Γιώργος Μανούσος: Για τον άνθρωπο Ηλία Κασιδιάρη

  16/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιώργος Μανούσος

Πέρα από τις όποιες πολιτικές αναλύσεις και εκτιμήσεις, στην πολιτική κοινωνιολογία υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας. Ο Ανθρώπινος. Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον άνθρωπο Ηλία Κασιδιάρη.

Οι περισσότεροι, τον γνωρίσαμε το 2012 όταν και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με την Χρυσή Αυγή. Γεννημένος στις 29 Νοεμβρίου του 1980, έχει αποφοιτήσει από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Χημεία τροφίμων, ενώ έχει υπηρετήσει και στις Ειδικές Δυνάμεις καταδρομών στην μαρτυρική μεγαλόνησο, την Κύπρο μας.

Πάντα πολιτικά και ιδεολογικά δραστήριος έχει συγγράψει μέχρι τώρα 4 βιβλία, τα οποία είναι τα εξής :

  • Τομέας Χ
  • Οι Άλλοι Σπαρτιάτες
  • Πολιτικό ημερολόγιο φυλακής
  • Μέλαν Όναρ

Πέραν όμως της συγγραφικής του ικανότητας, στα 10 χρόνια πολιτικής του δραστηριότητας είδαμε πράγματα τα οποία δεν έχουμε δει ποτέ ξανά από πολιτειακό παράγοντα ή μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας.

Είδαμε ας πούμε τον Ηλία Κασιδιάρη πρώτο στις διανομές τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, τον είδαμε πρώτο εθελοντή να σπεύδει σε κατασβέσεις πυρκαγιών στο Μάτι και αλλού.

Τον είδαμε πρώτο στις αιμοδοσίες για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Τον είδαμε επίσης να κυκλοφορεί άνευ συνοδείας και να αποποιείται τα όποια βουλευτικά προνόμια, ενώ δεν παρέλειπε ποτέ να παρίσταται όπου τον καλούσαν οι πολίτες για να συμπαρασταθεί, ιδίως σε πολύπαθες περιοχές και εστίες ανομίας της Αθήνας.

To πιο σημαντικό όμως, είναι το κοινωνικό του έργο που κατόπιν δικής του επιθυμίας παραμένει εν πολλοίς άγνωστο. Από την πολιτική βγήκε σίγουρα φτωχότερος, αλλά σίγουρα και πολύ σοφότερος.

Όλα αυτά τα χρόνια ωστόσο, ακούστηκαν για το πρόσωπο του πολλά, τον κατηγορήσαν επανειλημμένως, οδηγώντας τον στα δικαστήρια για διάφορες υποθέσεις με αποτέλεσμα να αθωωθεί σε όλα!

Τον έβαλαν φυλακή για ένα χρόνο για ένα αδίκημα που δεν υπήρξε ποτέ και ενώ οι αρχές γνώριζαν ότι η καραμπίνα που κατείχε ήταν νομιμότατη, όντας για χρόνια μέλος του σκοπευτικού συλλόγου. Δεν λύγισε.. επανεκλέχθηκε βουλευτής και συνέχισε τον αγώνα για μια Ελεύθερη Ελλάδα.

Στην συνέχεια, τον φίμωσαν, έβγαλαν τα προσωπικά του δεδομένα στην φόρα μη σεβόμενοι την δημοσιογραφική δεοντολογία και συνέχισαν να πετούν λάσπη προς το πρόσωπο του μη αφήνοντάς τον βεβαίως, ουδέποτε να απαντήσει.

Αφού διαπίστωσαν ότι και με αυτές τις μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν τον εξαφανίζουν αλλά φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά του, έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη που όλοι γνωρίζουμε πώς εξελίχθηκε, κατόπιν απροκάλυπτων πολιτικών παρεμβάσεων. Είναι σαφές ότι η απόφαση που εκδόθηκε είχε στόχο-εκτός των άλλων-να ανακόψει την πορεία των «Ελλήνων για την Πατρίδα».

Ο πόλεμος του συστήματος ακόμα και μετά την καταδίκη των συναγωνιστών μας παραμένει ανηλεής. Η γιγάντωση του κινήματος και η ένταξη σε αυτό χιλιάδων συμπατριωτών μας που θέλουν να προσφέρουν για την λευτεριά της πατρίδας τους ταρακούνησε.

Για αυτό τον λόγο βλέπουμε διάφορα κομματίδια και “εκλογικές συμμαχίες” να έρχονται στο προσκήνιο τώρα, εν μέσω κρίσης. Στόχος τους η ανάσχεση της δυναμικής μας. Θα πρέπει να ξέρουν όμως, ότι οι «Έλληνες» δεν αποβλέπουν στα βουλευτικά προνόμια, αλλά την συλλογική αφύπνιση που στην συνέχεια θα φέρει όχι μόνο την πολιτική κάθαρση που τόσα χρόνια επιζητεί ο λαός, αλλά και ένα μέλλον με ελπίδα για όλους.

Με δυνατούς τους «Έλληνες για την Πατρίδα» - το πνευματικό τέκνο και προσωπικό στοίχημα ενότητας του Ηλία Κασιδιάρη- στέλνουμε το μήνυμα ότι τίποτα δεν τελειώνει, τώρα όλα ξεκινούν!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης