναμε έξωθεν της Ευελπίδων την απόφαση των δικαστών.

Έτσι, όταν έμαθα πως ο αδερφός θα οδηγηθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό ένιωσα οργή γιατί σκέφτηκα πως ένας άνθρωπος που τόλμησε να πει ανοιχτά για τις προδοσίες κατά των εθνικών δικαίων και να μιλάει με την καθαρή γλώσσα τη λαϊκή που τον διακρίνει ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο, θέλει κότσια. Θέλει κότσια γιατί στέκεσαι ενάντια σε ένα ανθελληνικό καθεστώς και υψώνεις τη φωνή σου. Μιλάς για την Ελλάδα. Ε, αυτό για κάποιους θεωρείται εγκληματική πράξη. Και το σύστημα πρέπει να σε τιμωρήσει σκληρά. Πρέπει να σου στερήσει τη δυνατότητα να είσαι δίπλα στα παιδιά σου και τους δικούς σου ανθρώπους. Αλλά είς μάτην. Δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι γιατί άτομα σαν το Μπαρμπαρούση είναι μαχητές και μετά από μια δύσκολη κατάσταση βγαίνουν πιο δυνατοί. Καλή δύναμη στον αδερφό μου και να ξέρει πως οι συναγωνιστές και φίλοι θα είναι πάντα δίπλα του και θα τον στηρίζουν...


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης