Γεμίζουν οι ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον έχουν λεφτά τα κανάλια

  11/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν έχει τέλος η ραγδαία αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα και ειδικά του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Είναι εμφανές πως η πίεση στο σύστημα υγείας εντείνεται αισθητά, καθώς το ποσοστό των κατειλημμένων κλινών ΜΕΘ-Covid- σε όλη τη χώρα έχει φτάσει το 73,5%. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα "τα Νέα" η κατανομή των κλινών ανά περιφέρεια έχει ως εξής:

Αναλυτικά ανά Υγειονομική Περιφέρεια

1η ΥΠΕ (Αττικής): 485 (από τις 1.133 διαθέσιμες κλίνες)

2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 212 (από τις 426 διαθέσιμες κλίνες)

3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 524 (από τις 719 διαθέσιμες κλίνες)

4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 697 (από τις 1.149 διαθέσιμες κλίνες)

5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 249 (από τις 413 διαθέσιμες κλίνες)

6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 200 (από τις 534 διαθέσιμες κλίνες)

7η ΥΠΕ (Κρήτης): 39 (από τις 231 διαθέσιμες κλίνες)

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 107 (από τις 168 διαθέσιμες κλίνες)

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν βέβαια και "ευχάριστες" ειδήσεις: ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να μην φρόντισε μέσα σε 8 μήνες να φτιάξει νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες θα εμπλούτιζαν το ΕΣΥ κα θα έμεναν παρακαταθήκη για τα παιδιά μας ακόμα και μετά την υγειονομική κρίση του Covid-19 αλλά...

Φρόντισε να χρηματοδοτήσει τα καθεστωτικά ΜΜΕ με 22 εκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο και άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ μόλις πριν έναν μήνα.

Ο επικεφαλής του κινήματός μας Ηλίας Κασιδιάρης, και ο διακεκριμένος ιατρός Δρ Βασίλειος Αποστολίδης, μέσω την εκπομπής "Έλληνες για την Πατρίδα" στο κανάλι europe1, ήδη από τις 24 Αυγούστου είχαν καταγγείλει το γεγονός, ότι ΜΟΝΟ με τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ, η κυβέρνηση θα μπορούσε να στήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 340 νέες ΜΕΘ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΣΤΟ 14:30 ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί πλήρως για την δημόσια υγεία, και τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το μόνο που τους απασχολεί είναι οι μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες και πως θα εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά τους πολιτικούς τους αντιπαλους.

Τους παραδίδουμε στην χλεύη του ελληνικού λαού ο οποίος (αν κρίνουμε από τις κλιμακούμενες αντιδράσεις στα νέα μέτρα και την αθρόα εισροή νέων μελών στις τάξεις μας) μέρα με την μέρα, όλο και περισσότερο τους γυρίζει την πλάτη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης