Υπουργός της ξεφτίλας για χάρη της… καρέκλας!

Έλληνες  28/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αρνείται την πραγματικότητα δηλώνοντας τυφλή υποταγή στον αρχηγό, προτιμά τον αυτοδιασυρμό από μια έντιμη παραίτηση, προκαλώντας υποψίεςO Χατζηδάκης είναι ένας πολιτικός του «θερμοκηπίου». Στην καριέρα του δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο εκτός από την παρουσία του σε ένα κόμμα. Είναι ένα… γνήσιο παιδί του «κομματικού σωλήνα».

Εχοντας ζήσει 58 ολόκληρα χρόνια έτσι, δεν διανοείται καν ότι μπορεί να «επαναστατήσει» κατά του αρχηγού του, ούτε να μετατραπεί ξαφνικά σε ψάρι «δραπέτη», που θα αποζητά να κολυμπήσει έξω από τα γνώριμα νερά της «γυάλας», με τον… κίνδυνο να χρειαστεί να κολλήσει κι αυτός κανένα ένσημο στην «αγαπημένη» του ελεύθερη αγορά.

Για τον Χατζηδάκη καριέρα ίσον κόμμα και μετά το κόμμα, το χάος. Είναι λογικό να νιώθει ασφάλεια μόνο εντός ορίων του «μαγαζιού». Γι’ αυτό και επέλεξε τον άνευ προηγούμενου αυτοδιασυρμό από μια έντιμη, όσο και εύλογη, παραίτηση. Δίνοντας το δικαίωμα από χθες στην αντιπολίτευση να τον χλευάζει: «Ποιος ξέρει, άραγε, με τι τον κρατά ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο…»

Μετά την αποκάλυψη των επίσημων στοιχείων της ΑΔΑΕ ότι παρακολουθούνταν επί τουλάχιστον οκτώ μήνες η προσωπική και οικογενειακή του ζωή από την πρωθυπουργική ΕΥΠ, ο Χατζηδάκης είχε δύο επιλογές: ή να παραιτηθεί ή να παραμείνει. Επέλεξε το δεύτερο. Και αυτό τελικά θα είναι το αποτύπωμα του Χατζηδάκη στην πολιτική ζωή του τόπου, η ουσία της διαδρομής του.

Είναι τελικά και το μόνο που θα μείνει στη μνήμη όλων: ότι έβαλε πάνω από την αξιοπρέπειά του τη λαιμαργία του για την καρέκλα και τα προνόμια της εξουσίας, αρνούμενος να αποδεχθεί μια αλήθεια που θα τον ξεβόλευε και θα τον έθετε εκτός μικροκλίματος Μαξίμου.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης