Υπουργός της ΝΔ Συρίγος: Θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16

Έλληνες  08/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θέλει η επί χρήμασι εκδιδόμενη να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει.

Θα μπορουσε να είναι ο τίτλος της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία καθώς έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τον Υφυπουργό παιδείας της ΝΔ να μας λέει ευθαρσώς ότι η κυβέρνηση ΘΕΛΕΙ η Τουρκία να πάρει μαχητικά F-16 με το σκεπτικό οτί μια τουρκία με δυτικά όπλα θα είναι ελεγχόμενη από την Δύση ενω με ρωσικά όπλα θα είναι "εκτός ελέγχου". Ουσιαστικά ευθυγραμμιζόμενος με το αφήγημα του τουρκικού λόμπυ στην Ουάσινγντον, γεγονός που φυσικά σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην ομογένεια.

Βέβαια ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου (!!) παρέλειψε να μας πεί ότι σε περίπτωση που η Τουρκία προμηθευτεί περισσότερο ρωσικό οπλισμό ουσιαστικά θα θέσει εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ οπότε, οταν αποφασίσει να επιτεθεί στην Ελλάδα θα έχει απέναντί του ολόκληρη την συμμαχία με βάσει το άρθρο 5 του καταστατικού της συμμαχίας, γεγονός που αποτελεί σενάριο βγαλμένο από τον χειρότερο εφιάλτη του τουρκικού λαού.

Την ίδια στιγμή η "εντός ελέγχου" από την Δύση Τουρκία, σπάει κάθε ρεκόρ προκλήσεων, παραβιάσεων και υπερπτήσεων, ενώ ο Ερντογάν απειλεί με πυραυλικό χτύπημα την πρωτεύουσα της χώρας.

Θα ήταν παρήγορο να σκεφτούμε ότι ο κ. Συρίγος είναι απλά άσχετος και επικίνδυνος αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Υφυπουργός είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ξέρει πολύ καλά τι λέει, απλά θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και όχι της Ελλάδας και εξηγούμαστε.

Το ΝΑΤΟ θέλει την Τουρκία στις λίστες του για τους δικούς του λόγους. Η Ελλάδα όμως θέλει μια τουρκία εκτός συμμαχίας και απομονωμένη, ούτως ώστε να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο στην περιοχή ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας. Επίσης θέλει να έχει το δικαίωμα επίκλησης του άρθρου 5 της συμμαχίας σε περίπτωση επίθεσης από την τουρκία, ξεβολεύοντας ουσιαστικά τους... ισαποστάκηδες του ΝΑΤΟ.

Τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Συρίγος τελικά, τα συμμαχικά ή τα Ελληνικά;

Είναι υπουργός της Ελληνικής κυβερνήσεως ή εντεταλμένος του ΝΑΤΟ;

Γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ζητησε ΧΘΕΣ την παραίτηση του κ. Συρίγου;

Γιατί ο... πολύς δελφίνος ΥΠΕΞ κ. Δένδιας δεν πήρε σαφείς αποστάσεις από την δήλωση του κ. Συρίγου;

Μήπως αυτό συμφωνήθηκε στην μυστική συνάντηση Μπούρα - Καλίν πριν λίγες εβδομάδες;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης